Varhelyi Oliver hetfon mar atment a vizsgan
Uniós források

Hétfőn már átengedte Várhelyi Olivért az EP

Portfolio
A hétfői határidőig küldött írásos válaszok már meggyőzték az Európai Parlament külügyi szakbizottságát Várhelyi Olivér magyar uniós biztosjelölt alkalmasságáról, így tehát zöld utat adott arra, hogy Ursula von der Leyen bizottsági elnök csapattagjává válhasson – írja az Eurológus.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A lap úgy tudja, hogy Várhelyi Olivér írásos válaszai már meggyőzték az EP-képviselők szükséges többségét. Ezúttal a szociáldemokrata frakció és a centrista-liberális Renew Europe is jóváhagyta Várhelyi jelöltségét, azaz csak a zöldek és a szélsőbaloldali frakció szavazott nemmel.

Múlt csütörtökön a személyes meghallgatáson meglepetésre nem kapta meg a jóváhagyást Várhelyi és a szabályok szerint ezért írásban kellett még válaszolnia a kérdésekre. Ennek határideje ma délben járt le. Az Indexhez eljutott dokumentumban Várhelyi úgy fogalmazott: 

Nem leszek egyetlen ország küldöttje sem. Az Európai Bizottság képviselője leszek a szomszédos államokkal való kapcsolattartásban.

Az összefoglaló szerint az írásos válaszok egy másik részében azt szögezte le: nem érzi úgy, hogy bármely ország miniszterelnökének vagy kormány tagjának a nyilatkozatai, vagy álláspontja bármire is kötelezné.

Feltehetően ezek, a magyar és bármely kormánytól való függetlenséget hangsúlyozó mondatok billenthették át az említett EP-s képviselőcsoportokat, hogy ma már támogassák Várhelyi bővítési és szomszédságpolitikai biztosi kinevezését.

A mai fejlemény után a menetrend a következő: ha a héten az uniós intézmények jogi szakértői arra a következtetésre jutnak, hogy a brit biztosjelölt nélkül is munkába állhat az új Európai Bizottság, akkor a jövő héten az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülése az egész testületről szavazni fog. Ha az EP-képviselők itt is bizalmat szavaznak Ursula von der Leyennek és csapatának, akkor az új Bizottság december 1-jén munkába állhat és nem lesz további csúszás, mint ami egy múlt heti fejlemény alapján még benne volt a levegőben:

Címlapkép forrása: Thierry Monasse/Getty Images

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
kína200610
naptár 2020
parlamentalkonyat
síelés
karácsony utca boltok tömeg
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
eu zászló