Prémium

Ez lehet a következő évek slágerterméke (x)

Portfolio
A már jól ismert hitelek mellett egy olyan finanszírozási konstrukció is elérhető a vállalkozásoknak, amely rugalmas, a vevői kockázatokat is kezeli, ráadásul adott esetben kedvezőbb feltételekkel elérhető, mint egy hitel. A piaci igényeknek megfelelően az Exim Exportélénkítési Hitelprogramjának forrásai már faktoringra is felhasználhatók, és hamarosan a jegybank Növekedési Hitelprogramjában is elérhető lesz a konstrukció. Nagy növekedés előtt álló piacról van szó, ugyanis a faktoring már nem csak a kkv, hanem egyre inkább a középvállalatok számára is vonzó szolgáltatásnak számít. A piacvezető CIB Faktor vezérigazgatójával, Gál Gasztonnal beszélgettünk.
Portfolio: Miért választaná egy ügyfél például a szállítói hitel helyett a faktoringot?

Gál Gaszton: A faktoring egy olyan finanszírozási és kockázatkezelési eszköz az ügyfelek számára, amely a hitelekhez képest sokkal rugalmasabban használható és több szolgáltatást biztosít. Ilyen például a vevői követelésekben rejlő kockázatoknak az átvállalása a faktorcég részéről, hitelbiztosítóval vagy saját kockázatvállalással. A követelések finanszírozása kockázatilag teljesen más megítélésbe esik, mint egy hitel. Emiatt ha egy cég jól fizető vevőkkel rendelkezik, akkor ennek a konstrukciónak a feltételei jóval kedvezőbbek és rugalmasabbak egy hitelhez képest. A fedezeti oldalon a faktor egy jóval kedvezőbb feltételek mellett elérhető finanszírozási forma akár kevésbé jó pénzügyi mutatókkal rendelkező vállalkozás számára is.

P.: Mely szektorok, jellemzően mekkora vállalkozások veszik igénybe a faktoring szolgáltatásokat?

G. G.: Hagyományosan az a tendencia figyelhető meg az elmúlt években, hogy a kereskedelem, gyártás és a szolgáltatás volt a szektorok sorrendje a faktoring piacon, ezek után az építőipart említhetjük még meg a régmúltból, és általában véve a KKV-szektor szereplői voltak az ügyfeleink. Ebben történtek változások a válság évei során, elmozdultunk a gyártással foglalkozó cégek irányába, mivel a kereskedelmi cégek kevésbé növekednek, mint korábban, az építőiparban pedig jelentős extra kockázatok jelentkeztek. Mára jelentősen csökkent az utóbbi szektorban a faktoring szerepe. A gyártó cégek esetében viszont jelentősen nőtt a volumen, ők ugyanis egyre nagyobb számban ismerik fel a faktoringot, mint könnyebben elérhető forrást, mely nagyon jól alkalmazható a piacon tapasztalható 30-90 napos, vagy ennél is hosszabb fizetési határidők miatt szükséges források előteremtéséhez. Méret szerint főleg az 500 és 1 milliárd forint közötti árbevételű vállalkozások vették igénybe ezt a szolgáltatást, de az elmúlt időben felzárkózott melléjük a nagyobb méretű vállalati szegmens is, tehát az 1 és 10 milliárd forint közötti éves árbevételű cégek. Ennek az oka, hogy megnőtt a szerepe a rugalmasan, könnyen hozzáférhető finanszírozási forrásnak: a faktoringnak.

Ez lehet a következő évek slágerterméke
Gál Gaszton, a CIB Faktor Zrt. vezérigazgatója.
P.: Hogyan változott az utóbbi időben a vállalkozások fizetési hajlandósága?

G.G.: A mi üzleti sikerünk éppen abban rejlik, hogy a piacon megtaláljuk azokat a potenciális partnereket, akik számára a leghatékonyabb megoldás a faktoring konstrukció. Ezek a szereplők jellemzően sikeresek, a piacunk növekszik, tehát nem feltétlenül reprezentatív a mintánk. A mi működési körünkbe vont vevőkkel nagyon jók a tapasztalataink a fizetési hajlandóságot tekintve, nem látunk romlást. Érdekes módon sokkal kevésbé jellemző a faktoringra a vevői oldali nem teljesítés, mint a szállítói oldalon jelentkező problémák.

P.: Mi alapján választanak az ügyfelek a visszkeresetes vagy a visszkereset nélküli faktoring között? Történ elmozdulás a piacon valamelyik irányába? Hol tart most a CIB Faktor a piacon?

G. G.: A visszkeresetes faktorálás a klasszikus finanszírozás fókuszú faktoring, amikor a követeléseket olyan kondícióval vásárolja meg a faktorcég, hogy a nem-fizetés esetén a szállító jótállásra kötelezett. A visszkereset nélküli faktornál egy bizonyos összeg vagy arány erejéig a vevő kockázatát a faktorcég átvállalja, tehát ebben az esetben nem-fizetés esetén nem szükséges helytállnia a szállítónak a vevője helyett. A vevő csődje, felszámolása, fizetésképtelensége esetén a faktorcég futja a vevői kockázatot és a behajtást is ő végzi.

Ami a CIB Faktort illeti, büszkék vagyunk arra, hogy a 35 éve Magyarországon jelen lévő CIB Csoport tagjaként a faktorcégünk már 15 éves, és 10 éve a CIB csoport tagja. Idén a CIB Faktor vezető szerepet ért el. A visszkereset nélküli megoldásokban élen járunk, a félév végén összesítésben is piacvezetők lettünk. A visszkereset nélküli megoldások nálunk kiemelt szerepet játszanak, több mint 50 százalék a visszkereset nélküli faktoring aránya. Ez azért is fontos, mert a nagyvállalati szegmensben növekvő igényt látunk a vevői kockázatok kezelésére, illetve nekünk is fontos, hogy akár egy hitelbiztosító bevonásával visszkereset nélküli megoldást ajánljunk inkább, amelynek ugyan némi extra költsége van, viszont számunkra is kedvezőbb a kockázati megítélése egy ilyen ügyletnek. Ilyen esetben a finanszírozási költségek oldalán rendkívül versenyképes ajánlatot tudunk adni.

P.: Mennyiben segíthetik a faktoring piacot az állami programok?

G. G.: Az ősz folyamán az Eximbank Exportélénkítési hitelprogramjába is bekerült a faktoring, mi elsőként tudtuk megkötni az együttműködési megállapodást erről az Eximbankkal. Ezzel az Exim kedvező forrásai elérhetővé váltak export faktoring ügyleteinkhez. Az MNB Növekedési Hitelprogramjának terméktájékoztatójában már nyár végén megjelent a faktoring, végül a szakmai egyeztetéseket követően november végén tudtunk létrehozni egy konszenzusos, a Faktorszövetséggel is egyeztetett, valóban működőképes megoldást. Az MNB oldaláról még a szerződés kialakítása szükséges, mely az ígéretük szerint ez december végéig megtörténik. Itt is elsőként kívánunk megjelenni a piacon januárban. Ugyanazok a feltételek lesznek erre érvényesek, mint amelyek a növekedési hitelprogram hitelekre jellemzőek: vagyis 2,5 százalékban maximált THM mellett 3 éves futamidőre szóló szerződéseket kínálunk majd.


Ez lehet a következő évek slágerterméke


(x)
Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek