Bank

Futnak a magyar bankok a cégek után

Portfolio
Optimisták a Magyarországon működő nagyvállalatok fejlődési kilátásaikat illetően, a növekedéshez hitel kell, ez pedig rövid távon versenyt alakíthat ki a vállalati piacon hitelezők között. A stratégiai partnerséget felépítő bankok kerülhetnek ki győztesként.
A CIB bank legalább kétmilliárd forint árbevételű cégeket vizsgáló kutatásából többek között az alábbiak derülnek ki:
  • A stabilitás, a magas szakmai színvonal, az ügyfélközpontúság, a hatékonyság és a kedvező ár-érték arány az öt fő szempont, mely alapján egy bankot megítélnek a nagyvállalatok. A kutatásban résztvevő pénzügyi vezetők alapvetően teljesítettnek tekinti a fenti kritériumokat; tízből nyolcan elégedettek elsődleges banki kapcsolatukkal.
  • A kutatást végző intézmény, a Bell Research képviselője, Jakab Áron szerint alapvető hiányosságnak mutatkozik inkább az, hogy a nagyvállalatok banki kapcsolatukra elsőskorban ügyintézőként és nem stratégiai partnerként tekintenek, mindössze 20%-uk tartja bankját az utóbbinak. Annak érdekében, hogy a partnerségi nexus kialakuljon, a nagyvállalatok képviselői szerint egy dedikált kapcsolattartóra van szükség, aki pénzügyi tanácsadóként is funkcionál; 2-3 havonta biztosítva találkozókat a nagyvállalat képviselőinek.
  • A vizsgált 1750 cég alapvetően pozitív a vállalat kilátásait illetően, 80%-uk számol fejlődéssel, 15% stagnálással és mindössze 4% visszaeséssel. Szabó István, a CIB vállalati üzletágának vezetője szerint komoly harc fog folyni a nagyvállalati hitelállományért, ahol Csont Dávid, a CIB nagyvállalati és strukturált finanszírozási területének vezetője szerint döntő szempont lehet a stratégiai partnerség kialakítása.
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
csányi sándor