FONTOS Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben
Az év slágerpályázata cégeknek: 75-150 millió forint vissza nem térítendő támogatás képzésekre (x)
Prémium

Az év slágerpályázata cégeknek: 75-150 millió forint vissza nem térítendő támogatás képzésekre (x)

PR cikk
Sikerdíjas konstrukcióval segít az AGORA Oktatási Intézet.

Pénzügyi nyereséggel, vagy minimális önerővel, esetleg jócskán a piaci ár alatt fejleszteni a munkatársak képességeit és növelni ezáltal a vállalkozás versenyképességét - sokan azt gondolhatják, ez így túl szép, hogy igaz legyen. Pedig most a hazai cégek számára megnyílt a lehetőség, hogy pályázati forrásból valósítsanak meg képzéseket, növelve ezzel versenyképességüket, ráadásul úgy, hogy jóval kevesebbe kerül számukra, mint azt elsőre gondolnák. Erről kár lenne lemaradni – mutatjuk, mit érdemes tudni az új kiírásról és ki segíthet abban a hazai vállalkozásoknak, hogy ezt a lehetőséget tudásra és sikerre váltsák.

21 millió forint értékű vállalati képzés alig több mint 1,7 millió forintért, maradhat? – Hát hogyne, válaszolná bármelyik hazai cégvezető, vagy HR-szakember, ha ilyen ajánlatot kapna. A helyzet az, hogy most valóban feltehetik maguknak ezt a kérdést, és csak rajtuk múlik, élnek-e azzal a lehetőséggel, ami ilyen feltételeket is biztosíthat számukra ahhoz, hogy fejlesszék munkatársaikat.

trening

 Ne hagyja ki! – Akár 150 millió forintot is kaphat

Március 5-én elindult ugyanis a vállalati képzéseket támogató GINOP Plusz 3.2.1- 21 pályázat legújabb szakasza, amelynek keretében összesen 15 milliárd forintnyi összeget igényelhetnek a hazai mikro-, kis-, közép- és nagyvállalatok. A kiírás alapján a kis- és középvállalatok összesen 75 millió forintnyi támogatásra pályázhatnak a képzések megvalósítására, bértámogatásra, míg a nagyvállalatok esetében 150 millió forint a felső határ.

A támogatás képzési költségre, bértámogatásra, a mikro- és kisvállalkozásoknál szakmai megvalósítói költségekre (ez az opció közép- és nagyvállalatoknál nem elérhető) egyaránt igényelhető. A hazai cégek a kompetenciáik fejlesztésére, idegen nyelvi és IKT képzésekre, illetve szakmai ismeretekre irányuló képzésekre igényelhetnek az új kiírás keretében pályázati forrást, a támogatás mértéke pedig a legkisebb társaságok esetében 70 %, a közepes cégeknél 60 %, míg a nagyvállalatoknál 50 %. A pályázatról a pontos részleteket, a díjmentes jogosultságvizsgálatot, valamint az AGORA Intézet által nyújtott támogatásokat mindenki számára érthető magyarázattal itt találja.

Az idei kiírás újdonsága a korábbi, vállalati képzéseket támogató pályázatokhoz képest, hogy ezúttal az energiaintenzív ágazatban működő cégek külön feltételek mellett pályázhatnak. Az ő esetükben a képzési díj és a kieső munkaidő után járó bértámogatás esetében is 100 %-os térítés jár. A teljes, 15 milliárd forintos keretből az ebbe a kategóriába tartozó társaságoknak 5 milliárd forint áll rendelkezésre, a fennmaradó 10 milliárdot a többi pályázó között osztják szét.

gyari-dolgozok
A vállalkozások a kompetenciáik fejlesztésére, idegen nyelv, IKT és szakmai ismeretekre irányuló képzésekre igényelhetnek pályázati forrást.

Képzés nyereséggel? – Valóban lehetséges

De lássuk, mit is jelent a gyakorlatban ez a támogatási lehetőség! Egy nagyvállalat, amely a teljes, 150 millió forintos támogatást igényli, összesen 300 millió forint értékben képezheti munkatársait, ráadásul akár 50 millió forintnyi bértámogatást is kaphat, vagyis még kedvezőbben valósíthatja meg az alkalmazottak fejlesztését. Több mint 500 embert képezhet a támogatás maximális kihasználásával 300 millió forint helyett kevesebb, mint 100 millió forintért.  A képzési és bértámogatásnak köszönhetően pedig a vállalat a piaci ár kevesebb mint harmadáért, azaz 124 500 forintos napidíjon veheti igénybe az AGORA Intézet magas szakmai színvonalú fejlesztéseit.

„Régóta vártak a hazai cégek erre a lehetőségre, ugyanis az elmúlt évek gazdasági folyamatai miatt nagyon alaposan meg kellett gondolniuk, hogy mire költenek és ilyen helyzetben gyakori, hogy a munkatársak fejlesztésére szánt büdzséből csípnek le. Ezzel a kiírással lényegesen jobb helyzetbe kerülnek, hiszen nagyon kedvező feltételek mellett valósíthatják meg a tervezett képzéseket. Aki igazán biztosra akar menni, és csak az előnyeit szeretné élvezni a kiírásnak, nem akar elveszni az adminisztráció útvesztőjében, érdemes hozzánk fordulnia. Tőlünk valóban „egyablakos” ügyintézést kap, vagyis mi magunk nyújtunk készségfejlesztő és IKT tréningeket, illetve, ha arra igény van, a szakmai képzéseket is beépítjük a programba és segítséget nyújtunk a pályázatíráshoz, a projektmenedzsmenthez. Elvégezzük a nálunk jelentkező cégek számára a jogosultságvizsgálatot is, illetve kidolgozunk egy olyan fejlesztési koncepciót, ami a leginkább támogatja az adott vállalkozás további fejlődését. A jelenlegi szakaszban június 30-ig lehet benyújtani a pályázatokat, és bár a tapasztalatok azt mutatják, hogy viszonylag gyorsan elbírálják a kérelmeket, érdemes mielőbb elkezdeni a folyamatot, mert a periódus végén feltorlódhatnak az igénylések, ami miatt csúszhat a kedvező döntés” – mondta el Kaiser Eszter, az AGORA Oktatási Intézet 20 éves képzési és pályázati tapasztalattal rendelkező ügyvezetője, senior tréner, tanácsadó.

kaiser-eszter
Kaiser Eszter, az AGORA Oktatási Intézet ügyvezetője, pályázati szakértő, senior tréner-tanácsadó

Biztosra mehet

A kedvező döntés pedig lényegében garantált, legalábbis azok számára, akik az AGORA Intézetet választják, ugyanis a cég minden partnere pozitív pályázati elbírálásban részesült az elmúlt 15 évben. A társaság az elmúlt két évben a GINOP Plusz pályázatok keretében 235 vállalat fejlődéséhez járult hozzá, története során pedig képzésein mintegy 30 ezer munkavállaló és több mint 1000 felsővezető vett részt. Ráadásul az AGORA Intézet az IFKA független minősítési rendszere alapján az 1. helyen áll szakterületén a közel 200 tréning és tanácsadó cég között. A hab a tortán pedig az, hogy az AGORA a pályázat során kizárólag sikerdíjat számol fel, így a képzést tervező vállalkozásokat semmilyen rejtett költség nem terheli.

Indulna a pályázaton, és kérdése van? Személyes vagy online tanácsadásra van szüksége? Keressen minket bizalommal a pályázati oldalunkon megadott elérhetőségek egyikén.

Minimális ráfordítás, maximális nyereség

Nézzük meg egy konkrét példán keresztül, hogy egy középvállalat számára, hogyan jöhet ki kevesebb mint kétmillió forintból egy minőségi, hatvan kollégát érintő képzési program a GINOP Plusz támogatás segítségével. Ha a cég 60 munkatársának rendel képzést, ennek a teljes díja 21 millió forint. Ebből képzési támogatásként 60 %-ot, vagyis 12,6 millió forintot megkap, így 8,4 millió forintos önerővel tudja elkezdeni a projektet. Azonban az összes költségét csökkenti még a bértámogatás, ami ennél a vállalatméretnél a kieső munkaidő után 60 %, ez a példánál maradva összesen 6,624 millió forint. Vagyis ezeket a számokat összesítve azt láthatjuk, hogy a teljes, 21 millió forint értékű képzést ez a közepes méretű cég 1 776 000 Ft millió forintból tudja megvalósítani. Itt találhatók további példák arra, hogyan járhat jól egy cég azzal, hogy a pályázati lehetőséget kihasználva oktatja munkatársait.

(x) 

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
lidl áruház