A budapesti olimpia sorsára jut Paks 2?

Semmi szükség a nagy állami projektekre, ahol amúgy is jelentős a korrupciós kockázat, és a történelmi példák alapján szinte mindig komoly költségtúllépések történnek - írja Zsiday Viktor legfrissebb blogbejegyzésében az olimpiai pályázat visszavonásának hírére. A befektetési szakember már egy nagy lépéssel továbbment: szerinte a paksi projektet is át kéne gondolni.

Lefújja Tarlós a budapesti olimpiát?

Az aláírások számát ismeri, de nem ismeri még a kormány álláspontját az olimpiáról és a népszavazásról, így reagált Tarlós István az Indexnek azokra a hírekre, miszerint a Fidesz rátolja a felelősséget, lefújja-e a budapesti olimpiát. Ezért először kontrollálja, valóban így vélekedik Orbán Viktor, és Borkai Zsolt a MOB részéről.

Könnyen a görögök sorsára juthatunk, ha megvalósul Orbán álma

Még soha nem rendezett olyan kis ország olimpiát, mint Magyarország, így nincs igazán összehasonlítási alap azzal kapcsolatban, milyen gazdasági hatása lehetne annak, ha megnyernénk a 2024-es játékok jogát. A legjobb példa talán Görögország lehetne a mérete alapján, a baj csak az, hogy éppen Athén a negatív példa arra, hogyan nem szabad olimpiát rendezni. A projekt nem feltétlenül reménytelen, de nagyon sok függ attól, hogyan működik majd a gyakorlatban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által elképzelt új modell.

Újabb 2,5 milliárd a budapesti olimpiára

A kormány 2,5 milliárd forintot csoportosít át a 2024-es nyári olimpia budapesti megrendezésének pályázatára - derült ki a szerdai Magyar Közlönyben megjelent határozatból.

Durván elszállt a brazil olimpia költsége

Az Oxford Egyetem friss tanulmánya szerint az augusztus 5-én rajtoló brazil olimpia eredeti költségvetését 51%-kal haladhatják meg a tényleges költések - számol be a Financial Times.

Az olimpiáról és a Városligetről is szavazhatnak a budapestiek

Két népszavazási kérdést hitelesített hétfői ülésén a fővárosi választási bizottság: a 2024-es olimpiáról és a Városliget sorsáról is szavazhatnak a budapestiek - értesült az Index. Úgy tudják, elvileg jövő év elején indulhat az aláírásgyűjtés a fővárosban.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.