Prémium

Miért ne lehetne vetítőterem a tárgyalóvá avanzsált nappaliból? (x)

PR cikk
Az iroda után most már a mozit is hazavisszük

Miközben a járvány első és második hulláma egyaránt tévénézési csúcsokat állított be Magyarországon, egyre többen viselik rosszul a mozik hiányát. Pedig szinte kézenfekvő a megoldás a home office analógiájára: ha nem mehetünk moziba, költöztessük haza a szórakozást. Az egyre népszerűbb streaming és video on demand szolgáltatók ehhez már megtették az első lépést: a zárva tartó mozik helyett a Netflixen és az HBO-n zajlanak a filmpremierek, azaz a nyersanyag rendelkezésre áll. Amire még szükség lehet, az egy mozigép és egy vászon – utóbbinak akár egy méretesebb fehér falfelület is megteszi, amelyre projektorral vetíthetjük ki az akár laptopon, akár okostelefonon futtatott műsort.

tw9400_11

Hogy miért nem a tévé megoldás? Mert egy nyolcvanöt colos, azaz 215 cm-es képernyőátlós televízió nem csupán drága mulatság, de nehéz és sok helyet is foglal is. Ehhez képest az Epson EF-11 mini lézerprojektor mindössze 1,2 kiló.

Kicsi a bors, de…

Az apróság meghökkentő méreteit (17,5x17,5x6,5 cm) meghazudtoló, akár 3,8 méter képátmérőre is képes. A másfél millió forint körüli, 150 colos óriástévék ehhez képest csak 254 centimétert tudnak. A projektort ráadásul egyetlen mozdulat elsüllyeszteni egy fiókba, vagy akár egy hátizsákba, ha egy, a karanténszabályok szigorú betartása mellett rendezett baráti összejövetelen szeretnénk házhoz vinni a moziélményt.

family (2)

És hát borítékolhatóan tarolni fogunk, mivel az új generációs projektorok sorra megdöntenek minden, a kategóriával korábban összekapcsolódott sztereotípiát. Először is, nem fogja ontani magából a hőt, mivel alacsony hőmérsékleten üzemel. Másodszor szemgyönyörködtetőn szín- és részletgazdag, 1920x1080 pixeles felbontású képet produkál – még abban az esetben is, ha az 1000 lumenes fényerőnél kevesebbel is beérjük. Harmadszor pedig nem csupán hatalmas belső terekben élvezhetjük a látványt, hiszen a 381 centis képmérethez elég mindössze 338 centis távolságra elhelyezni a projektort a vetítőfelülettől.

És ami a legfontosabb: a készülék beüzemelése semmilyen műszaki felkészültséget nem igényel. Az EF-11 magától felméri a saját pozíciója és a vetítőfelület közötti távolságot, beesési szöget kalkulál, majd élesre állítja a képet. A csatlakozással sem kell vacakolni, mert bár USB- és HDMI-kábellel is lehet hozzá eszközt (például asztali számítógépet vagy laptopot) társítani, vezeték nélküli módban a csatlakoztatott berendezés képernyőjét tükrözhetjük is.

A prezentációs eszközként is játszi könnyedséggel használható EF-11 tartósságban is felveszi a versenyt a tévékészülékekkel: napi 5 órás Eco üzemmódot feltételezve akár egy évtizedig is problémamentesen használható anélkül, hogy karbantartást igényelne.

(X)

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megindult Izrael kegyetlen megtorlása: egyszerre több vörös vonalat is átléptek

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
illustration-01