Kiderült: később lehet pályázni a havi 40 ezres bölcsődei támogatásra
Uniós források

Kiderült: később lehet pályázni a havi 40 ezres bölcsődei támogatásra

Portfolio
A július 31-re ígért nyitáshoz képest legfeljebb két hetet csúszik a havi 40 ezer forintos bölcsődei támogatási díjat ígérő uniós pályázat - derül ki a frissített szabályrendszerből, amely hivatalos uniós pályázati oldalon jelent meg.
Jó hír, hogy ezen felül a jelek szerint nincs további érdemi változás, azaz azok a szülők, akik a támogatási kérelem benyújtásakor nem aktívak a munkaerőpiacon és családi, vagy munkahelyi bölcsődébe járatják a gyereküket, vagy elutasító határozatot kaptak az önkormányzati bölcsődétől, az ország teljes területén megkaphatják a havi legfeljebb 40 ezer forintos támogatást. A pályázat mögött részben EU-s pénz, részben pedig a Nemzeti Foglalkoztatási Alap forrása áll. Utóbbi összegét 1,95 milliárd forintban határozza meg a pályázat, ami hozzáadódik az 9,8 milliárd forintos eredeti pályázati kerethez (EU-s és magyar költségvetési támogatás együtt), így tehát csaknem 12 milliárd forintnyi támogatási keretről beszélhetünk.

Amint múlt heti nagycikkünkben rámutattunk: a Magyar Államkincstár előzetes tájékoztatójában és az szerepelt és most is az van benne, hogy július 31-től nyílik meg a pályázat, igaz a szöveges összefoglaló arra is figyelmeztetett, hogy

A végleges feltételeket a Magyar Államkincstár a továbbadott támogatásokra irányadó jogi szabályozás és a fenti pályázati felhívás alapján közleménnyel kiadott pályázati kiírásban teszi közzé 2019. július végén, augusztus elején.

Az Államkincstár oldalán egyelőre nincs frissítés a két héttel ezelőtti szabályrendszerhez és előzetes tájékoztatóhoz képest, de amint levezettük: úgy lehet országos kihatású egy GINOP-pályázat, hogy "hozzácsaptak" egy magyar költségvetési keretet, a Nemzeti Foglalkoztatási Alap forrásait.

Kiderült: később lehet pályázni a havi 40 ezres bölcsődei támogatásra
Gyerekek alszanak az új épületrésszel bővült nyírteleki Kastélykert óvoda és bölcsődében az átadóünnepség napján, 2018. október 25-én. MTI/Balázs Attila
A módosított uniós pályázati szabályrendszerben ezen változás mellett az látszik még, hogy
  • A jogosultsági feltételek közé beemelték azt a (logikus) elvárást is, hogy csak annak folyósítható támogatás, "akinek a támogatási kérelem benyújtását megelőzően arra a gyermekre, akire tekintettel támogatási kérelmet nyújtott be, csecsemőgondozási díjat, gyermekgondozási díjat, gyermekgondozást segítő ellátást, vagy gyermeknevelési támogatást folyósítottak"
  • A kommunikációs kampány ütemterve úgy módosult, hogy most már nem idén március végéig, hanem legkésőbb 2019. augusztus 15-ig kell teljesíteni az indító tájékoztatási kampányt, azaz az online megjelenéseket, tájékoztató kiadványokat, sajtómegjelenéseket. Ez arra utal, hogy a következő két hét során tényleg elindulhat maga a tájékoztató kampány és vele együtt a pályázat beadhatósága is megnyílik.
  • Ugyanez az augusztus közepi dátum a határidő arra is, hogy a pályázattal kapcsolatos informatikai és kiszolgáló rendszer működjön, tehát tényleg rövidesen megnyílik a pályázat és legkésőbb szeptember 1-ig el is indul a támogatásra való jogosultság megállapítása.


Kiderült: később lehet pályázni a havi 40 ezres bölcsődei támogatásra
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Thomas Cook
Thomas Cook
shutterstock_564998512
Frankfurt Stock Exchange
HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
vargamihaly0921