Többnyelvű digitális mesetárba fektetett a DBH Group
Befektetés

Többnyelvű digitális mesetárba fektetett a DBH Group

Portfolio
A pandémia alapvető változásokat hozott a kockázatitőke befektetési piacon, bár 2020-ban összességében csökkent az aktivitás, vannak olyan ágazatok, amelyek sikeresen vették az év kihívásait. Az első féléves adatok szerint a tőkebefektetések túlnyomó többsége az üzleti és ipari szolgáltatások, illetve termékek, az IT és fogyasztói elektronika, valamint kommunikációs ágazatba kerültek, ezekben költötték el a befektetések 79 százalékát.

A digitális transzformáció nem csak technológiai kérdés – gondoljunk csak a nagy streamingszolgáltatók térnyerésére – egyre nagyobb fókuszt kap a felhasználói élmény és a digitalizáció, vagyis, hogy hogyan lehet komplex digitális megoldásokkal minél jobban kiszolgálni a modern fogyasztói igényeket és növelni a felhasználói élményt.

A DBH Group kockázati tőkebefektető üzletágának egyik legújabb portfolió-cége szépen illeszkedik ezekhez a trendekhez, hiszen a holland piacról indított, három nyelvű Wingzzz, a gyermekkönyvek modern olvasói platformja szintén a digitális kommunikációs ágazatba sorolható.  

A mesetár projekt ötletadója és cégalapítója, Ujfalusi Adrienn korábban évekig startupok, kis- és középvállalkozások üzletfejlesztésével foglalkozott Hollandiában a DBH Groupnál.

Külföldön élő magyar anyukaként tapasztalta, hogy milyen kihívásokkal jár többnyelvű gyermekeket nevelni, hogy nehéz a saját anyanyelvén gyermekkönyvekhez hozzájutni.

A Wingzzz egy háromnyelvű – holland, magyar, angol – , bármely digitális eszközön elérhető gyermekkönyvtár, amelynek felhasználóbarát megjelenítése lehetővé teszi, hogy életkornak megfelelő, minőségi gyermekkönyvet válasszanak a szülők a közös meséléshez, fejlesztve a gyermekeik érzelmi intelligenciáját, nyelvtanulási képességeit és szókincsét   – mondta az ötletgazda, akinek a fejlesztéshez nagy biztonságot nyújtott a komplex szakmai tudás, a stratégiai és befektetési portfólió és a DBH Group alapító vezérigazgatójának, Erdei Sándornak a több évtizedes kockázati tőkebefektetői tapasztalata, aki jól ismerte Ujfalusi Adrienn munkásságát, kitartását és hozzáállását.

Üzletileg pedig perspektívát jelentett, hogy a projekt üzleti modellje skálázható és benne van a lehetőség a nemzetközi sikerre. Ez a skálázhatóság pedig nem csupán az üzleti modellben lelhető fel, hanem a nyelvi elérés és a célcsoport szerint is:

a B2C mellett az oktatási piac felé is nyit a startup, ahol a pandémia alatt szintén fókuszba került az ellenőrzött, minőségi és a célcsoport életkorának megfelelő tartalmak digitális elérésének lehetősége.

A digitalizáció térnyerése mellett a fenntarthatóság is fontos szempont volt a projekt támogatásakor, hiszen a platformmal a disztribúciós költségek és környezeti terhelés is kiküszöbölhető. Mindeközben a platform minőségi tartalmat biztosítva, meghatározó módon ad kiváló alternatívát a szülő-gyermek kapcsolat elmélyítésére és minőségi idő eltöltésére.

laptop gyerek

„Az elmúlt hat hónapban számos kiadói partneri kapcsolatot sikerült tető alá hozni, és így amellett, hogy fő szempont egy egészséges egyensúly megteremtése az eredeti magyar és a fordított tartalmak között, a holland, belga, magyar mesekönyvek mellett szépen nőtt az angol nyelvűek köre is” – mondta az ötletgazda.

Több neves kiadóval indult el a közös munka, ahol felismerték, hogy mind a hazai, mind pedig a külföldi kiadóknak kiváló lehetőséget teremt az együttműködésre ez a platform, hiszen ez a modern disztribúciós csatorna lehetőséget nyújt a digitális transzformációjuk felgyorsítására, valamint arra, hogy jobban megismerjék az olvasóik szokásait és a külföldi piacra lépés lehetőségeit. Digitális alapú bevételeik növelése mellett a platformot kereszt-promócióra is jól használhatják, növelve ezzel a papír alapú és kapcsolódó fizikai termékeik iránti keresletet is. 

A következő időszak üzleti céljai között a kiadói együttműködések növelése, valamint szolgáltatások tekintetében az edukációs és az érzelmi intelligenciát fejlesztő tartalmak bővítése szerepel.

Stratégiai együttműködést alakítunk ki gyerekpszichológusokkal is, akik bevezetik a meséket olvasó felnőtteket a mesepszichológia, meseterápia rejtelmeibe. Ezen felül mesékhez kapcsolódó kreatív játékokkal, kézműves tevékenységekkel, recept ötletekkel is bővítjük a tartalmainkat

– tette hozzá Ujfalusi Adrienn.

A cikk megjelenését a DBH Group támogatta.

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
Bull bear