Elindult a hazai fejlesztésű lélegeztetőgép gyártása Magyarországon

Elindult a hazai fejlesztésű lélegeztetőgép gyártása Magyarországon

Elindul a magyarországi lélegeztetőgép-gyártás. A koronavírus-járvány rámutatott a magyar lélegeztetőgép-gyártás hiányára. Ahogy az az egész járvány alatt látható volt a világ számos országában a megfelelő számú lélegeztetőgép hiánya okozta a legnagyobb problémát és vezetett sok halálesethez - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon. 

Új termékekkel hódítja meg a világot a hazai egészségipari cég

Új termékekkel hódítja meg a világot a hazai egészségipari cég

Skizofrén az a helyzet, hogy a világszínvonalú készülékeket gyártó hazai egészségipari gyártók itthon kevesebb mint 20 százaléknyi részesedést érnek el - vélekedett a Portfolio-nak adott interjújában Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika tulajdonosa. A cég egyébként már 100 országban értékesíti termékeit és már Afikában tervezi megalapozni a jövőjét, valamint Indiában építi fel piacát. Arra is figyelmeztet azonban, hogy a további sikerekhez az kell, hogy a hazai tendereken a magyar cégek azonos feltételekkel tudjanak pályázni, mint a nagy külföldi konszernekből álló beszállítók. A társaság ügyvezetőjétől azt is megtudtuk, hogy milyen új készülékek értékesítését indítják el a közeljövőben és az egyelőre kísérleti fázisban lévő ígéretes fejlesztésről is beszélt.

Öt év alatt triplázott a magyar családi sikercég

Tavaly 10%-kal tudta növelni exportforgalmát a 77 Elektronika Kft, amely az egyik legnagyobb magyar tulajdonban álló hazai cég. Ezzel az orvostechnikai eszközöket gyártó családi vállalkozás megközelítette a 31 milliárd forintos összesített árbevételt, vagyis 5 év alatt triplázott.

Bővített a magyar egészségügyi sikercég

Varga Mihály a 77 Elektronika cégcsoport új balatonfüredi üzemegységének átadó ünnepségén járt pénteken. A pénzügyminiszter kiemelte, hogy a Nagyvállalati Beruházás Támogatási Program keretei között eddig mintegy 160 milliárd forint összértékű fejlesztés valósult meg és a program idén is folytatódik.

Új magyar eszköz menthet életeket

Száz millió forint nagyságrendű innovációs projekt eredményeként a piacon élenjáró okos minilabort fejlesztett a száz százalékban magyar tulajdonú 77 Elektronika Kft. A készülék segítségével akár egy háziorvos, egy mentőorvos vagy egy sürgősségi orvos is néhány perc alatt, helyben, a levett vérből elvégezhet olyan vizsgálatokat, melyekhez eddig komplett laboranalízisre volt szükség. Az eszköz segíthet az infarktus megelőzésében, így életeket is menthet. Cukorbetegség esetén pedig egyrészt a szűrésben, másrészt a diabétesszel élők kezelésében nyújt hatékony és gyors segítséget.

Rákdiagnosztika azonnal, műtét közben

A legfrissebb alapkutatási eredményeken alapuló diagnosztikai rendszer lézeres mikroszkópiával, új antitestjelöléses szövetfestési eljárással és mesterséges intelligenciával segíti majd a sebészek munkáját, akik így már a műtét közben is alapozhatnak a friss szövettani eredményekre - olvasható az MTA közleményében.

A magyar sikercég, amelynek termékeit már Kínában hamisítják

Kínában tervez új üzemet építeni a 77 Elektronika, a termékeit 83%-ban exportáló vállalat következő nagy felvevőpiaca Afrika lehet, miközben 100 fejlesztő dolgozik az orvosi műszereket gyártó cégnél, hogy az ötletből prototípus legyen - erről beszélt a Forbesnak Zettwitz Sándor és lánya, Gabriella, akik közösen vezetik a nemzetközi szinten ismert és versenyképes vállalatot.

Egy magyar családi sikersztori, amely valósággal dübörög külföldön

Több mint három milliárd forinttal, közel 23 milliárd forintra nőtt a száz százalékban magyar 77 Elektronika Kft. exportforgalma 2017-ben. A családi tulajdonban lévő, orvosdiagnosztikai eszközöket gyártó vállalat árbevétele majdnem megháromszorozódott az utóbbi négy évben, és ez szinte csak az exportból adódott. A hazai sikersztorival és annak történetével nemrég egy átfogó anyagunkban is foglalkoztunk.

Átadták a világhírű magyar cég milliárdos budapesti kutatóközpontját

Ma Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter részvételével átadták a 77 Elektronika Kft. budapesti székhelyén a több mint 1 milliárd forintos beruházással elkészült önálló Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Központot. A mérnökök többek között azon dolgoznak majd, hogy a korábbi saját teljesítményüket is felülmúlva ± 7,5-8%-ra javítsák a mérési pontosságot az általuk fejlesztett vércukormérő termékcsaládnál.

Világhírű sikercég lett a magyar Steve Jobs találmányából

Kevesen tudják, de a személyi számítógépek hajnalán egy magyar szaki saját gépével robbant be a piacra a nyolcvanas évek elején, kiérdemelve a magyar Steve Jobs megnevezést. Bár a HomeLab márka idővel kiszorult a versenyből, Lukács Józsefnek alapítótársával, Zettwitz Sándorral az orvosi mérőműszerek piacán sikerült világszintű sikersztorit építenie, aminek köszönhetően az elektronikai lángelme valóban rászolgált a hasonlatra. Bár az alapítók útjai azóta elváltak, a cég továbbra is megkerülhetetlen világpiaci szereplő a szektorban.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyik napról a másikra felsorakozott a kínai hadsereg – Nyakunkon a következő nagy háború?
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.