Prémium

Minden munkavállaló zsebében ott lapulhat a Körber HR (x)

PR cikk
Egyedi mobilalkalmazást fejlesztett munkavállalóinak a pécsi nagyvállalat

Úttörő módon saját mobilalkalmazást fejlesztett a Körber pécsi telephelye. A gépgyár több mint ezer munkavállalója bármikor küldhet be innovációs ötletet, jelezhet hibát, naprakészen követheti a vállalati eseményeket, jelentkezhet a céges rendezvényekre, vagy válaszolhat felmérésekre. Sőt, a járványhelyzet miatt az Üzemi Tanács is ezen a felületen bonyolította le a választásokat.

körber hungaria uniport digitalis gyar 2021

A legtöbb termelő cég számára komoly dilemmát okoz, hogyan tudják hatékonyan elérni a gyártócsarnokokban dolgozó munkavállalóikat. A faliújságtól az intranetig sokféle megoldás létezik, de mindegyik hagy maga után kívánnivalót. Okostelefont viszont szinte mindenki használ, méghozzá rendszeresen. Az egyedi gépgyártással foglalkozó, német hátterű Körber pécsi telephelyén ezért egy éve, 2020 tavaszán, saját alkalmazás fejlesztése mellett döntöttek.

„A cél egy interaktív felület létrehozása volt, ahol egyrészt tájékoztatni tudjuk a kollégákat, másrészt adott témákban a véleményüket is kikérhetjük” – foglalta össze a kiindulási helyzetet Varga Zoltán, a Körber HR és Kommunikációs szegmensvezetője. „A program jelenleg öt fő funkcióval rendelkezik, de igény szerint folyamatosan bővíthető. A legfontosabb a hírfolyam, emellett itt tudnak a kollégák jelentkezni a céges rendezvényekre (családi napra, karácsonyi vacsorára stb.), felméréseken keresztül elmondhatják a véleményüket bizonyos témákban és a munkát jobbító javaslatokat küldhetnek be a digitális ötletládába. A kvíz funkció pedig a legfontosabb tudnivalók – például környezetvédelmi vagy munkabiztonsági ismeretek – elmélyítését segíti” – részletezte az alkalmazás képességeit Varga Zoltán.

Varga Zoltan HR es Kommunikacios szegmensvezeto
Varga Zoltán, a Körber HR és Kommunikációs szegmensvezetője

A fejlesztést alapos tervezés előzte meg, amelyben kulcsszerep jutott a Körber kommunikációs csapatának. Fiedler Péter, Koch Emil és Schmidt Szilvia feladata volt az igények felmérése, a fejlesztés koordinálása és a GDPR-kompatibilis adatkezelés kialakítása. Az alkalmazás élesítése után pedig a használat népszerűsítése és a folyamatos tartalomgyártás. Az eddigi eredmények igazolták a várakozásokat: pár hónap alatt a munkavállalók több mint fele letöltötte és aktívan használja, úgy, hogy a munkáltató szándékosan nem tette kötelezővé az alkalmazás használatát.

„A Körber HR digitalizációs folyamatának részeként minden munkatársunknak van céges e-mail címe – a kölcsönzötteket is beleértve. Ők egyszerűen, regisztráció nélkül hozzáférnek az alkalmazáshoz. Sokaknak nagy könnyebbség, hogy minden magyar nyelven van, a push értesítésekkel pedig semmi lényegesről sem maradnak le. A visszajelzések nagyon pozitívak – a kollégáknak úgymond a zsebükben lapul a Körber, a kétirányú kommunikáció révén pedig a közösség aktív tagjának érzik magukat” – számolt be a tapasztalatokról Varga Zoltán.

Az alkalmazást a FERLING Kft. fejlesztette Android és iOS platformokra egyaránt. A szoftvertervezők nyitva hagyták a funkcióbővítés lehetőségét: az eddigi visszajelzések alapján a munkavállalói kedvezményprogram megjelenítése és a telephely vendégeit adatvédelmi, biztonsági és egyéb információkról tájékoztató vendég funkció szerepel a jelenlegi fejlesztések között.

Az alkalmazás legutóbbi nagy erőpróbáját az üzemi tanács és a munkavédelmi képviselő választások időszaka jelentette. „A mobilalkalmazás jelentősen hozzájárult a sikeres ÜT és MvK választás sikerességéhez. A pandémiás helyzet miatt enélkül nem lehetett volna sikeres választásokat lebonyolítani. Az alkalmazás jelentősen segítette a választási bizottság munkáját is, és a választásokon nyert tapasztalatok megerősítették, hogy az applikáció alkalmazása lényegesen szélesebb körben lehet sikeres, mint azt a bevezetéskor reméltük!” – számolt be Futács Miklós, a Körber Üzemi Tanácsának elnöke.

A saját alkalmazás fejlesztése és külső partner bevonása bizonyult a megfelelő megoldásnak információbiztonsági szempontból is, hiszen a mai „mindenki mindent megoszt” világban, ahol egyúttal minden kolléga zsebében ott lapul egy okostelefon szélessávú internethozzáféréssel és kamerával, fontos szempont volt, hogy a vállalati rendszereken tárolt bizalmas és értékes információkat fizikailag is le tudjuk választani a gyárkapukon kívül is használható, szabadon hozzáférhető eszközökről. A Körber pécsi üzemében bevezetett mobilalkalmazást bármelyik munkavállaló szabadon letöltheti, és amíg a cég alkalmazottja, hozzá is fér bejelentkezés után az ott tárolt információkhoz. Ezek azonban nem a belső vállalati rendszerből kerülnek oda, hanem a kommunikációs csapat külön tölti fel azokat olyan formában, amely nem jelent adatbiztonsági kockázatot.

korber_logo

(x)

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

Kiszámoló

DINK: gyerek nélkül, szabadon

Új mozgalom hódít az Egyesült Államokban, a DINK (Dual Income, No Kids). Az ide tartozó párok tudatosan nem vállalnak gyereket, az így felszabadult pénzt és időt inkább magukra fordítják. (B

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek