Bank

Okoskarkötős, mobilappos egészségbiztosítással tör előre a magyar biztosító

Portfolio
A Fitpuli nevű magyar startup segítségével növekszik tovább a három osztrák tulajdonú hazai biztosító egyesülésével létrejött Union Biztosító a magyar egészségbiztosítási piacon - derült ki a társaság mai sajtótájékoztatóján. Bár a cafeteriaszabályozás január 1-jétől kedvezőtlenül változik, továbbra is főleg a nagyvállalati csoportos biztosításokban hisznek, így a céges egészségprogramokban alkalmazzák az innovációt, ugyanakkor az életmódtól függő árazást egyelőre nem vezetik be.
Az egészségügy finanszírozásáról is szó lesz a Portfolio egészségügyi konferenciáján. Részletek itt:


Lehel Gábor, a biztosító elnök-vezérigazgatója ismertette:
  • Az Union, az Erste Biztosító és a Vienna Life április 1-jei egyesülésével egy nagy "élhető és szerethető" kompozit biztosító létrehozása volt a céljuk, így egy élet- és személybiztosítási túlsúllyal rendelkező társaság jött létre. Célkitűzésük a stabilan 10%-os piaci részesedés elérése a magyar biztosítási szektorban.
  • Három tényezővel különböztetik meg magukat más biztosítóktól: 1. lokális döntési szabadság / felelősség (a helyi emberekben hisznek), 2. egyedi nagyvállalati megoldások, 3. mindent átható egészségi motívum. Mindezek jegyében október 1-jével rebranding folyamat indult a biztosítónál (domináns piros szín, "érted" szlogen, új logó).
  • Éppen 10 évvel ezelőtt a biztosítójuk volt az első, amely az egészségbiztosítási piacra lépett Magyarországon. Az egészségbiztosítások 2012-es adómentessé tétele után tipikusan nagyvállalatok kezdték el vásárolni biztosításaikat a korábbinál nagyobb volumenben.
  • Piacvezetővé váltak: becslésük szerint 30% az új szerzésekből a részesedésük. Az elmúlt 6 évben közel 700 ezer esetben végeztek egészségi vizsgálatot 500 együttműködő partnerrel, köszönhetően annak is, hogy az osztrák anyavállalat, a Vienna Insurance Group néhány más országgal együtt Magyarországot választotta egészségügyi expanziója egyik zászlóshajójaként.
  • Most bevezették az egészségbiztosítások új generációját, új termékük díjoptimalizálást lehetővé tevő önrész opciókat és új kiegészítő biztosításokat is tartalmaz nagyvállalati ügyfelek számára.
  • Újságírói kérdésre elmondta: az egészségbiztosítási cafeteria január 1-jén várható megszüntetése biztosan negatív hatással lesz a piacra, de hogy ez milyen díjcsökkenést hozhat, azt egyelőre nem lehet tudni. Egészségbiztosításaik túlnyomó része csoportos biztosítás, ezt a sort gyarapítja új termékük is.

A Portfolio kérdésére Lehel Gábor elmondta: folyik róla a gondolkodás, hogy miként lehetne az innovációt életmódtól függő biztosítói árazásra konvertálni, de nem akarnak lépcsőket kihagyni, egyelőre a nagyvállalati és felhasználói fogadtatásra lesznek kíváncsiak.

Oláh Dániel, a Fitpuli társalapítója ismertette: a Fitpuli lelke egy mobilalkalmazás, amely önállóan is működik, de okoskarkötővel együtt sokkal pontosabb. Automatikus gyűjti az egészségi és életmódi adatokat egy platformra, a piacon elérhető összes trackerrel kompatibilis. A krónikus betegségek paramétereit folyamatosan menedzseli, látással és hallással kapcsolatos szűrővizsgálatokat, sőt még egy laborleletet értelmező felületet is tartalmaz. Az adatfeldolgozás aggregáltan, anonimizált módon történik, az app a NAIH nyilvántartásában hivatalosan szerepel.

A biztosító startupként működő Fitpuli közös útjának egyengetésében a Design Terminálnak nagy szerepe volt. Jónás László, a Design Terminál üzletfejlesztésért fejlesztős vezetője elmondta: 2014 óta támogatják startupok, kisvállalkozások elindítását, 2016 óta pedig nagyvállalatokkal is együttműködnek, ezúttal e kettőt kapcsolták össze.

MedTech startupok a Portfolio egészségügyi konferenciáján. Részletek itt:
Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
csalás scammer marketplace facebook hacker csaló telefon átverés