Uniós források

Kohéziós politika: a Bizottság a polgárok részvételére is számít a jobb eredmények érdekében

Portfolio
A Bizottság két új kísérleti intézkedés útján ösztönzi a polgárok részvételét a kohéziós projektek helyi megvalósításában. Az intézkedések azt hivatottak támogatni, hogy a polgárok és a civil társadalmi szervezetek tevékenyen részt vegyenek az uniós források tervezésében, felhasználásában és nyomon követésében, hogy végső soron jobb eredmények szülessenek.

Az első kísérleti intézkedés keretében az uniós forrásokat kezelő hatóságok szakmai támogatásban részesülnek az OECD élvonalbeli szakértőinek részéről, illetve személyre szabott segítséget kapnak a polgárok részvételét, valamint az átláthatóság és elszámoltathatóság előmozdítását célzó új kezdeményezések elindításához.

A második kísérleti intézkedés keretében a Bizottság 250 000 eurót különít el „helyi szintű” finanszírozásban a különösen a kisebb és helyi civil társadalmi szervezetek részéről érkező, a polgári szerepvállalást előmozdító innovatív ötletek és kezdeményezések támogatására.

Elisa Ferreira, a kohézióért és a reformokért felelős biztos a következőket nyilatkozta: „a kohéziós politikának kiemelt szerepe van azoknak kihívásoknak a kezelésében, amelyekkel ma az európai polgárok szembesülnek számos területen, az éghajlatváltozástól az innováción, a társadalmi befogadáson és készségfejlesztésen keresztül az összekapcsoltságig. Ezért fontos, hogy nagyobb beleszólásuk legyen abba, hogy e politika miként valósul meg. A polgárok fokozottabb részvétele mind a hatóságok, mind a civil társadalmi szervezetek számára előnyökkel jár majd.”

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
mutragya mezogazdasag gazar