Uniós források

Sorra alakulnak a vidéki nagyvárosokban a Területi Innovációs Platformok

Portfolio
Az innovációs képesség erősítése érdekében Miskolc, Debrecen és Győr után pénteken Pécsen is megalakult a Területi Innovációs Platform (TIP).

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakpolitikai támogatásával útjára indított, a platformot bemutató országos programsorozat újabb állomását a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) tartották.

Az eseményen az egyetemi tudásbázisokra épülve megalakult a PTE Területi Innovációs Platform, amely

egyszerre biztosít lehetőséget az innovációs szakpolitikai irányok közvetlen megismerésére, a helyi innovációs ökoszisztéma szereplői közötti együttműködések kialakítására, erősítésére és új szakmai alapok létrehozására.

Szabó István, az NKFI Hivatal innovációs és általános elnökhelyettese a rendezvény kapcsán különösen fontosnak értékelte, hogy az egyetemek sokkal szorosabb kapcsolatot alakítsanak ki a helyi kis- és középvállalkozásokkal. A rendezvényen elmondott köszöntőjében hangsúlyozta: a PTE a régió meghatározó tudásbázisa, egyben legnagyobb foglalkoztatója. Minden adott ahhoz, hogy a térség megújuló innovációs ökoszisztémájának megszervezésében kiemelt szerephez jusson.     

Miseta Attila, a PTE rektora úgy fogalmazott, az intézmény eltökélt célja, hogy az innovációt erősítse, éppen ezért szükség van a piaci szereplőkkel való kapcsolatok erősítésére, a fiatal tehetségek megtelepedésének, helyben tartásának ösztönzésére. Ez a folyamat, tette hozzá, a tudományos, az alkalmazott tudományos és innovációs teljesítmény javulásához vezethet.     

Jenei Zoltán, a PTE kancellárja hangsúlyozta:

az egyetemek meghatározó elemei a fejlődésnek, a versenyképesség növekedésében kulcsszerepet töltenek be.

Jáksó Krisztián, a PTE Klinikai Központ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet főorvosa az MTI érdeklődésére elmondta, a PTE az elmúlt években már számos olyan lépést tett, amellyel a régió innovációs szereplőit ösztönözte együttműködésére. Mindennek egyik kézzel fogható eredménye, hogy az intézmény és a Philips az egészségügyi ellátások adminisztrációs terhét csökkentő adatrögzítést digitalizáló és automatizáló megoldások fejlesztését indította el Pécsen.     

A TIP programhoz együttműködési nyilatkozat aláírásával helyi egyetemek csatlakoztak korábban Miskolcon, Debrecenben és Győrben, jövő héten pedig Szegeden, illetve Budapesten lesz erre mód.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
eu-zaszlo-magyar-zaszlo-europai-unio-europai-parlament-valasztas-europai-parlamenti-valasztas-2024-es-europai-parlamenti-valasztas