Uniós források

Okos mérő üzem épül EU-s pénzből a kkv-k segítésére

MTI
A GINOP-1.1.1-18 "Vállalkozói és ipari inkubációs szolgáltatások fejlesztésének támogatása" című pályázati felhívás keretében megvalósuló "Okos mérő üzem" elnevezésű Ipari Inkubációs Központ (a továbbiakban IIK) magyar kis és középvállalkozások számára nyújt az okosmérő piacon és üzletágban fejlesztési szolgáltatásokat - áll a pro Montel Zrt. MTI-nek eljuttatott közleményében.
A pro Montel Zrt a GINOP-1.1.1-18-2018-00022 kódszámú pályázat keretében 259,3 millió forint európai uniós támogatást nyert ipari inkubáció központ létrehozására. "A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg."

A fejlesztés eredményeként, 2019. január és 2020 június között megvalósítandó projekt keretében létrejövő inkubációs és szolgáltató központ Pécsett, Baranya megyében található, azonban szolgáltatási portfóliójának elérését és a csalatkozás lehetőségét minden érdeklődő KKV-nek vállalkozási típustól függetlenül országos szinten biztosítja, mely által nem csupán régió, hanem országos szinten is javul az okosmérők használata általi hatékony energiafelhasználás.

Az IIK célja javítani a hazai kis és középvállalkozások túlélési esélyeit, segíteni fejlődésüket. Az ipari inkubáció által, a KKV-k komplex támogatással egy új, okos technológia gyártásával és széles körű alkalmazásával foglalkozó iparág megteremtését és fejlesztését érhetik el. Ez az inkubációs folyamat új típusú ún. "fal nélküli" inkubátori tevékenység, egy olyan szolgáltatás, ami a hálózatosodást segíti elő és építi ki fenntartható módon.

Projektünk célja, egy univerzális (több közműszolgáltatóval is kapcsolatban lévő) központ okoshálózati operátor, teszt és minősítő rendszer, valamint tanúsítást támogató inkubációs tér létrehozása, amely hatékonyan támogatja a közmű szolgáltatókat, karbantartó, szerelő cégeket, okosmérőóra gyártókat és intelligens elektronikai eszköz fejlesztő, előállító cégeket, valamint ezen együttműködések eredményeképpen megvalósuló tudásmegosztást biztosítja - áll a közleményben.
A továbbiakban is várjuk a nagyobb, EU-pénzből megvalósuló fejlesztések eredménykommunikációját az uniosprojekt@portfolio.hu email címre, amely közleményeket térítésmentesen közzéteszünk a Portfolio Uniós források rovatának Projektek mellékletében.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Az infláció felfalja a megtakarításainkat - Hogyan védekezzünk ellene?
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
aranyrudak