fenntarthatóság zöld iroda munkahely természet
Üzlet

A legnagyobb cégeknél helyezkedhetnek el a környezetvédelem iránt érdeklődő egyetemisták

Portfolio
Speciális gyakornoki lehetőséget kínál egyetemistáknak a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány. A gyakornoki programban a legnagyobb magyar cégeknél helyezkedhetnek el, és szerezhetnek értékes szakmai tapasztalatot a kiválasztott hallgatók.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A pályázati kiírás szerint a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány célja, hogy a gyakornoki pozíciók számától függően számos olyan kiválasztott, tehetséges hallgatót támogasson, aki környezettudománnyal, klímaváltozással, természetvédelemmel, fenntarthatósággal, zöld innovációval, vízgazdálkodással kapcsolatos témával foglalkozik.

A programban a kiválasztott hallgatók hazai szakcégeknél és más környezetvédelmi és vízügyi fókuszú szervezeteknél szerezhetnek értékes szakmai tapasztalatot.

Olyan hazai szakcégeknél helyezkedhetnek el a diákok, mint

  • a Mol,
  • az E.ON,
  • a MÁV,
  • a TRENECON Tanácsadó és Tervező Kft.,
  • a Hungarian Business Leaders Forum,
  • a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége,
  • vagy például a Duna-Dráva Cement.

A munka során felmerült témák inspirációul szolgálhatnak egy későbbi szakdolgozat vagy TDK pályamunka megvalósításához.

Hankó Gergely, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének (KSZGySZ) ügyvezetője az alapítvány Otthon is Műhely c. beszélgetésében elmondta, hogy egyre több cégnél a core businessben és a menedzsment gondolkodásában is benne van az, hogy céges szinten is foglalkozni kell a fenntartható működéssel, a klímaváltozás lehetséges megelőzésével.

A szakember szerint az, aki a korábban megszokott üzletmenetet követi, nagyon lemaradhat a jövőben, és komoly veszteségekbe, üzleti károkba is belefuthat.

Hankó ezért azt tanácsolja, hogy minden cégnek érdemes finomítania a rendszereit, és sokkal jobban koncentrálni a környezetbarát működésre. A zöld munkaerőpiac kialakítása is illeszkedhet a fenntartható működés elemeinek sorába.

Az ügyvezető szerint egy ilyen gyakornoki program akkor működik hatékonyan, ha valóban gyakorlati tapasztalatot tudnak szerezni a résztvevők. A legfontosabb, hogy a cégek olyan hallgatókkal találkozzanak, akiknek van egyfajta „tereptapasztalata”, akik komplexebb látásmóddal, problémamegoldó motivációkkal rendelkeznek.

Tóth Márk a Kék Bolygó Alapítvány munkatársa – aki maga is gyakornokként kezdte pályáját – úgy látja, hogy a munkahelyválasztásnál egyre több fiatalnak szempont a fenntarthatóság, a cég zöld működése, a tapasztalatszerzés és a további karrierlehetőség mellett.

Szerinte az egyetemi oktatásban nehéz átadni ezeket a gyakorlati tapasztalatokat, de a gyakornoki munka adhat egy helyzeti előnyt. Az egyetemisták körében a zöld gondolkodásmód a mindennapok szintjén is kézzelfogható, a fiatalok ezt a szellemiséget akár egy nagyvállalati környezeteben is tudják hasznosítani.

A cikk megjelenését a pályázat kiírója, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány támogatta.

Címlapkép: Getty Images

koronavirus-353289
Szomorú igazság: nem csak a lóvé miatt húznak el az ápolók külföldre
Készülhet a tömeg: felújítják nyáron a 4-6-os villamos pályáját
vakcina1234
koronavirus
antigén koronavírus gyorsteszt
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Készülhet a tömeg: felújítják nyáron a 4-6-os villamos pályáját