A legnagyobb cégeknél helyezkedhetnek el a környezetvédelem iránt érdeklődő egyetemisták
Üzlet

A legnagyobb cégeknél helyezkedhetnek el a környezetvédelem iránt érdeklődő egyetemisták

Portfolio
Speciális gyakornoki lehetőséget kínál egyetemistáknak a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány. A gyakornoki programban a legnagyobb magyar cégeknél helyezkedhetnek el, és szerezhetnek értékes szakmai tapasztalatot a kiválasztott hallgatók.

A pályázati kiírás szerint a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány célja, hogy a gyakornoki pozíciók számától függően számos olyan kiválasztott, tehetséges hallgatót támogasson, aki környezettudománnyal, klímaváltozással, természetvédelemmel, fenntarthatósággal, zöld innovációval, vízgazdálkodással kapcsolatos témával foglalkozik.

A programban a kiválasztott hallgatók hazai szakcégeknél és más környezetvédelmi és vízügyi fókuszú szervezeteknél szerezhetnek értékes szakmai tapasztalatot.

Olyan hazai szakcégeknél helyezkedhetnek el a diákok, mint

  • a Mol,
  • az E.ON,
  • a MÁV,
  • a TRENECON Tanácsadó és Tervező Kft.,
  • a Hungarian Business Leaders Forum,
  • a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége,
  • vagy például a Duna-Dráva Cement.

A munka során felmerült témák inspirációul szolgálhatnak egy későbbi szakdolgozat vagy TDK pályamunka megvalósításához.

Hankó Gergely, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének (KSZGySZ) ügyvezetője az alapítvány Otthon is Műhely c. beszélgetésében elmondta, hogy egyre több cégnél a core businessben és a menedzsment gondolkodásában is benne van az, hogy céges szinten is foglalkozni kell a fenntartható működéssel, a klímaváltozás lehetséges megelőzésével.

A szakember szerint az, aki a korábban megszokott üzletmenetet követi, nagyon lemaradhat a jövőben, és komoly veszteségekbe, üzleti károkba is belefuthat.

Hankó ezért azt tanácsolja, hogy minden cégnek érdemes finomítania a rendszereit, és sokkal jobban koncentrálni a környezetbarát működésre. A zöld munkaerőpiac kialakítása is illeszkedhet a fenntartható működés elemeinek sorába.

Az ügyvezető szerint egy ilyen gyakornoki program akkor működik hatékonyan, ha valóban gyakorlati tapasztalatot tudnak szerezni a résztvevők. A legfontosabb, hogy a cégek olyan hallgatókkal találkozzanak, akiknek van egyfajta „tereptapasztalata”, akik komplexebb látásmóddal, problémamegoldó motivációkkal rendelkeznek.

Tóth Márk a Kék Bolygó Alapítvány munkatársa – aki maga is gyakornokként kezdte pályáját – úgy látja, hogy a munkahelyválasztásnál egyre több fiatalnak szempont a fenntarthatóság, a cég zöld működése, a tapasztalatszerzés és a további karrierlehetőség mellett.

Szerinte az egyetemi oktatásban nehéz átadni ezeket a gyakorlati tapasztalatokat, de a gyakornoki munka adhat egy helyzeti előnyt. Az egyetemisták körében a zöld gondolkodásmód a mindennapok szintjén is kézzelfogható, a fiatalok ezt a szellemiséget akár egy nagyvállalati környezeteben is tudják hasznosítani.

A cikk megjelenését a pályázat kiírója, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány támogatta.

Címlapkép: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Béketárgyalás lesz az ukrajnai háború lezárásáról, de máris jött egy igazán rossz hír

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
tozsde részvény