20-ból 19 magyart el lehet csábítani a bolti kedvezményekkel, íme a legnépszerűbb programok
Üzlet

20-ból 19 magyart el lehet csábítani a bolti kedvezményekkel, íme a legnépszerűbb programok

Portfolio
A hűségkártyához járó árengedmény a legnépszerűbb bolti kedvezménytípus, és a többség már digitálisan szeret regisztrálni a törzsvásárlói programokba - derült ki az Impetus Research felméréséből. Az azonnali kedvezménynél nem tud kedvezőbbet ajánlani egy üzlet a törzsvásárlói számára, messze ez a leginkább preferált lehetőség a vásárlók megnyerésére. A döntő többség talál a maga számára vonzó lehetőséget különböző bolti kedvezmények kihasználására.

Húszból csupán egyetlen olyan honfitársunk van, akit teljes mértékben hidegen hagynak az üzletek különböző vevőcsalogató promóciói. A többség megpróbálja kihasználni a kedvezményeket, melyekkel némileg enyhíthetőek az áremelkedések hatásai.

A többség az azonnali kedvezményeket részesíti előnyben. Minden második személy gondolja úgy, hogy a hűségkártyás vásárlás esetén kapott árkedvezmények a legvonzóbb megoldások közé tartoznak – derült ki az Impetus Research 2023 januárjában, a 18 évnél idősebb lakosság körében készült online kérdőíves felméréséből.

Kiugróan sokan kedvelik azokat a lehetőségeket is, amelyek során a vásárlások után kapott pontokat és forintösszegeket a következő bevásárlásnál tudják érvényesíteni. A megkérdezettek 36%-a szavazta be ezt a kedvezményt a három legvonzóbb megoldás közé.

Szintén kiugróan népszerű a lejárathoz közeli élelmiszerek iránti érdeklődés, amely 34%-os eredménnyel került a harmadik helyre.

A vásárlás után járó azonnali pénzvisszatérítés, illetve adott termék vásárlása esetén árkedvezményt nyújtó kuponok már csak a lakosság negyede számára kiemelkedően vonzóak, előbbit 28%, utóbbit 26% választotta. Hasonló mértékben preferálják honfitársaink a vásárlási utalványokat, amelyek egy következő vásárláskor csökkentik a számla végösszegét, ezt a megoldást a lakosság 23%-a választotta.

Egyes célcsoportok számára vonzóak a hétvégi kedvezményes árak, illetve a termékekre váltható pontok gyűjtése, a megkérdezettek 18, illetve 17 százaléka jelölte ezeket kiemelten vonzó lehetőségnek.

Inkább kiegészítő szerep jut az olyan megoldásoknak, mint a termékekhez járó kis értékű, garantált ajándékok (pl. játékok a gabonapelyhes zacskókban), amit a lakosság 6 százaléka, és az ajándéksorsolásoknak, amit a lakosság 5 százaléka vél fontosnak.  

Nem nagyon díjazzák a vásárlók, ha egy üzlet egy másik szolgáltatóval közösen próbál akciózni. Mindössze minden harmincadik vásárló tartja népszerű kedvezménynek, ha egy másik szolgáltatóknál elérhető kedvezményeket kaphat vásárlása után.

Számos üzlet próbálja felépíteni saját törzsvásárlói programját. Nem csoda, mert ezek nagyon népszerűek a fogyasztók körében. A magyarok kevesebb, mint tizede nem vesz részt és nem is szeretne részt venni ilyen programokban. Ugyanakkor jó tudni, hogy e kedvezmény- vagy törzsvásárlói programokba a legtöbben már valamilyen digitális módon jelentkeznének legszívesebben, leginkább applikáció letöltésével (30%), de minden negyedik személy legszívesebben a kedvezményprogram internetes oldalán csatlakozna. Előbbi főleg a fiatalabbak számára vonzó, utóbbi megoldást nagyobb arányban szeretik a 60 évnél idősebb honfitársaink.

„A hűségprogramok nyújtotta előnyöket a lakosság nagy része ismeri és kihasználja, az azonnali árkedvezményt vagy levásárolható pontokat nyújtó kedvezményprogramokat preferálják legtöbben a bolti vásárlásnál – vélhetőleg az emelkedő árak hatására is, hiszen ezekkel a bevásárlás összege látványosan csökkenthető. A sorsolások és egyéb kedvezményprogramok adta előnyök nem olyan kézzelfoghatóak, így ezek megítélése visszafogottabb.

A digitalizáció egyértelműen teret hódított a törzsvásárlói programokra történő jelentkezéseknél. Papír jelentkezési lapokkal már csak a vásárlók kis része akar bíbelődni, sőt, a plasztikkártyákat is sokan száműznék a pénztárcájukból. Az okostelefon mindenkinek ott van a zsebében, így az appok nem csak kényelmes megoldást nyújtanak a kedvezményprogramokra történő jelentkezésre, hanem a boltok, láncok számára is aktívabb kommunikációs lehetőséget nyújtanak a vásárlóikkal, ügyfeleikkel. Emellett egyénre szabott kedvezményes ajánlati rendszerek megvalósítása is egyszerűbb segítségükkel. Kijelenthetjük, hogy az appok használata megkerülhetetlenné vált a kedvezményprogramok kialakítása és működtetése során, a vásárlók nem csak elfogadják, hanem igénylik is e megoldásokat.”– kommentálta az eredményeket Schauermann Péter, az Impetus Research üzletfejlesztési vezetője.

Holdblog

Vége a luxusóra-őrületnek?

A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid válasz az, hogy közel sem. A 2022-es esztendőhöz képest... The post Vége a luxusóra-őrül

Bankmonitor

Mi garantálja az LTP hozamait?

Újra elérhetőek olyan LTP szerződések, melyek a megtakarítás lejáratakor akár egyösszegű 15-30 százalék kamatbónuszt fizetnek a befizetett összeg után. Ez már ahhoz hasonló évesített ho

Kiszámoló

Ez történt a héten 0421

A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki 320 drónnal és rakétával lőtte Izrael területét, bosszúból a szíriai iráni konzulá

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ők a leggazdagabb magyar nyugdíjasok
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
tőzsde