Az E.ON napelemparkot épít a Bosch hatvani gyára mellett (x)
Prémium

Az E.ON napelemparkot épít a Bosch hatvani gyára mellett (x)

PR cikk
A közelmúltban aláírt szerződés értelmében egy 4,6 MW összteljesítményű napelemes kiserőművet létesít az E.ON a Bosch hatvani gyára mellett, ezzel erősítve mindkét cég elkötelezettségét a fenntarthatóság mellett.

A hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. és az E.ON szándéknyilatkozatot írtak alá arról, hogy az E.ON Hungária vállalatcsoport saját költségén létesít és üzemeltet a Bosch telephelyével közvetlenül szomszédosan egy napelemparkot, amelyből helyileg megtermelt zöld árammal látja el a Bosch hatvani gyárát. A cél az, hogy a Bosch növelje a megújuló energia részarányát az energiafelhasználásában, és csökkentse a közcélú hálózatról történő vételezés mértékét.

A húsz évre szóló Power Purchase Agreement/PPA szerződés aláírására 2023 augusztusára került sor. A megállapodás értelmében a 4,76 MWp-es napelemes kiserőmű évente mintegy 5 500 000 kWh zöld árammal fogja ellátni a Bosch hatvani telephelyét.

A projekttel járó műszaki kockázatokat és a létesítéshez szükséges földterület megszerzésének feladatát, költségeit, a teljes tervezés, engedélyeztetés, kivitelezés, illetve az üzemeltetés és karbantartás feladatát az E.ON vállalta magára a szerződés teljes futamidejére integrált energetikai szolgáltatásuk részeként.

Az erőmű magánvezetékkel fog kapcsolódni a Bosch belső áramhálózatához, termelése teljes egészében a Bosch telephelyén kerül majd felhasználásra. A gyártócég így egy kiszámítható, és a futamidő egészére előre rögzített árazású, az elmúlt években jellemző energiaárnál jelentősen kedvezőbb, helyi és zöld forrásból származó energiával tudja fedezni saját fogyasztásának egy részét.

Ez a fejlesztés a költségek optimalizálása mellett hozzájárul a Robert Bosch Elektronika Kft. hosszú távú fenntarthatósági céljainak eléréséhez is, valamint a megrendelői elvárások kapcsán is segíti a termékek karbonlábnyomának csökkentését.

A kivitelezés várhatóan 2025. első negyedévében zárul, az áramtermelés 2025. márciusban indulhat meg.

(x)

Advertisement
Kiszámoló

Így is lehet: az adakozás James Bondja

Írtam nemrég a gazdagokról (meg úgy általában a kapzsiságról), azokról, akik annyi pénzt felhalmoznak, hogy fogalmuk sincs, mit tudnának vele kezdeni még az ükunokáik ükunokái is. (Minden r

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
18 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
KBAL2521