DMOHA20190703018
Uniós források

Itt a nagy döntés: 85 milliárd forintnyi K+F-forrást osztottak el most

Portfolio
MTI
Megszülettek a támogatói döntések a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból az év korábbi szakaszában megjelent két nagy pályázatnál és ezeken összesen 64,1 milliárd forintot ítéltek oda 150 pályázónak, további 21 milliárd forintnyi pályázati igény pedig uniós pályázaton kaphat majd forrást – jelentették be ma közös sajtótájékoztatón.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára és Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke a mai közös budapesti sajtótájékoztatón többek között az alábbiakat jelentették be:

  • Döntés született az idei év két legnagyobb keretösszegű, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap hazai forrásaiból kiírt kutatás-fejlesztési és innovációs pályázatán 64,1 milliárd forint összegben. A pályázatok megvalósítása jövőre kezdődhet, a projektek jellemzően háromévesek.
  • Az egyik konstrukció a piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs (KFI) projektek támogatása, erre négyszeres volt a túljelentkezés, ezért az eredeti 45 milliárd forinton felül még 10,6 milliárd forintot csoportosítottak át.
  • A másik konstrukció a kompetenciaközpontok létrehozását célzó kiírás volt, amelyek létrehozása eredményeképpen fenntartható, versenyképes, és piacorientált egyetemi tudásbázisok jönnek létre. Ezen 8,5 milliárd forint volt a keretösszeg. Ennél a két pályázatnál így több mint 64,1 milliárd forintról született döntés.
  • További pályázók úgy jutnak forráshoz, hogy projektjeik támogató KFI szakpolitikai véleményt kapnak a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól (NKFIH), melynek birtokában pályázatot nyújthatnak be hasonló célú, uniós forrásból finanszírozott Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázati konstrukciókon. Így jön ki tehát az összességében 85 milliárd forintnyi új támogatási döntés.

A nyáron megnyitott 45 milliárd forintos keretösszegű piacvezérelt KFI-pályázatról és a kialakult hatalmas érdeklődésről több cikkben is írtunk:

További számok a két nagy pályázatról

A két nagy pályázati konstrukcióra 245 milliárd forintnyi igény érkezett, minden harmadikat tudtak támogatni. 540 vállalkozás pályázott, ami óriási szám, ebből 150 pályázat kapott támogatást – ismertette Birkner Zoltán. A pályázatok 80 százalékában ipari és digitalizációs témákra érkeztek.

A piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása pályázatra óriási érdeklődés mellett 11 nap alatt több mint 180 milliárd forint támogatási igény érkezett. A beérkezett igények több mint 80 százaléka mikro-, kis-, és közepes vállalkozásoktól érkezett.

A piacvezérelt KFI pályázaton nyertes projektek listája itt érhető el, míg a kompetenciaközpontok létrehozását célzó kiírás nyertes projektjeinek listája itt érhető el.

Címlapkép forrása: MTI/Mohai Balázs

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
magyar lemgyel veto unios koltsegvetes jogallamisag budapest targyalas 201126
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
gas
szerbia
eu vétó magyar vétó jogállamiság
boris johnson brexit no deal
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
magyar lemgyel veto unios koltsegvetes jogallamisag budapest targyalas 201126