Üzlet

Sosem késő elkezdeni mozogni!

Portfolio
Egy kardiológus professzor legfontosabb egészségvédő tanácsa így hangzik: mindennap vidd le a kutyát sétálni. Akkor is, ha nincs kutyád. A mozgás lételemünk, fontos szerepet játszik számos betegség, közöttük a mozgásszervi panaszok megelőzésében és kezelésében is.

Bármilyen mozgásforma hasznos lehet, amiben az embert örömét leli, erőfeszítést igényel tőle, és a teljesítmény sikerélményt ad.

Helyes testtartás

"A megfelelő testi-lelki egyensúly megteremtéséhez elengedhetetlen a mozgás beépítése a mindennapi életünkbe. Javasolt heti 2-3 alkalommal sportolni, és olyan mozgásformát választani, amit szívesen végez az ember, ami feltölti a testet energiával" - tanácsolja Orosz Krisztina az Alfa Egészségközpont gyógytornásza.

Az ülőmunkát végzőknek nem csak a rendszeres testmozgásra ajánlott odafigyelni, hanem arra is, hogy a munka közben helyes testtartást vegyenek fel, hasznos, ha a munkakörnyezetet ergonomikusan alakítják ki. Ezek megvalósításában is segíthet szakszerű tanácsokkal a gyógytornász.

Egyénre szabott terápia

Hát- és derékfájás, illetve más mozgásszervi panaszok esetén javasolt orvoshoz, vagy gyógytornászhoz fordulni.

"Nagyon fontos az első találkozás, a precízen felállított fizioterápiás diagnózis, mivel csak így lehet egyénre szabottan megtalálni a legeredményesebb módszert és a terápiás gyakorlatokat" - mondja a gyógytornász.

Orosz Krisztina specialitása a gerincbetegségek fizioterápiás vizsgálata és kezelése, ezen belül a lumbágó eredetének feltérképezése. Tartáshibák korrigálása, gerincferdülés és a porckorongsérv kezelése. Szakszerű segítséget nyújt a műtét utáni rehabilitációban is.

Sokféle technikát alkalmaz: a manuálterápia mellett a porckorongsérv kezelésére alkalmas McKenzie terápiát, különböző lágyrész mobilizációs technikákat, nyirokkeringést javító Földi-féle lymphdrenage-t és az inkontinencia kiegészítő kezelésében hasznos intimtornát.

"Ezeket a technikákat, módszereket a japán fejlesztésű, kinesiotape elnevezésű, rugalmas szalag segítségével tudjuk kiegészíteni" - teszi hozzá a gyógytornász.

A mozgásszervi panaszok, sportsérülések esetén használt színes tapaszok elősegítik az izom- és ízületi sérülések mielőbbi gyógyulását.

Gyógyító gyakorlatok

Az Alfa Egészségközpont szakgyógytornásza holisztikusan közelíti meg az adott problémát, nemcsak a tünetet, hanem a pácienst, a teljes embert figyelembe véve oldja meg a panaszokat ízületi, izom és kötőszöveti szinten. Az aktív mozgásterápia a páciens által önállóan végezhető gyakorlatokra építve megtanítja a beteget arra, hogyan képes önmaga befolyásolni és megelőzni a fájdalmat.

Funkcionális tréning

A test karbantartására, sérülések elkerülésére vagy éppen az abból való felépülésre a funkcionális edzések a legmegfelelőbbek, tanácsolja Orosz Krisztina. A funkcionális tréning felkészíti a szervezetet, az izomzatot a mindennapi igénybevételre, mindennapi mozgásokra. A csoportos edzések színes eszközhasználata, a gyakorlatok változatossága lehetőséget ad arra, hogy a törzsizmokat, a hát- és hasizmokat megerősítse, valamint az állóképességet fejlessze.
GDPR

Nagy nyelvi modellek és adatvédelem

Az elmúlt bő másfél évben, mióta a ChatGPT széles körben elérhetővé vált, a nagy nyelvi modelleken (Large Language Model, LLM) alapuló megoldások hihetetlen tempóban váltak mind a munkahely

Kiszámoló

Olajkrízis várható Magyarországon?

Egy múlt heti hír nem annyira bolygatta fel az ország közvéleményét, mint kellett volna. Az ukránok megtiltották a Lukoilnak, hogy Ukrajnán keresztül szállítsák a kőolajat Európába. Az ukr

Holdblog

Mi az értelmetlen befektetés?

Értelmetlen befektetés az, ami a dráguláson kívül semmire sem képes? Vagy önmagában a drágulás tényétől máris nem lehet az? Egyik olvasónk vendégcikkben elmélkedik arról, lehet-e... The

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újult erővel támad a fertőzés, ami Magyarországon is halálozással járt - Már a hazai járványhatóság is figyelmeztet

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
tozsde részvény