Szeptember 17-én megnyitja kapuit a Mix Club-Bar (x)

- 1995. óta dolgozom a vendéglátásban és a szórakoztatóiparban. Sikeres kávéházak, diszkók, koktélbárok fűződnek a nevemhez. A legismertebb közülük a Buddha Beach és az Inside, a csúcsgasztronómiában pedig a nemrég Michelin csillagot szerző Costes étterem. Szeretek fejlődni, nyitott szemmel járok a világban. Vendéglátósként, ha utazom, mindig ellátogatok az adott ország legjobb helyeire és tanulok. Tíz éve vette kezdetét az általam "Buddha Bar korszaknak" nevezett trend, melynek Párizsban legfőbb képviselői az Alcazar, a Bar Fly, a Barrio Latino. Ezeket látva született meg bennem a vágy, hogy Budapesten is hasonló helyet alkossak, ahol a minőségi vendéglátás igényes szórakozással párosul. Szeretem a változatosságot. Emellett hazánkban azt tapasztaltam, hogy sokkal többen kíváncsiak a csúcsgasztronómia élvezeteire, mint amennyien anyagilag megengedhetik maguknak ezeket az örömöket. Mi szeretnénk megfizethető áron, gyorsan és egyszerűbb tálalás mellett kínálni a különleges ételkreációkat, hogy egy szélesebb közönséget is kiszolgálhassunk. A válság idejében ez a helytálló koncepció. A Costest egy hónappal a Michelin csillag megszerzése előtt hagytam el. Elvittem a csúcsra, de nem láttam benne az üzleti megtérülést. Döntenem kellett, mibe fektetek energiát, a MIX mellett döntöttem. Miért ne működhetne Magyarországon is az, ami külföldön egyszer már bevált?

- Bevallom, másfél évig kerestem a helyszínt. Nehéz ma Budapesten minden adottságot egyszerre megtalálni, amik sikeressé tehetnek egy szórakozóhelyet. Fontos a jó megközelíthetőség, a megfelelő infrastruktúra, az exkluzív, esztétikus környezet, a parkolás megoldhatósága és hogy a lakók se legyenek zavarva. Tavaly hallottam először az Eiffel térről, rögtön el is kezdtem tárgyalni rá és tavasszal meg is szereztem a jogot, hogy itt építkezzek. Engem elvarázsol a tér, a Nyugati pályaudvar gyönyörű épülete mellett egy elegáns, modern terület öleli körbe a MIX teraszt. Az Eiffel irodaház is itt van, minden adott az elképzelésemhez.
- Milyen közönséget vársz a MIX Club-Bar-Restaurant komplexumba?
- Az árak alapján egy szélesebb közönség is látogathatná a helyet. Mégis, az egész miliő azt sugallja, hogy szakítani szeretnénk a kommersz megoldásokkal. A meghívott előadók, művészek, a színvonalas, koreografált tánc show-k, a legjobb magyar DJ-k túlmutatnak a haknizós, gogo táncolós masszán. Az eddig nem létező hang- és vizuális technikák is újat, jobbat akarnak adni. Elsősorban a 25 év feletti, önmagára és környezetére is sokat adó, trendekre nyitott embereket várjuk. Az üzleti élet szereplőit, külföldieket, az igényes fiatalokat és középkorúakat egyaránt. Azokat, akik a világot szeretnék megismerni. Mi elhozzuk nekik mindazt, ami ma a világban van, nem kell majd külföldre menni az újdonságokért.

-Meséljen az egyik kulcsfiguráról, az éttermet vezető, Magyarországon elsőként Michelin csillagot szerző Nicolas Delgadoról! Milyen tulajdonságok tették őt sikeressé szakmájában?
- Nicolas nem pusztán jó szakács, hanem tudja irányítani is a keze alatt dolgozó embereket. Tudja, kivel hogyan kell bánni, ha kell kemény, ha kell, engedékeny. Nagy hangsúlyt fektet arra, hogy egy csapatot kovácsoljon az együtt dolgozókból. Minden reggel közös reggelivel kezdünk, minden nap átbeszéljük az eseményeket. Tudni kell azt is, hogy egy külföldi, elhivatott szakácsot nem csak a pénz motivál. Ha kell, hajlandó elmenni a világ másik végére, hogy minimális kompenzálással a legjobbaktól tanulhasson. Nicolas is ezt tette, így került Argentínából Franciaországba, ahol profi séfek mellett, hosszú évek alatt tanulta ki a mesterségét. Kiemelném kreativitását is. Bármiből képes ételkölteményt alkotni, nem ragaszkodik régi, jól bevált receptekhez és megoldásokhoz. Kimegy a piacra, vesz valamit, összedobja azzal, ami már van. Alkot. Ez a lazaság hasznunkra válik, átsugárzik a vendégekhez is. Az étteremben nem az a célunk, hogy az emberek feszengjenek, hanem hogy az életbe, a valódiba érkezzenek a MIX-ben.
- Ön szerint mi egy sikeres hely titka?

(x)
Amy után jön Barbara, Magyarországon is eseménydús időjárás várható
Borult, esős lesz a vasárnap.
Bejártuk a hipermodern hódmezővásárhelyi napelemparkot, ahol a jövő zöld energiáját termelik majd
Elképesztő fejlesztéseket láthattunk.
Megadóztatná a szupergazdagokat a francia kormány
3 milliárd euró többletbevételt remélnek a legnagyobb jövedelműekre kivetett adóból.
Milliárdokba kerülhet a halogatás az inváziós fajok kezelésénél
A kármentés helyett a megelőzésre kellene törekedni.
Ismét jó messze elért Ukrajna keze: Finnország közelében csaptak le a különleges erők
Egy orosz rakétahordozó korvettre.
Tetemes elbocsájtásokra készül a Renault
A francia autógyártó még nem erősítette meg a terveket.
Veszélyjelzés a tőzsdéken: a dotcom lufi idején sem volt ilyen kritikus a helyzet
Hatalmas a sebezhetőség.
Könnyebben kaphatnak Otthon Start hitelt egyes vállalkozók
Egy társadalmi egyeztetésre bocsátott jogszabály alapján az átalányadózók egy része és az őstermelők könnyebben kaphatnak Otthon Start hitelt. Ugyanis a ezen támogatott hitelnél a bankoknak
Burgonyaválság a láthatáron: így hat a globális felmelegedés az élelmiszer-ellátásra
A klímaváltozás már nem a jövő problémája a mezőgazdaság területén sem. Kína kutatólaboratóriumaiban már most kísérletekkel mutatják ki, hogy milyen következmén
Vidéken még maradt valaki?
E heti vendégünk Móricz Dani és Cser Tamás. Milyen platformokon találjátok még meg? A HOLD After Hours podcastek megtalálhatók a Spotify, YouTube, Apple Podcast, Google Podcas

Minden jónak vége lesz egyszer?
A világ egyik kellemetlensége, hogy folyamatosan változik. Ugyan sokan örülhetnek is ennek, hiszen kevesen tudják ugyanazt a játékot játszani 40-70-100 éven keresztül, azonban megvan ennek a kom
A rézszektor és a Trump-adminisztráció vámjai
Az Egyesült Államok saját réz kitermelése és újrahasznosítása a belső szükséglet felét fedezi, a fennmaradó mennyiség importból származik.
EU Bíróság ítélete a közösségi értékesítésről
A közelmúltban egy érdekes ítélet született az Európai Unió Bíróságán (EUB), amely iránymutatást adhat a közösségi értékesítések és az exportértékesítések áfamentességének meg

A kutatói indikátor kritikus pontjai és a biztos megoldás
A GINOP PLUSZ-2.1.1-21 közleménye pontosítja az RCO06 indikátort, és elérhetővé teszi az FTE-nyilatkozat kötelező Excel-sablonját. A benyújtás feltétele a szabályszerűen kitöltött sablon.

Drága a forint vagy csak mi érezzük annak?
Sokan panaszkodnak az utóbbi időben, hogy Magyarország nagyon drága hellyé vált, külföldön a nyaralás alatt olcsóbb volt az élet. Az ilyen típusú észrevételek döntően szubjektív... The p


Divat vagy okosság? ETF-ek és a passzív befektetések világa
Fedezd fel az ETF-ek izgalmas világát, és tudd meg, miért válhatnak a befektetők kedvenceivé!
Tőzsdézz a világ legnagyobb piacain: Kezdő útmutató
Bemutatjuk, merre érdemes elindulni, ha vonzanak a nemzetközi piacok, de még nem tudod, hogyan vágj bele a tőzsdézésbe.
Megmentették a magyar költségvetést, de mire lesz ez elég?
Egyszeri tételek javították a számokat.
Előttünk hever az aranyat érő termék, de kevesen hajolnak le érte
A terület eddig jobbára kiaknázatlan maradt, aminek egyik oka az összefogás hiánya.
Magyar piactól a világmárkákig: így hangolják újra a BDPST Konceptet
Márton Szabolcs márkafejlesztési és stratégiai igazgatót kérdeztük.
