Prémium

A rendezők kedvenc helyszíne tér vissza az ősz egyik legjobban várt filmjében (x)

Portfolio
A filmtörténelemben komoly múltjuk van a szállodákban játszódó filmeknek. A legtöbb szállodai mozira természetesen az amerikai filmművészetből emlékezhetünk, de Magyarországhoz is köthetőek olyan filmek, amelyek szállodákban, panziókban játszódnak.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy az egyik legismertebb filmes helyszín a szálloda, a motel, a panzió. A rendezők kimondottan szeretik a cselekményeket ezekben a zárt, sajátos atmoszférájú terekben kibontani.

A rendezők kedvenc helyszíne tér vissza az ősz egyik legjobban várt filmjében
A filmtörténelem legfontosabb alkotásai közül több is ilyen helyen játszódik: emlékezhetünk például Hitchcock 1960-as Psycho-jára, aminek cselekménye a Bates motelben folyik, vagy Stanley Kubrick 1980-as Ragyogás c. horrorjára, amiben a Jack Torrance-t alakító Jack Nicholson a Szépkilátás Hotelben terrorizálja családját. A kortárs "szállodai" klasszikusok között említhetjük az Elveszett jelentés-t (Sofia Coppola, 2003): Bill Murray és Scarlett Johansson különös románcához egy tokiói luxushotel adja a díszletet.

A rendezők kedvenc helyszíne tér vissza az ősz egyik legjobban várt filmjében
Természetesen magyar filmekhez is tudunk szállodákat kapcsolni, mint például az Astoria-ban játszódó Miniszter félrelép (Kern András, Koltai Róbert, 1997), a Vesztegzár a Grand Hotelban c. Rejtő-regény alapján készült Meztelen diplomata (Palásthy György, 1963), vagy a teljesen másfajta szállodai kultúrát bemutató Zimmer Feri (Tímár Péter, 1998).

Az ősz egyik legjobban várt filmje is szállodában játszódik

Idén októberben is lesz olyan film, ami szállodában játszódik: természetesen a hangulatért maga a - két amerikai állam határán található - El Royale a felelős. És hogy mi sül ki abból, ha hét különös ember találkozik ebben a titkokkal teli hotelben? Hamarosan kiderül, az ősz egyik legjobban várt filmjéből - ami igazi sztárszereposztással csábít.

A rendezők kedvenc helyszíne tér vissza az ősz egyik legjobban várt filmjében
1969 januárja. Richard Nixont éppen beiktatták az Amerikai Egyesült Államok 37. elnökeként. Új évtized a horizonton. Hét nagyon különböző, ám egyaránt kallódó lélek vetődik az El Royale-ba, az egykoron pompázatos hotelbe, aminek azóta leáldozott csillaga és - akárcsak újdonsült látogatói - kétes hírnevet szerzett.

A Kalifornia és Nevada államok határán fekvő El Royale melegséget és napfényt kínál a nyugati oldalon, reményt és lehetőséget a keleti felében. Falai között menthetetlenül egymásnak feszül múlt és jelen. Valaha Tahoe legnyüzsgőbb helye volt, ahol hírességek és politikusok sora gyűlt össze a kaszinóban, a bárban, az apartmanokban és az úszómedencében. Ám a szép idők elmúltak.

A rendezők kedvenc helyszíne tér vissza az ősz egyik legjobban várt filmjében
Ahogy maga az El Royale is múlófélben van. A csillogást régen látott, nevetést régen hallott lobbiban akad most össze Daniel Flynn atya (Jeff Bridges), a soulénekes Darlene Sweet (Cynthia Erivo), az utazóügynök Laramie Seymour Sullivan (John Hamm), a hippi Emily Summerspring (Dakota Johnson) és húga, Rose (Cailee Spaeny), a hotel gondnoka, Miles Miller (Lewis Pullman), valamint a rejtélyes Billy Lee (Chris Hemsworth).

És e végzetes éjszaka során mindegyikük kap egy utolsó lehetőséget a megváltásra... mielőtt végleg elszabadul a pokol.



Az idei ősz egyik legjobban várt filmje igazi sztárszereposztással érkezik. Nem kisebb nevek költöznek be az El Royale-ba, mint Jeff Bridges (A nagy Lebowski), Dakota Johnson (A szürke ötven árnyalata), Jon Hamm (Mad Men - Reklámőrültek), és Chris Hemsworth (Thor).

A Húzós éjszaka az El Royale-ban (16V) (Bad Times at the El Royale) c. filmet október 11-től vetítik a magyar mozikban.

A rendezők kedvenc helyszíne tér vissza az ősz egyik legjobban várt filmjében
Fotók: Forum Hungary
(x)
RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13