Prémium

Naprakész, könnyen integrálható adatok a céges kártyás költésekről – ez a Smart Data (x)

PR cikk
A Mastercard platformján alapuló szolgáltatás ráadásul csökkentheti a kiadásokat és hatékonyabbá teheti a cég működését. Minderről az UniCredit Bank kártyás szakértőjével, Brenner Gyöngyivel beszélgettünk.
smartdataKezdjük az elején. Mi pontosan a Smart Data szolgáltatás és miért javasolja a cégeknek?

A magyar piacon is évek óta megfigyelhető a vállalati bankkártyák számának töretlen növekedése. Ezzel párhuzamosan a vállalatok oldaláról is egyre nagyobb hangsúlyt kap a kártyás költések adatainak minél hatékonyabb feldolgozása, költség-menedzsmentje. Erre a megnövekedett igényre kínálunk megoldást a Mastercarddal közösen, a Smart Data-t.

Ez egy olyan integrált bankkártyás adatszolgáltatást is lehetővé tevő platform, ami naprakész információt ad a cégek számára a Mastercard vállalati bankkártyákkal történt költésekről. Így nagyobb rálátást kaphatunk a kártyás tranzakciókra és nyomon követhetjük a céges kiadásokat; a zökkenőmentesen integrálható szolgáltatásnak köszönhetően pedig teljesen automatizálható a könyvelési folyamat, csökkenhetnek az adminisztrációs terhek. De jó alapot ad ahhoz is, hogy a céges költségvetést optimalizáljuk, előnyösebb pozícióba kerüljünk egy ártárgyalás során azoknál a szolgáltatóknál, ahol a legtöbbet költ a cégünk - ehhez pedig a Smart Data a lehető legrészletesebb adathalmazt biztosítja. Hadd mondjak néhány példát! Ha egy vállalat munkavállalói gyakran használják akár belföldi, akár külföldi kiküldetésük során bankkártyájukat, a Smart Data szolgáltatással hatékonyabban követhető, hogy pontosan mikor, hol, melyik szolgáltatónál (például autókölcsönzőnél, szállodában, étteremben, benzinkúton) fizettek vagy használták készpénzfelvételre a céges bankkártyáikat. Az integrált adatszolgáltatással időt spórolhatunk az automatizált könyvelési folyamatnak köszönhetően, ezzel a tranzakciós adatokat egyszerűen fel lehet dolgozni és a megfelelő főkönyvre könyvelni. Ezen felül a tranzakciókhoz értékes kiegészítő adatokat is társíthat a Mastercard, amelyek további segítséget nyújthatnak a hatékony költség elszámolási folyamatban. A manualitást nem igénylő könyvelési lépések még nagyobb hangsúlyt kapnak, ha a külföldön végrehajtott tranzakciók devizaneme eltér a bankkártyához kapcsolódó számla devizanemétől, és konverziós tételeket kell kezelnünk.

Milyen további előnyökkel jár a szolgáltatás, és legfőképp: hogyan működik?

Az adatok a legtöbb könyvelési rendszerrel teljesen kompatibilis formátumban, automatikusan érkeznek a cég vállalatirányítási rendszerébe, ahol a költségtípusoknak megfelelő főkönyvi allokáció is automatizálható. Így a tranzakciós adatokat nem kell a papíralapú vagy ugyan elektronikus, de könyvelési rendszerünkkel nem kompatibilis kivonatról manuálisan rögzíteni, ami így csökkenti a könyvelési folyamat erőforrás igényét, hatékonyabbá és átláthatóbbá téve azt. A Smart Data használatához nincs szükség fejlesztésre sem: a Mastercard egy tucat különböző interface-t fejlesztett a legismertebb könyvelési vagy költségmenedzsment beszállítók felé, úgy, mint SAP, Concur, Xpenditure, hogy biztosítsa az adatok átalakítását oly módon, hogy zökkenőmentesen betölthetőek legyenek a vállalat könyvelési vagy költségmenedzsment rendszerébe.

A Smart Data még ennél is többet tud. Hamarosan új funkciókkal bővül, így a jövőben internetkapcsolat és böngésző is elég lesz ahhoz, hogy cégünk bankkártyás költéseiből egy rendkívül felhasználóbarát adatbázishoz hozzáférjünk, ahol számos szűrési feltétel szerint készíthetünk egyedi költségelemzési riportokat, elemzéseket. És amit a legjobban várunk, az a virtuális bankkártya-szolgáltatás, ami szintén a Smart Data platformon keresztül valósul majd meg.

unicredit(x)
starlink
rodney scott
GettyImages-1230121270
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Trade Surveillance Analyst

Trade Surveillance Analyst

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
újrahasznosítás hulladék logó