04_NHP 2020 nyár_Portfolio_GettyImages-98353837
Prémium

NHP Hajrá: beruházásokkal a versenyképességért (x)

PR cikk
Nagy a növekedési potenciál a kkv szektorban

A Magyar Nemzeti Bank legújabb konstrukciója, az NHP Hajrá 1500 milliárd forintnyi kedvezményes forrást nyújt a kereskedelmi bankok közvetítésével a kkv szektor számára, amely a hazai vállalkozásfejlesztés egyik legfontosabb szegmense. A kis- és közepes méretű vállalkozások likviditásának támogatása és a beruházásaik ösztönzése a gazdaság versenyképességének egyik legfontosabb forrása. De nézzük meg alaposabban is, hogy a kkv-k milyen kedvező finanszírozással élhetnek fejlesztési és növekedési céljaik megvalósításához!

Kkv szektor: van még tere a fejlődésnek

A KSH adatai szerint a magyar vállalkozások jelentős részét (99,1%-át) a kkv-k alkotják, melyek több mint 2 millió embernek biztosítanak munkát. A szektor a foglalkoztatásában betöltött súlya és hozzáadott értéke miatt egyértelműen a magyar gazdaság egyik legfontosabb szegmense.

Az MNB versenyképességi tükréből azonban kiderül, hogy kkv-k termelékenysége érdemben elmarad a hazai nagyvállalati szektorétól. Ennek okai között szerepel, hogy a mikro- és kisvállalatok mérethatékonysági problémákkal küzdenek, miközben sok kkv számára kihívást jelent a digitalizáció és az innováció is, így az erős piaci versenyben sokszor alulmaradnak a nagyvállalatokkal szemben. Ráadásul a beruházási hajlandóság is azt a képet tükrözi, hogy a nagyvállalatok invesztálnak arányaiban a legtöbbet, a cégméret csökkenésével pedig egyre kisebb a fejlesztésre jutó források aránya.   

Az MNB hangsúlyozza, hogy a vállalati szféra a kkv szektor koncentráltabbá válásával, a cégek modernizálásával és a beruházásai szintjük támogatásával állhat a kedvezőbb termelékenységi és a versenyképességi pályájára.

Beruházás kedvező finanszírozással

A kis- és középvállalkozások finanszírozási helyzete fontos versenyképességi tényező, hiszen a vállalkozások növekedéséhez és fejlesztéséhez szükség van a források bevonására. A Magyar Nemzeti Bank kiemelt célkitűzései között szerepel, hogy minél kedvezőbb finanszírozással ösztönözze a beruházásokat, így is támogatva a hazai vállalkozói szektor erősödését.   

Az elmúlt évek növekedési fordulatához is jelentősen hozzájárult a hitelezés bővülése, amelyen keresztül megnőtt a vállalati forrásellátottság. A koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek enyhítése és a fellendülés érdekében is érdemes a pénzügypolitikát ezen a pályán tovább folytatni. A cégek, amelyek most beruháznak, az egész gazdaságot segítik a gyarapodásban.

A Növekedési Hitelprogram jelenleg futó szakasza, az NHP Hajrá konstrukció beruházási hitelei még előnyösebb, alacsony, fix kamatozású, akár 20 éves lejáratú hitelekkel állnak a vállalkozások rendelkezésére. A konstrukció többek között tárgyi eszköz beszerzésre, korszerűsítésre, üzemfejlesztésre, ingatlanvásárlásra, valamint felvásárlásokra használható. Ráadásul a bankok gyors, alig 2 hetes hitelbírálattal állnak az ügyfelek rendelkezésére. A cégeknek érdemes minél több hitelintézet ajánlatát összehasonlítani, hogy a legkedvezőbb feltételekkel folyósított forrással tudjanak növekedni!

(x)

75 éves a forint 5 forintos érme mnb
GettyImages-1211246429 (13)
németország nyugdíj_getty
zöld ingatlan
vakcina
maszk_GettyImages-1214207063

Kiszámoló Hogyan adózol?

Bár már sokszor írtam az adózásról, úgy tűnik, érdemes még írni róla. A választások közeledtével az ellenzék...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Kagi, Renko, Heikin Ashi - melyik mire jó?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio_cimlap