Üzlet

Karácsonyi akció a könyvesboltunkban!

Portfolio
A neves befektetési guru, Warren Buffett óriásnak nevezte és méltatta Philip Fisher munkáját, gondolataiból saját maga is merített. Fisher eredetileg 1958-ban megjelent Közönséges részvények - rendkívüli profitok című könyvére korunk befektetői szentírásként tekintenek. Kihagyhatatlan olvasnivalót nyújt emellett az amerikai sztárbefektető, Jim Rogers (magyar fordításban most megjelent) Kalandvágyó befektető című kötete hároméves világ körüli útjáról. Akciós ajánlatunkban a két könyvhöz akciós csomagunkban, kedvezményes áron is hozzájuthatnak az érdeklődők, így kiváló ajándék kerülhet a karácsonyfa alá.
A kiadványok előzetes megrendelés nélkül megvásárolhatók személyesen készpénzért a Portfolio.hu szerkesztőségében is munkanapokon 8:30 és 17 óra között (1033, Budapest, Polgár u. 8-10).

Philip Fisher : Közönséges részvények - rendkívüli profitok



Karácsonyi akció a könyvesboltunkban!
A Forbes magazin által "a modern befektetési gondolkodás egyik legeredetibb alakjaként" méltatott, a sztárbefektető, Warren Buffett által pedig "óriásnak" nevezett Philip Fisher (1907-2004) minden idők egyik legbefolyásosabb befektetője. Filozófiájára, amely több mint ötven év próbáját kiállta, korunk befektetői is "szentírásként" tekintenek. Befektetési elveit és elméletét Fisher a Közönséges részvények - rendkívüli profitok című írásában tette közzé.

Az eredetileg 1958-ban megjelent kötetet a mai napig a sikeres befektetés felbecsülhetetlen értékű referenciakönyveként említik. A Közönséges részvények - rendkívüli profitokban Fisher megosztja az olvasóval filozófiáját, és megalapozott irányelveket kapunk arról, mikor és mit vegyünk, milyen okok miatt adjunk el.

Fisher könyvéből kiderül például, hogy 1929 augusztusában különleges jelentést készített az amerikai jegybank számára. Kötetében így fogalmaz: "Azt jósoltam, hogy a következő hat hónap elhozza az elmúlt negyed¬század leghatalmasabb medve piacának kezdetét. Igencsak hízelgő lenne az egómnak, ha ezen a ponton most gyökeresen megváltoztathatnám az ezt követő eseményeket, olyan benyomást keltve az olvasóban, hogy tökéletesen igazam volt előrejelzésemet illetően, és később jelentős hasznom származott ilyetén bölcsességemből. A tények azonban igencsak ellentétesek ezzel."

A kötet előszavát Philip Fisher fia, a Forbes rovatvezetője, Kenneth L. Fisher írta. "Nem szeretnék szentségtörő lenni, de apám könyve olyan, mint egy kis befektetési biblia - olyan könyv, amely többszöri olvasásra való, és amelynek haszna nem ér véget az utolsó oldalon" - jellemzi apja könyvét. "Az olvasó temérdek egyéb kincsre bukkan majd ezeken az oldalakon, amelyek¬ből éppoly sokat profitálhat, mint amennyit én magam profitáltam. A Közönséges részvények - rendkívüli profitok kapcsán zárszóként fontos megemlíteni, hogy a könyv nemes egyszerűséggel alapmű. Nem pusztán megtanítja a befektetés valódi alapelveit, hanem számos vezető befektetési szakember tanulmányainak is szerves részét képezi. Hosszú éveken át tananyag volt a Stanford gazdasági másoddiplomás képzésének befektetések szakán. A Stanfordon végzett diákok elolvasták a könyvet, majd a későbbiekben az ország vezető befektetőivé váltak. De a könyv nagysága ezen is túlmegy. Warren Buffett is hosszú ideje befektetési filozófiájának kialakulására nagy hatással lévő tényezőként méltatja apámat és a Közönséges részvények - rendkívüli profitokat. Apám a kilencedik fejezetben adott "ne" tanácsainak egyike - Ne vigyük túlzásba a diverzifikálást - gyorsan elvezet a buffettizmus egyik fontos sarokpontjához. És az olvasó ugyanott olvashatja ezt a tanácsot, ahol először Buffett is tette".

MEGRENDELÉS ITT

Jim Rogers: Kalandvágyó Befektető



Karácsonyi akció a könyvesboltunkban!
A sztárbefektető visszatért a felülmúlhatatlan világ körüli útról: hároméves túrájával megdöntötte a leghosszabb megszakítás nélküli autós utazás Guinness-rekordját.

Sárga, egyedi építésű Mercedese volánja mögött Rogers és menyasszonya (később már felesége) 152 000 mérföldet tettek meg, és 116 országba látogattak el. Olyan elszigetelt, nem sok turista látta helyekre is eljutottak, mint Szaúd-Arábia, Mianmar, Angola, Szudán, Kongó, Kolumbia vagy Kelet-Timor. Útjuk háborús övezeteken, sivatagokon, dzsungeleken, járványokon és hóviharokon vezetett keresztül, és nemegyszer forgott kockán az életük - de a csodálatos panorámákból, illetve a felemelő, pillanatokból is bőven kijutott nekik. Utazásuk során minden lehetőséget megragadtak, hogy testközelből ismerkedjenek meg a különböző országok politikai, társadalmi és gazdasági viszonyaival. Útinaplójából kiderül, hogyan gondolkodik Rogers, milyen információk, tényezők és körülmények figyelembevételével hozza meg befektetési döntéseit, és mit gondol az egyes országok, népek, gazdaságok jelenéről és jövőjéről - beleértve saját hazáját.

A könyv közvetlen hangvételének köszönhetően úgy érezhetjük, hogy a szerző közeli barátunk, aki egy meghitt vacsora mellett osztja meg velünk úti élményeit - és annál sokkal többet: érzelmeit és véleményét a világról, őszintén. Így a kötet nemcsak a befektetések iránt érdeklődők és a pénzügyi szakemberek számára kínál rengeteg érdekességet, hanem azoknak is, akik imádnak utazni, szeretnék jobban megismerni a bennünket körülvevő világot. Mindazoknak, akik arról álmodnak, hogy egyszer ők is felkerekednek a maguk világ körüli útjára - olyan szabadon, nyitottan, kíváncsian és kalandvágyón, ahogy Rogers tette.

Jim Rogers könyvében elárulja első és utolsó befektetését, amit Namíbiában hajtott végre. "Ondangwában megkörnyékezett egy csempész, aki az angolai lázadókkal állt kapcsolatban. Felajánlotta, hogy megvásárolja a járműveimet, és gyémántban fizet értük. Megtudtam tőle, hogy az Angolából kicsempészett gyémántokat karátonként átlagosan 500 dollárért lehet eladni a dél-afrikai Johannesburgban. Megmutatta a gyémántjait, és amikor végre sikerült megértetnem vele, hogy egyik Mercedes sem eladó, felajánlotta, hogy készpénzért is megvásárolhatom a gyémántokat. Azt mondta, 70 000 dollárt érnek. Ötszáz dollárt fizettem neki. Nagyon büszke voltam magamra. Újabb ügyes feketepiaci üzlet a befektetők Indiana Jonesától. Később egy tanzániai gyémántkereskedőtől megtudtam, hogy gyémántjaim üvegből voltak" - írja a neves befektető.

MEGRENDELÉS ITT

Jim Rogers
Ifjabb James Beeland Rogers 1942-ben született Baltimore-ban, és Alabamában nőtt fel. Miután a Yale Egyetemen átvette bachelor diplomáját, a Wall Streeten kezdett el dolgozni a Dominick & Dominick-nél. Két évvel később, 1966-ban egy újabb bachelor diplomát szerzett, ezúttal filozófiai, politikai és közgazdasági tanulmányokból az Oxfordon. Karrierjét egy New York-i befektetési banknál folytatta, majd Soros Györggyel együtt megalapította Quantum Fundot, amely a történelem egyik legsikeresebb hedge fundja lett. Az alap 1970 és 1980 között 4200 százalékos hozamot produkált, míg ez idő alatt az S&P 500 index 47 százalékot emelkedett.



Az elképesztő sikerek után Rogers 1980-ban "visszavonult", majd barátnőjével (illetve később feleségével) háromszor is körbejárta a földet, utazásairól és befektetéseiről pedig több best-sellert is írt. Az első két alkalommal motorral, harmadszor pedig egy mercédesszel utazták körbe a világot feleségével, amivel kétszer is bekerültek a Guiness rekordok könyvébe, egyszer 100 ezer mérföldet meghaladó motorozásukkal, majd 116 országot érintő kalandozásaikkal. Erről az utazásról megjelent könyve magyarul már a Portfolio.hu könyvesboltjában (ide kattintva) is elérhető.

Rogers 2007-ben eladta New York-i villáját és Szingapúrba költözött, mivel úgy gondolta, a legjobb befektetési lehetőségek most Ázsiában találhatók.

A saját árupiaci indexét, a Rogers International Commodity Indexet a 90-es évek végén alkotta meg, amelyhez három alindexet is kreált, egyet az agrár-, egyet az energiapiaci termékeknek, egyet a fémeknek. 2011-ben egy új árupiaci indexet is létrehozott, amely a nyersanyagok helyett az azokkal foglalkozó leglikvidebb vállalatok részvényeit tartalmazza. Jelenleg a Rogers Holdings and Beeland Interests elnöke, és többek között Leopard Sri Lanka Fund tanácsadójaként is dolgozik, miközben számos gazdasági szaklapban és televízióban is rendszeresen nyilatkozik.


Kettőt kedvezményesen

A most elérhetővé vált két új kötet egy csomagban, akciós áron is megvásárolható. Philip Fisher Közönséges részvények - rendkívüli profitok című könyve, valamint Jim Rogers Kalandvágyó befektető című írása most együtt összesen:

10,980 Ft helyett 9980 Ft.

AKCIÓS MEGRENDELÉS ITT


Karácsonyi akció a könyvesboltunkban!


Benjamin Graham: Az intelligens befektető



Karácsonyi akció a könyvesboltunkban!
Graham már a könyv legelején leszögezi, hogy könyvéből nem tanulhatjuk meg, miként győzhetjük le a piacot. Szavahihető könyv ilyet nem is állíthat.

Helyette három nagyon fontos dologra tanít meg bennünket:
  • hogyan tudjuk minimálisra csökkenteni a visszafordíthatatlan veszteségek esélyét;
  • milyen módon tudjuk minél jobban megnövelni a fenntartható nyereségek elérésének esélyét;
  • hogyan kontrollálhatjuk azt az önlegyőző viselkedést, amely a befektetők többségénél megakadályozza, hogy megfelelő eredményeket érjenek el.


A 90-es évek végének szárnyaló részvénypiaca idején, amikor úgy látszott, hogy a technológiai részvények árfolyama mindennap megduplázódik, abszurdnak tűnt a figyelmeztetés, hogy szinte összes pénzünket elbukhatjuk. Ennek ellenére 2002 végére sok dotkom és telekommunikációs részvény értéke legalább 95 százalékát elvesztette.

Ha pénzünk 95 százalékát elveszítjük, 1900 százalékot kell nyerni csak ahhoz, hogy visszajussunk oda, ahonnan elindultunk. Ostoba kockázatot vállalva olyan mély gödörbe kerülhetünk, ahonnan gyakorlatilag lehetetlen kimászni. Ezért hangsúlyozza következetesen Graham a veszteségek elkerülésének fontosságát.

Az intelligens befektető felismeri, hogy a részvények kockázatosabbak, nem pedig kevésbé kockázatosak lesznek azzal, hogy árfolyamuk emelkedik - és kevésbé kockázatosakká, nem pedig kockázatosabbakká válnak azzal, hogy áruk csökken. Az intelligens befektető retteg a bika piactól, mert ilyenkor a részvények drágábban vásárolhatók meg. A medve piacot pedig örömmel üdvözli, mert olcsóbban megveheti a részvényeket - feltéve persze, hogy van elég készpénze a vásárlásra.

Kapaszkodjunk hát meg: a bika piac vége nem olyan rossz hír, mint ahogyan azt mindenki
hiszi. A részvényárfolyamok esése számottevően biztonságosabb - és józanabb - alkalmat teremt a vagyon felhalmozására. Olvassunk tovább, és Graham megmutatja, hogy miként tegyük ezt.

MEGRENDELÉS ITT

Portfolio.hu-füzetek

Emellett kiváló ajándék a hatalmas olvasói sikert aratott Portfolio.hu füzetek sorozat 4 legfrissebb kötete, mely most akciós áron, 2,000 Ft kedvezménnyel vásárolható meg.

AKCIÓS MEGRENDELÉS ITT



Portfolio.hu füzetek karácsonyi akció


A cikk saját termék népszerűsítését szolgálja.
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
waberers