Üzlet

Kevesebb kapcsoló az Insigniában

Hámor Iván
A 65. Frankfurti Autószalonon ( 2013. szeptember 12-22.) ünnepli világpremierjét az új Opel Insignia és az Insignia Country Tourer - valamint velük együtt egy teljesen átdolgozott vezetőhely és új infotainment (szórakoztató-tájékoztató berendezés) nemzedék. Fejlesztésekor három követelmény állt a középpontban: az áttekinthető, egyszerű, és ezáltal ösztönös kezelés, a személyre szabhatóság, valamint a maximális komfort és biztonság.
Szemre és tapintásra is teljesen más lesz a középkonzol, számos modern berendezés és funkció vezérlőközpontja. Radikálisan leegyszerűsödött a - sokszor kritikával illetett - kezelőfelület: az infotainment-rendszer és a klímaberendezés is nagyon gyorsan, ösztönösen lesz irányítható.

Kevesebb kapcsoló az Insigniában
Az új infotainment-nemzedék az IntelliLink-család része, amely az év elején az Opel ADAM-mal mutatkozott be. Felhasználóbarát technikája integrálja az okostelefont az autóba. Az Insignia négyféle kezelési lehetőség között kínál választást. Az új Navi 900 Europa Touch teljesen a nyolccolos, színes érintőképernyőről vezérelhető, de az induló menüből a kormánykerék gombjaival, hangvezérléssel és a forradalmi érintőpaddal is el lehet érni az alapfunkciókat és almenüket, mint a rádióadók, a zenegyűjtemény, az okostelefon-kapcsolat vagy a 3D-navigáció.

Az infotainment-rendszer gyors kezelésének újszerű lehetőségét teremti meg a középkonzolba illesztett érintőpad. Nyomásra, érintésre érzékeny felülete felismeri a kézírást és gyorsan reagál az ujjmozdulatokra, rövid vibrálással észrevehető visszajelzést ad, és biztonságossá teszi a berendezés kezelését, anélkül, hogy a figyelmet elvonná a forgalomtól.

Kevesebb kapcsoló az Insigniában
A kurzor mozgatásához egy ujj elegendő, majd a felület rövid megnyomásával választjuk ki a kijelölt menüpontot. Kétujjas törlő mozdulattal az audioforrások közül választhatunk, három ujjal végigsimítva az érintőpadot pedig a kedvencek listáját nyithatjuk meg. A navigátor térképét, akárcsak egy okostelefonon, mutató- és hüvelykujjunk széthúzásával vagy közelítésével közelíthetjük vagy távolíthatjuk. Az érintőpadon be lehet adni kézírásos nagybetűket, például ha egy zeneszámot keresünk a tárolóban vagy egy helyet a navigátorban. Már egy betű elegendő, hogy lehívjuk a navigátorból a korábban tárolt címeket. Az, hogy az érintőpad éppúgy reagál gesztusokra és ujjmozdulatokra, mint egy okostelefon, a maga nemében egyedülálló, kizárólag az Opel Insigniában van ilyen.

Az eddigieken kívül utasítható a berendezés az áttervezett, áttekinthetően elrendezett kormánykerék-gombokról és hangvezérléssel is. Hozzájárul a vezető optimális tájékoztatásához az áttervezett műszerfal nyolc-colos, nagy felbontású színes képernyője is. Amellett, hogy megszokottan mutatja például a sebességet, a fordulatszámot vagy a tankban levő mennyiséget, a közvetlen látótérben tünteti fel a navigáció, a telefon és a rádió kiválasztott adatait. A középkonzoli képernyőhöz hasonlóan ezen is az induló képernyőből kiindulva lehet lehívni a fő funkciókat, majd válogatni az almenükből. Erre a kormánykerék jobboldali gombjai szolgálnak, míg a baloldaliak például a sebességrögzítőhöz és a sebességhatárolóhoz tartoznak. Az új Opel Insigniának tehát a műszerfala is képernyős, és változtatható.

Az új infotainment rendszerhez illő hangélményt modern Bose hangrendszer nyújtja, akár kilenc hangszóróval, két mélynyomóval, négy szélessávú hangszóróval, magassugárzókkal és digitális jelfeldolgozóval.
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hatalmas piacba nyúl bele a kormány – Fájni fog ez a betegeknek?

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nő tőzsde