Prémium

Naprakész, könnyen integrálható adatok a céges kártyás költésekről – ez a Smart Data (x)

PR cikk
A Mastercard platformján alapuló szolgáltatás ráadásul csökkentheti a kiadásokat és hatékonyabbá teheti a cég működését. Minderről az UniCredit Bank kártyás szakértőjével, Brenner Gyöngyivel beszélgettünk.
smartdataKezdjük az elején. Mi pontosan a Smart Data szolgáltatás és miért javasolja a cégeknek?

A magyar piacon is évek óta megfigyelhető a vállalati bankkártyák számának töretlen növekedése. Ezzel párhuzamosan a vállalatok oldaláról is egyre nagyobb hangsúlyt kap a kártyás költések adatainak minél hatékonyabb feldolgozása, költség-menedzsmentje. Erre a megnövekedett igényre kínálunk megoldást a Mastercarddal közösen, a Smart Data-t.

Ez egy olyan integrált bankkártyás adatszolgáltatást is lehetővé tevő platform, ami naprakész információt ad a cégek számára a Mastercard vállalati bankkártyákkal történt költésekről. Így nagyobb rálátást kaphatunk a kártyás tranzakciókra és nyomon követhetjük a céges kiadásokat; a zökkenőmentesen integrálható szolgáltatásnak köszönhetően pedig teljesen automatizálható a könyvelési folyamat, csökkenhetnek az adminisztrációs terhek. De jó alapot ad ahhoz is, hogy a céges költségvetést optimalizáljuk, előnyösebb pozícióba kerüljünk egy ártárgyalás során azoknál a szolgáltatóknál, ahol a legtöbbet költ a cégünk - ehhez pedig a Smart Data a lehető legrészletesebb adathalmazt biztosítja. Hadd mondjak néhány példát! Ha egy vállalat munkavállalói gyakran használják akár belföldi, akár külföldi kiküldetésük során bankkártyájukat, a Smart Data szolgáltatással hatékonyabban követhető, hogy pontosan mikor, hol, melyik szolgáltatónál (például autókölcsönzőnél, szállodában, étteremben, benzinkúton) fizettek vagy használták készpénzfelvételre a céges bankkártyáikat. Az integrált adatszolgáltatással időt spórolhatunk az automatizált könyvelési folyamatnak köszönhetően, ezzel a tranzakciós adatokat egyszerűen fel lehet dolgozni és a megfelelő főkönyvre könyvelni. Ezen felül a tranzakciókhoz értékes kiegészítő adatokat is társíthat a Mastercard, amelyek további segítséget nyújthatnak a hatékony költség elszámolási folyamatban. A manualitást nem igénylő könyvelési lépések még nagyobb hangsúlyt kapnak, ha a külföldön végrehajtott tranzakciók devizaneme eltér a bankkártyához kapcsolódó számla devizanemétől, és konverziós tételeket kell kezelnünk.

Milyen további előnyökkel jár a szolgáltatás, és legfőképp: hogyan működik?

Az adatok a legtöbb könyvelési rendszerrel teljesen kompatibilis formátumban, automatikusan érkeznek a cég vállalatirányítási rendszerébe, ahol a költségtípusoknak megfelelő főkönyvi allokáció is automatizálható. Így a tranzakciós adatokat nem kell a papíralapú vagy ugyan elektronikus, de könyvelési rendszerünkkel nem kompatibilis kivonatról manuálisan rögzíteni, ami így csökkenti a könyvelési folyamat erőforrás igényét, hatékonyabbá és átláthatóbbá téve azt. A Smart Data használatához nincs szükség fejlesztésre sem: a Mastercard egy tucat különböző interface-t fejlesztett a legismertebb könyvelési vagy költségmenedzsment beszállítók felé, úgy, mint SAP, Concur, Xpenditure, hogy biztosítsa az adatok átalakítását oly módon, hogy zökkenőmentesen betölthetőek legyenek a vállalat könyvelési vagy költségmenedzsment rendszerébe.

A Smart Data még ennél is többet tud. Hamarosan új funkciókkal bővül, így a jövőben internetkapcsolat és böngésző is elég lesz ahhoz, hogy cégünk bankkártyás költéseiből egy rendkívül felhasználóbarát adatbázishoz hozzáférjünk, ahol számos szűrési feltétel szerint készíthetünk egyedi költségelemzési riportokat, elemzéseket. És amit a legjobban várunk, az a virtuális bankkártya-szolgáltatás, ami szintén a Smart Data platformon keresztül valósul majd meg.

unicredit(x)
Holdblog

Félrealkalmazkodunk

Az alkalmazkodás maga az élet. Mi sem vagyunk ez alól kivételek, ugyanakkor a szellemi képességeink és az erős technológiánk...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ők a leggazdagabb magyar nyugdíjasok
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13