Bodnár Zsigmond

alapító, ügyvezető , FaceKom

Cikkeinek a száma: 2
Három terület a bankolásban, amit felforgathat a mesterséges intelligencia

Három terület a bankolásban, amit felforgathat a mesterséges intelligencia

Ami korábban évszázadok alatt történt meg, most évek, hónapok alatt játszódik le a szemünk előtt. Hasonlóan ahhoz, ahogyan a mesterséges intelligencia meghódította a Go-t, ezt a logikai táblajátékot, éppúgy fénysebességgel érti meg az életünk legtöbb területét. Csakhogy, miközben az évezredes Go szabályai vélhetően nem változnak, máshol arra számíthatunk, hogy az AI igazi game changer lesz, és alapjaiban alakítja át a világunkat. Nem lesznek kivételek ebben a pénzügyi szolgáltatások és a bankolás sem, a mérték és a sebesség azonban sok tényezőtől, így például a status quo-ban érdekeltek és a szabályozói oldal erejétől is függ.

A kis gömböc, a nagy bankok és a még nagyobb fintech-kihívás

A kis gömböc, a nagy bankok és a még nagyobb fintech-kihívás

A digitalizáció idővel elhozta a nagy platformok és szolgáltatások integrációját, egyre bővülő piactérré válnak az ismert felületek: az Airbnb-n például már nemcsak szállást foglalhatunk, hanem borkóstolást vagy naplementés supozást is. Mindenki igyekszik integrálni, amit csak lehet, és a kis gömböc-effektus rohamléptekkel halad előre. A fapados repülőtársaság hotelszobákat és autókölcsönzést kínál, a zene-streamelő vinileket és koncertjegyeket árul. Ne feledkezzünk meg a legnagyobbakról sem: a Google internetes keresőből ma már megoldások tucatjait kínáló vállalattá fejlődött, arról pedig ne is beszéljünk, hogy az eredetileg haverok közösségi oldalaként létrejött milliárdos felhasználóbázisú Facebookon mi minden jön velünk szembe. Csodálkozhatunk, ha a futós alkalmazásunk még nem akarta a legújabb cipőt eladni, vagy jegyet az őszi félmaratonra, de ez is csak idő kérdése.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újra éledezik az infláció - Mibe érdemes most befektetni?
Holdblog

Félrealkalmazkodunk

Az alkalmazkodás maga az élet. Mi sem vagyunk ez alól kivételek, ugyanakkor a szellemi képességeink és az erős technológiánk...

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.