FONTOS Magyarország legerősebb növekedési motorja lehetne, de most rükvercbe kapcsolt
Bank

K&H-sok, figyelem! - Itt az új netbank és mobilbank

Portfolio
A K&H Bank tavaly 1,5 milliárd forintot költött digitalizációra, 2017-ig pedig ezzel együtt összesen 6 milliárd forintot fordítanak erre. A K&H Bank az e-bankját, mobilbankját, weboldalát és a webes bróker szolgáltatását újította meg eddig - derült ki a bank sajtótájékoztatóján. A netbank és a mobilbank új azonosítást, egy szoftveres mobil tokent is kapott.
2014 nyarán hirdette meg új stratégiáját a KBC Csoport, a K&H Bank anyabankja, amelynek egyik legfontosabb eleme a digitalizáció. Ennek keretében 2017-ig összesen 6 milliárd forintot költ a K&H digitalizációra, ebből tavaly 1,5 milliárd forintot költöttek el.

Új azonosítás

A banknál egy szoftveres mobil tokent vezetnek be a netbanki azonosításra (az sms-alapú és chipes azonosítás mellé) és az e-banki tranzakciók aláírására. Ez a szoftveres token a mobilbanki appon keresztül működik, amit fel kell telepíteni és regisztrálni kell az okostelefonra.

Az e-banki tokenes belépés úgy működik, hogy a mobilappal egy QR-kódhoz hasonló kódot kell beolvasni az e-banki belépő oldalon, majd vagy ujjlenyomat olvasással vagy egy mPIN-kóddal (5-12 karakteres azonosítóval) azonosítja magát az ügyfél a mobilon. Az azonosítás és belépés a mobilbanki appon is így működik azzal a különbséggel, hogy ott nem kell előbb QR-kódot beolvasni.

A magasabb biztonsági szint miatt módosulnak a z átutalási limitek: ha valaki mobillal indít tranzakciót, 1 millióig teheti meg a korábbi 50 ezer helyett, ha a tokennel lép be az e-bankba, akkor 10 millió forintig. Ezzel szemben az sms-alapú bejelentkezés esetén továbbra is csak maximum 500 ezer forintot utalhatnak az ügyfelek.

További fejlesztések:
  • Az új mobilbank gyorsabb, könnyebben kezelhető felületet kapott, és az e-bank közel összes funkciója elérhető benne.
  • Az e-bankba új funkciók is kerültek, például a kártyalimitek beállítása is lehetséges innen, illetve könnyebb a navigáció/áttekinthetőség,
  • megújult egységes dizájnt kapott a mobilbank, a netbank és a weboldal.
  • A weboldal reszponzív lett, vagyis a különböző képernyőméretekre automatikusan illeszkedik.

Miért költenek digitalizációra?

A bank első netbankja 2000-ben indult, 2013-ban az első mobilbank, a szolgáltatásokat pedig látványosan egyre többen használják. Tavaly 66 százalékkal nőtt egy év alatt a mobilbanki felhasználók száma, idén pedig duplájára nőhet a várakozásaik szerint. Az e-bank aktív felhasználói 10 százalékkal nőnek évente, mára az ügyfelek 80 százaléka használta már az e-bankot. Több mint félmillió szerződéssel rendelkeznek, és havonta több, mint 1 millió forint átutalást bonyolítanak rajta.
MNB Intézet

A növekvő adósságok dilemmája

Mind az USA-ban, mind Kínában heves viták folynak az adósságszintek emelkedéséről. Michael Pettis szerint ez alapvetően strukturális probléma, és szükségszerűség a jelenlegi gazdaságpoliti

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új nagybank született Magyarországon, ötből egy bankszámlát már nála nyitnak a magyarok
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
otp