Üzlet

Megvan a CFO of the year díj idei kitüntetettje

Portfolio
Idén először került megrendezésre a Business and Finance Summit a Portfolio és a Credit Management Group közös szervezésében. A konferencián első ízben adtuk át a CFO of the year díjat, amellyel a pénzügyileg legsikeresebb hazai vállalatok pénzügyi vezetőinek egyikét díjazzuk. A konferenciáról élőben tudósítottunk.
Megosztás

The CFO of the year



Fotó: Stiller Ákos
Megosztás

A CFO of the year díj kitüntetettje: Szász Károly, Bonafarm

Bogdán Krisztina, a díjat szponzoráló Commerzbank vezérigazgató-helyettese jelentette be a "CFO of the year díj" nyertesét, kiemelve: a pályázatok egyszerűen ámulatba ejtették a zsűrit a jelöltek munkásságáról. Az idei "CFO of the year" díj kitüntetettje Szász Károly, a Bonafarm Csoport gazdasági igazgatója lett. Gratulálunk! A "Credit management team of the year" díj is átadásra került, amelynek a nyertesét Merész István, a szintén szponzor Euler Hermes hitelbiztosító magyarországi fióktelepének a vezetője jelentette be. A díj kitüntetettje a Dutrade Zrt. lett. Gratulálunk!
Megosztás

A CFO of the year díj jelöltjei

Idén első alkalommal adjuk át konferenciánkon a CFO of the year díjat. A szakmai zsűri mintegy ötven társaság vezetőjéből, majd egy nyolc jelölt álló szűkebb körből választotta ki a nyertest, a díj átadására közvetlenül a konferenciát követően került sor. Gratulálunk a jelölteknek, akik mindannyian egy-egy sikeres vállalat pénzügyi/gazdasági vezetői: Balog Béla, Rába Kotormán Mihály, KITE Gaurav Kumar, Apollo Tyres Kovács Ibolya, Sanatmetal Lupták Norbert, Hell Energy Nagy Zoltán, Szentkirályi Scharf Zoltán, BioFungi Szász Károly, Bonafarm


Megosztás
Megosztás

Egyre drágább lakást fejleszteni, brutálisan nőnek a bérek is

Az építőiparban a kivitelezési költségek és a munkaerő gyors drágulása, a mezőgazdaságban többek között a vevőkövetelés kezelése rejt nem elhanyagolható kockázatokat - derült ki a mai Business and Finance Summit délutáni előadásaiból. A konferencián a vevői kockázatok kezelése és a credit management hangsúlyos téma volt.
Megosztás

Képeken a Business and Finance Summit 2017

A galéria ide kattintva érhető el.


Fotó: Stiller Ákos
Megosztás

Hogy lehet megjósolni, hogy fizet-e majd az ügyfeled?

A legtöbb hitelbiztosító múltbéli adatokra hagyatkozik, amikor az ügyfél nem fizetési kockázatát próbálja értékelni, az Euler Hermes viszont létrehozott egy modellt, amely jövőbeli adatokra támaszkodik - hangzott el a Portfolio Business and Finance Summit 2017 konferenciáján.
Megosztás
Megosztás

Nem fizet a vevőd? Tanulj a Rábától és a BorsodChemtől!

A credit management vállalati jelentőségéről, az ügyfelek kategorizálásáról, a vevőkockázatok kezeléséről tartott egy-egy érdekes előadást a Rába és a BorsodChem pénzügyi vezetője a Portfolio és a Credit Management Group mai közös Business and Finance Summit konferenciáján.
Megosztás
Megosztás

Nem foglalkoznak eleget a cégek a vevőkövetelés kezelésével

Nem sok erőfeszítést tesznek a cégek az ügyfelek fizetési kockázatával foglalkozó szakemberek képzésére és irányítására, pedig egy jó kintlévőség-kezelő divízió jelentősen javíthatja egy cég bevételeit - hangzott el a Portfolio Business and Finance Summit 2017 konferenciáján.
Megosztás
Megosztás

Nagy változásokat hajt végre a kormány az adózásban

Az előzetes adatok szerint közel duplájára, 950 ezerre nőtt a bevallásukat elektronikusan beküldők száma idén, az automatikusan érvényessé váló bevallások száma még nem ismert - ismertette Izer Norbert helyettes államtitkár a Portfolio és a Credit Management Szövetség mai közös Business and Finance Summit konferenciáján. Elmondása szerint a kormány célja, hogy 35-36%-ra csökkentse a jelenlegi 39%-ról a GDP-arányos adóelvonást.
Megosztás

Kiderült, mit gondolnak a magyar cégek a bankokról

Izgalmas beszélgetést hozott a CFO-k és más vállalatvezetők kerekasztala a Portfolio és a Credit Management mai Business and Finance Summitján.
Megosztás

Finanszírozási kérdések a terítéken: CFO-k kerekasztala



Balról jobbra: Zsiday Viktor, IT elnök, Plotinus Nyrt.; Tordai Péter, pénzügyi igazgató, E2 Hungary; Prohászka Balázs, gazdasági igazgató, Kométa '99 Zrt.; Orbán Gábor, általános vezérigazgató-helyettes, Richter Gedeon; Máté Ferenc, vezérigazgató helyettes, Duna House Holding Nyrt.; Kozma András, vezérigazgató, RiskCover Hungary Zrt. Fotó: Stiller Ákos
Megosztás

Elképesztő változások mentek végbe a Magyar Telekomnál

Más iparágakkal ellentétben a telekommunikációban az a piacvezető, aki a legmagasabb árakat kínálja, ugyanakkor ezért magasabb értéket is nyújt. Az árverseny itt nem a piacvezető, hanem a követő versenytársak sajátja - mondta a Magyar Telekom pénzügyi életét és az elmúlt években végbement stratégiaváltását bemutató előadásában Szabó János, a társaság gazdasági vezérigazgató-helyettese a mai Business and Finance Summiton. Hering Tamás, a MET pénzügyi igazgatója a mindennapi pénzügyi döntéseiket meghatározó tényezőket mutatta be.
Megosztás

Meglepően viselkedik az infláció, megbuktak a nagy jegybankok?

A globális inflációs folyamatok egyszerűen nem illeszkednek abba a monetáris politikai modellbe, amelyet a Fed, az EKB és más nagy jegybankok alkalmaznak. Az inflációt és a kötvénypiaci hozamokat elsősorban egyedi tényezők húzzák néha felfelé, a nagy globális trend azonban tartósan lefelé mutat, a dezinfláció szinte leküzdhetetlen. Elképzelhető, hogy a következő válságot negatív hozamkörnyezetben érjük el - festett érdekes képet Tatha Ghose, a Commerzbank vezető feltörekvőpiaci elemzője a Portfolio és a Credit Management Szövetség közös Business and Finance Summitján.
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
bitcoin