Kiderült: később lehet pályázni a havi 40 ezres bölcsődei támogatásra
Uniós források

Kiderült: később lehet pályázni a havi 40 ezres bölcsődei támogatásra

Portfolio
A július 31-re ígért nyitáshoz képest legfeljebb két hetet csúszik a havi 40 ezer forintos bölcsődei támogatási díjat ígérő uniós pályázat - derül ki a frissített szabályrendszerből, amely hivatalos uniós pályázati oldalon jelent meg.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet
Jó hír, hogy ezen felül a jelek szerint nincs további érdemi változás, azaz azok a szülők, akik a támogatási kérelem benyújtásakor nem aktívak a munkaerőpiacon és családi, vagy munkahelyi bölcsődébe járatják a gyereküket, vagy elutasító határozatot kaptak az önkormányzati bölcsődétől, az ország teljes területén megkaphatják a havi legfeljebb 40 ezer forintos támogatást. A pályázat mögött részben EU-s pénz, részben pedig a Nemzeti Foglalkoztatási Alap forrása áll. Utóbbi összegét 1,95 milliárd forintban határozza meg a pályázat, ami hozzáadódik az 9,8 milliárd forintos eredeti pályázati kerethez (EU-s és magyar költségvetési támogatás együtt), így tehát csaknem 12 milliárd forintnyi támogatási keretről beszélhetünk.

Amint múlt heti nagycikkünkben rámutattunk: a Magyar Államkincstár előzetes tájékoztatójában és az szerepelt és most is az van benne, hogy július 31-től nyílik meg a pályázat, igaz a szöveges összefoglaló arra is figyelmeztetett, hogy

A végleges feltételeket a Magyar Államkincstár a továbbadott támogatásokra irányadó jogi szabályozás és a fenti pályázati felhívás alapján közleménnyel kiadott pályázati kiírásban teszi közzé 2019. július végén, augusztus elején.

Az Államkincstár oldalán egyelőre nincs frissítés a két héttel ezelőtti szabályrendszerhez és előzetes tájékoztatóhoz képest, de amint levezettük: úgy lehet országos kihatású egy GINOP-pályázat, hogy "hozzácsaptak" egy magyar költségvetési keretet, a Nemzeti Foglalkoztatási Alap forrásait.

Kiderült: később lehet pályázni a havi 40 ezres bölcsődei támogatásra
Gyerekek alszanak az új épületrésszel bővült nyírteleki Kastélykert óvoda és bölcsődében az átadóünnepség napján, 2018. október 25-én. MTI/Balázs Attila
A módosított uniós pályázati szabályrendszerben ezen változás mellett az látszik még, hogy
  • A jogosultsági feltételek közé beemelték azt a (logikus) elvárást is, hogy csak annak folyósítható támogatás, "akinek a támogatási kérelem benyújtását megelőzően arra a gyermekre, akire tekintettel támogatási kérelmet nyújtott be, csecsemőgondozási díjat, gyermekgondozási díjat, gyermekgondozást segítő ellátást, vagy gyermeknevelési támogatást folyósítottak"
  • A kommunikációs kampány ütemterve úgy módosult, hogy most már nem idén március végéig, hanem legkésőbb 2019. augusztus 15-ig kell teljesíteni az indító tájékoztatási kampányt, azaz az online megjelenéseket, tájékoztató kiadványokat, sajtómegjelenéseket. Ez arra utal, hogy a következő két hét során tényleg elindulhat maga a tájékoztató kampány és vele együtt a pályázat beadhatósága is megnyílik.
  • Ugyanez az augusztus közepi dátum a határidő arra is, hogy a pályázattal kapcsolatos informatikai és kiszolgáló rendszer működjön, tehát tényleg rövidesen megnyílik a pályázat és legkésőbb szeptember 1-ig el is indul a támogatásra való jogosultság megállapítása.


Kiderült: később lehet pályázni a havi 40 ezres bölcsődei támogatásra
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
bear
automata
GettyImages-1184380979
otp
olasz_csalad
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Miként győzik le az indexkövető alapok az alapkezelőket?
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
Orban Viktor Gulyas Gergely unios forrasok felhasznalasa 201202