4,5 milliárdos EU-pénzt kaptak a karitatív szervezetek, 5 milliárdra számíthatnak 2020 után
Uniós források

4,5 milliárdos EU-pénzt kaptak a karitatív szervezetek, 5 milliárdra számíthatnak 2020 után

Portfolio
|
MTI
A napokban adták át a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központját, amelyre 354 millió forintot fordított a szervezet és az átadó ünnepségen elhangzott, hogy a szervezet összesen 638 millió forint európai uniós pályázati forrást nyert el szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi létesítmények megújítására és bővítésére. Pákozd mellett más helyszíneken, Békésen, Miskolcon, Mátészalkán és Bükkszentmártonban is voltak hasonló fejlesztések.

Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára az eseményen azt hangsúlyozta, hogy a szeretetszolgálat a szükséget szenvedő emberek életét változtatja meg, hittel és szakértelemmel segít a rászorulókon Magyarországon és a határon túl egyaránt.

A raktár megépülésével és az eszközpark bővítésével jelentősen javul a szervezet karitatív tevékenységének hatékonysága, így pedig a hátrányos helyzetű családok reintegrációjának lehetőségei is szélesednek

- hangsúlyozta az államtitkár.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Karitatív Tanács elnöke kiemelte: a kormány 4,5 milliárd forinttal támogat kilenc karitatív szervezetet céljaik elérésében. Ezek közül hét keresztény, egy izraelita, illetve a Vöröskeresztet segítik, hogy raktárakat, szociális intézményeket építsenek és újítsanak fel szerte az országban.

Az államtitkár megemlítette, hogy

az Európai Unió 2021-2027 közötti támogatási időszakában nagyságrendileg ötmilliárd forintnyi támogatást szeretnének biztosítani a karitatív szervezeteknek további terveik megvalósításához.

Soltész Miklós elmondta, hogy 2010 óta hat karitatív szervezet több mint 1 milliárd 650 millió forint értékű árut juttatott el 650 ezer embernek. Örömének adott hangot amiatt, hogy a különböző élelmiszerláncok felajánlásaikkal egyre inkább támogatják e szervezetek munkáját.

Tessely Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy a pákozdi logisztikai központ korszerű hátteret biztosít a baptisták humanitárius feladataihoz, az adománygyűjtő pont pedig a térség rászorulói mellett nagy segítséget nyújt a rászorulók gyorsabb eléréshez krízishelyzetekben.

Hári Tibor, a projekt szakmai vezetője közölte, hogy az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban (EFOP) elnyert forrásból az 1700 négyzetméteres pákozdi objektumban a raktár mellett egy százfős oktatási terem, valamint negyven dolgozó számára iroda létesült. A projekt keretében gépjárműveket, raktári berendezéseket, karitatív segélyezésre, menekítésre használható eszközöket is beszereztek.

A projektvezető közölte: Békésen megújult egy női lakóotthon, Mátészalkán regionális logisztikai központ létesült, Miskolcon kibővült a szenvedélybeteg nők rehabilitációs lakóotthona, Bükkszentmártonban pedig a nevelőszülői hálózatban lévő szülők és gyerekek ideiglenes elhelyezésére szolgáló épület újult meg és bővült ki.

Az 1996 áprilisában alakult Baptista Szeretetszolgálat csaknem háromezer munkatárssal és több száz önkéntessel végzi tevékenységét országszerte és a világ számos országában. A HUBA Rescue 24 speciális mentőcsapata a világ bármely válságövezetében 24 órán belül képes megkezdeni a segítségnyújtást.

Címlapkép forrása: MTI/Vasvári Tamás

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
eu-csúcs, uniós csúcs, uniós csúcstalálkozó, európai tanács, európai unió tanácsa