NHP Hajrá: beruházásokkal a versenyképességért (x)
Prémium

NHP Hajrá: beruházásokkal a versenyképességért (x)

PR cikk
Nagy a növekedési potenciál a kkv szektorban

A Magyar Nemzeti Bank legújabb konstrukciója, az NHP Hajrá 1500 milliárd forintnyi kedvezményes forrást nyújt a kereskedelmi bankok közvetítésével a kkv szektor számára, amely a hazai vállalkozásfejlesztés egyik legfontosabb szegmense. A kis- és közepes méretű vállalkozások likviditásának támogatása és a beruházásaik ösztönzése a gazdaság versenyképességének egyik legfontosabb forrása. De nézzük meg alaposabban is, hogy a kkv-k milyen kedvező finanszírozással élhetnek fejlesztési és növekedési céljaik megvalósításához!

Kkv szektor: van még tere a fejlődésnek

A KSH adatai szerint a magyar vállalkozások jelentős részét (99,1%-át) a kkv-k alkotják, melyek több mint 2 millió embernek biztosítanak munkát. A szektor a foglalkoztatásában betöltött súlya és hozzáadott értéke miatt egyértelműen a magyar gazdaság egyik legfontosabb szegmense.

Az MNB versenyképességi tükréből azonban kiderül, hogy kkv-k termelékenysége érdemben elmarad a hazai nagyvállalati szektorétól. Ennek okai között szerepel, hogy a mikro- és kisvállalatok mérethatékonysági problémákkal küzdenek, miközben sok kkv számára kihívást jelent a digitalizáció és az innováció is, így az erős piaci versenyben sokszor alulmaradnak a nagyvállalatokkal szemben. Ráadásul a beruházási hajlandóság is azt a képet tükrözi, hogy a nagyvállalatok invesztálnak arányaiban a legtöbbet, a cégméret csökkenésével pedig egyre kisebb a fejlesztésre jutó források aránya.   

Az MNB hangsúlyozza, hogy a vállalati szféra a kkv szektor koncentráltabbá válásával, a cégek modernizálásával és a beruházásai szintjük támogatásával állhat a kedvezőbb termelékenységi és a versenyképességi pályájára.

Beruházás kedvező finanszírozással

A kis- és középvállalkozások finanszírozási helyzete fontos versenyképességi tényező, hiszen a vállalkozások növekedéséhez és fejlesztéséhez szükség van a források bevonására. A Magyar Nemzeti Bank kiemelt célkitűzései között szerepel, hogy minél kedvezőbb finanszírozással ösztönözze a beruházásokat, így is támogatva a hazai vállalkozói szektor erősödését.   

Az elmúlt évek növekedési fordulatához is jelentősen hozzájárult a hitelezés bővülése, amelyen keresztül megnőtt a vállalati forrásellátottság. A koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek enyhítése és a fellendülés érdekében is érdemes a pénzügypolitikát ezen a pályán tovább folytatni. A cégek, amelyek most beruháznak, az egész gazdaságot segítik a gyarapodásban.

A Növekedési Hitelprogram jelenleg futó szakasza, az NHP Hajrá konstrukció beruházási hitelei még előnyösebb, alacsony, fix kamatozású, akár 20 éves lejáratú hitelekkel állnak a vállalkozások rendelkezésére. A konstrukció többek között tárgyi eszköz beszerzésre, korszerűsítésre, üzemfejlesztésre, ingatlanvásárlásra, valamint felvásárlásokra használható. Ráadásul a bankok gyors, alig 2 hetes hitelbírálattal állnak az ügyfelek rendelkezésére. A cégeknek érdemes minél több hitelintézet ajánlatát összehasonlítani, hogy a legkedvezőbb feltételekkel folyósított forrással tudjanak növekedni!

(x)

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megindult Izrael kegyetlen megtorlása: egyszerre több vörös vonalat is átléptek

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
illustration-01