Uniós források

Távozott az 1330 milliárdos EU-s programért felelős helyettes államtitkár

Portfolio
Ma, azaz december 11-én küldött közleményt az Innovációs és Technológiai Minisztérium arról, hogy december 6-i hatállyal távozott posztjáról Schweickhardt Gyula környezeti és energiahatékonysági operatív programokért felelős helyettes államtitkár. A helyettes államtitkár felmentését egyébként a 133/2019. (XII. 10.) számú miniszterelnöki határozat is rögzíti, amely a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg.

A tárca szűkszavú indoklás mindössze ennyi: „Az Innovációs és Technológiai Minisztérium hatékonyságnövelő szervezeti átalakítása nyomán a szakterületen új feladatok keletkeztek, ehhez igazodva vált szükségessé a személyi változás. A helyettes államtitkár utódlásról a későbbiekben születik döntés.”

A Schweickhardt Gyulához tartozó uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program 7 éves kerete mintegy 1330 milliárd forint, és több száz projekt fut benne, a nevéből is adódóan környezetvédelmi és energiahatékonysági fejlesztések. A támogatási adatbázis szerint 2857 támogatási igény érkezett be különböző KEHOP-os konstrukciókra 1585 milliárd forintnyi támogatási igénnyel, amelyek közül 1460 projektet fogadtak el 1263 milliárd forint összegben. Az 1303 hatályos szerződés volumene együtt 1207 milliárd forint, amelyek közül 1277 projektre fizettek már ki (jórészt előlegek formájában) 922 milliárd forintot.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Giuseppe Conte olasz miniszterelnök felszólal a római parlament alsóházában
befektető befektetés terminál trader
europai parlament cimlap getty tobbszor 2000
ujgur tüntetés
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hol fordul az árfolyam,vételi, eladási zónak.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Az MNB Digitalizációs igazgatósága főosztályvezetőt keres

Az MNB Digitalizációs igazgatósága főosztályvezetőt keres
európai uniós zászló európai bizottság