Prémium

Üzleti kockázatot jelent a kiberbiztonság és az adatvédelem (x)

Portfolio
Az Allianz év elején publikált kockázati barométere szerint súlyos adatvédelmi incidensek, jelentős kibertámadások miatt bekövetkező hálózatkiesések, valamint megszigorított adatvédelmi előírások állítják újabb kihívás elé a vállalatokat. A nagyvállalatok túlnyomó része felkészült az új típusú biztonsági kockázatokra, de vajon milyen lehetőségeik vannak a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak arra, hogy megvédjék informatikai rendszereiket és biztosítsák a maximális adatbiztonságot egy esetleges hacker támadás esetén?




Üzleti kockázatot jelent a kiberbiztonság és az adatvédelem
Egyre kifinomultabb módszerekkel támadnak a hackerek

A hackerek leggyakrabban a kritikus infrastrukturális szolgáltatókat célozzák meg, értékes adatokat és üzleti titkokat tulajdonítanak el a vállalatoktól. Az is egyre jellemzőbb, hogy a kiberbiztonsági események nyomán peres ügyekre - így értékpapírokkal kapcsolatos és fogyasztói csoportperekre kerül sor. Az adatvédelmi incidensek és az informatikai leállások emellett súlyos felelősségbiztosítási következményekkel is járhatnak, ha az érintett adatalany kártérítést követel a vállalattól.

Adatvédelmi incidensek

A GDPR az EU adatvédelmi rendelete 2018. május 25-től jelentősen megváltoztatta az adatkezelési szabályokat Magyarországon is. Az új rendelet egységes adatkezelési szabályozást határozott meg az unió területére, és ezzel együtt a vállalatok és szervezetek felelőssége, valamint az adatvédelemmel kapcsolatos üzleti kockázatok is megnőttek. A rendelkezés magas bírságokkal kényszeríti ki a biztonságos adatkezelést és sok más mellett olyan esetet is szabályoz, amikor például egy hackertámadás következtében személyes adatok kikerülnek az adatkezelő rendszeréből, vagy ha egy rendszerhiba miatt azok megsemmisülnek. A szabályozás szerint adatvédelmi incidensnek minősül minden olyan esemény, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi. Ennek értelmében a személyes adatokat tartalmazó laptop, vagy telefon elvesztése, vagy akár a téves címre küldött email is adatvédelmi kockázatot rejt.

Üzleti kockázatot jelent a kiberbiztonság és az adatvédelem
Digitális üzleti és adatvédelmi biztosítás

Az Allianz Cégmester vállalkozásbiztosítás , egy komplex biztosítási csomag, amely a leggyakoribb kockázatokra való vagyon és felelősségbiztosítások mellett a kiberkockázatokra, az adatvédelmi incidensekkel, adatlopással kapcsolatban felmerülő károkra és bírságokra is fedezetet kínál. Az Allianz Cégmester vállalkozásbiztosítás gyorsan és egyszerűen, akár online is megköthető és rugalmasan alakítható fedezeteket tartalmaz az olyan kisvállalkozások számára is, amelyek telephelyi összvagyonának biztosítási összege maximum 100 millió Ft, éves bruttó árbevétele maximum 400 millió Ft, és maximum 10 főt foglalkoztatnak.

Üzleti kockázatot jelent a kiberbiztonság és az adatvédelem
(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13