Uniós források

Bejelentette az Európai Bizottság az idei munkaprogramját

MTI
Az Európai Bizottság első, 2020-ra vonatkozó munkaprogramja méltányos, klímasemleges, a digitális átállás beindítására összpontosít, legfőbb célkitűzése az, hogy élni tudjunk az egyidejűleg zajló ökológiai és digitális átállás teremtette lehetőségekkel - közölte szerdán Maros Sefcovic, az Európai Bizottság intézményközi kapcsolatokért felelős biztosa a munkaprogram bemutatásakor szerdán.

Sefcovic szerint az uniós bizottság elkötelezett amellett, hogy választ adjon a kor kihívásaira, így az éghajlatváltozásra, a digitalizációra és a migrációra. A bizottság készen áll az európai zöld megállapodás megvalósítására, valamint az európai polgárok és vállalkozások esélyeinek javítására a digitális átállás során.

Közölte, hogy az Európai Bizottság 2020-ban megkezdi a munkát, hogy a már bemutatott európai zöld megállapodásban foglaltak szerint javaslatot tegyen a 2050-re vonatkozó klímasemlegességi célkitűzést tartalmazó európai éghajlat-politikai jogszabályra. Hangsúlyt helyez a digitális adatokban rejlő lehetőségek lehető legjobb kihasználására, valamint az európai értékeket és alapvető jogokat tiszteletben tartó mesterséges intelligencia fejlesztésére és alkalmazására.

Lépéseket tesz annak érdekében, hogy az egyidejűleg zajló digitális és éghajlatvédelmi átállás szervesen beépüljön a szociális piacgazdaságba. Ennek során biztosítani akarja, hogy a gazdaságban a társadalmi méltányosság, a fenntarthatóság és a gazdasági növekedés egyaránt érvényesüljön.

Az Európai Bizottság új stratégiákat fog kidolgozni az afrikai és nyugat-balkáni szomszédjaival való együttműködésre, valamint továbbra is szorgalmazni fogja a csatlakozási tárgyalások megkezdését Észak-Macedóniával és Albániával. Ezzel egyidejűleg arra törekszik majd, hogy a csatlakozási folyamat javítására vonatkozó - többek között a bővítési módszertannal és a megerősített beruházási kerettel kapcsolatos - javaslatok révén lendületben tartsa a folyamatot.

Elmondta, az uniós bizottság elő fogja terjeszteni az új migrációs és menekültügyi paktumot, a menekültügyi politika reformjának központi elemét. Támogatni fogja továbbá az európaiak egészségének védelmét, és vezető szerepet vállal majd a rák elleni küzdelemben.

A Bizottság végezetül a többi uniós intézménnyel és partnerrel együttműködve elindítja az Európa jövőjéről szóló konferenciát, amely bevonja a polgárokat is az uniós feladatok kialakításába. Emellett továbbra is biztosítani fogja a szilárd jogállami kultúrát az EU-ban - tette hozzá az uniós biztos.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
eu-zaszlo-magyar-zaszlo-europai-unio-europai-parlament-valasztas-europai-parlamenti-valasztas-2024-es-europai-parlamenti-valasztas