FONTOS Megnevezte Orbán Viktor, hogy kit támogat a NATO élén
Két új szállodamárka érkezik Budapestre

Két új szállodamárka érkezik Budapestre

A Hotel Indigo és a Holiday Inn Express szállodamárkák Budapestre érkezéséről írt alá megállapodást az EXPO Real 2023 kiállításon a WING. Előbbi a főváros VI. kerületében várhatóan 2028-ban, utóbbi a IX. kerületben 2027-ben nyílik majd meg.

Így halad a Balaton legújabb luxusszállodájának építése - Képeken a nem mindennapi projekt

Így halad a Balaton legújabb luxusszállodájának építése - Képeken a nem mindennapi projekt

Megkezdődött a belső terek kialakítása és a külső részek építése a szerkezetkész épületeken a 2 hektáros balatonfüredi BalaPort szálloda- és apartmankomplexumban. A 102 szobás szállodával, 4 étteremmel, 24 apartmannal, 188 férőhelyes mélygarázzsal, parti promenáddal rendelkező projekt megvalósítása ütemterv szerint halad, melynek során elindult a telken belüli közmű- és úthálózatok létesítése. A 22,5 milliárd forintos beruházás műszaki átadásának megkezdése 2024 végére várható – jelentette be Szepesi Richárd alapító és tulajdonos a fejlesztés sajtóbejárásán.

Dubajban építené meg a Holdat egy ingatlanfejlesztő

Dubajban építené meg a Holdat egy ingatlanfejlesztő

A tavalyi évben harangozták be Dubajban, hogy egy 5 milliárd dolláros projekt keretében megépítenék a Holdat, vagyis egy, az égitestre hasonlító 224 méter átmérőjű szállodát. A gömb alakú épület külső borításán a tervek szerint megjelennek majd a Hold felszínén található kráterek formái is - derül ki a Moon World Resorts Inc. közösségi oldaláról. A beruházás koncepcióját most egy videóban mutatjuk meg.

Újabb részletek derültek ki a Sofitel hotel felújításáról

Újabb részletek derültek ki a Sofitel hotel felújításáról

Másfél hete jött a hír, hogy elkezdődött a Sofitel hotel bontása, hogy hamarosan elindulhasson az érdemi felújítás. A szálloda mellett közlekedők jól láthatják, hogy gyors ütemben zajlanak a bontási munkálatok, melynek kapcsán az Építészfórumnak Bánáti Béla, a felújítás terveiért felelős Bánáti + Hartvig Építész Iroda egyik alapítója és tulajdonosa beszélt.

Elkezdődött a Sofitel hotel bontása

Elkezdődött a Sofitel hotel bontása

Bő három éve, 2019 novemberében írtunk először a Sofitel hotel eladásáról, ami a tranzakció eredményeként az Indotek Grouphoz került. A cég ezt követően bejelentette, hogy 2022-re három ütemben felújítja a hotelt, úgy, hogy az a munkálatok alatt is fogadhasson vendégeket. A tervet akkor a koronavírus-járvány keresztülhúzta, így 2020 decemberében a szállodát bezárták. Most azonban elindultak a bontási munkálatok, így hamarosan elkezdődhet a szálloda megújulása - írja a 24.hu.

Magyar szálloda épül az Egyesült Arab Emírségekben

Magyar szálloda épül az Egyesült Arab Emírségekben

Most először vásárolhatott telket és építhet fel egy szállodát magyar érdekeltségű cég az Emirátusokban. Az egyik legkisebb emirátus, Ras Al Khaimah nemrég azzal került be a hírekbe, hogy itt építik meg az Emírségek első kaszinóját. A magyar érdekeltségű szálloda a mesterséges, ember által épített Al Marjan-szigeten helyezkedik majd el. A PRESTON 255 szobás szállodakomplexumának építése jövő év elején kezdődik.

Szállodafejlesztési banánhéj: ki csúszik, és ki csúszik ki a pályáról?

Szállodafejlesztési banánhéj: ki csúszik, és ki csúszik ki a pályáról?

Minden év őszén elkészítjük a hotelpiaci körképünket a folyamatban lévő budapesti szállodafejlesztések felsorolásával. A tavalyi cikkünket azzal kezdtük, hogy fura lehet a hotelfejlesztésekről olvasni, amikor éppen vészjóslóbbnál vészjóslóbb hírek keringenek arról, hogy a budapesti szállodák épphogy 50%-os kihasználtsággal működnek, és hogy a vírus felfutásával újra rettegnek a szállodások, hiszen a külföldi bezárkózások miatt sorra mondják vissza a szobafoglalásokat. Akkor a vidéki szállodák, illetve turizmus kapcsán tudtunk csak pozitívumokról beszámolni, mostanra viszont gyorsan fordult a kocka: éppen a vidéki wellness szállodáknak kérdéses a jövője az energiaárak elszállása miatt. Persze az óriási bizonytalanság továbbra is fent áll - így akár magyarázkodhatnánk is újra, hogy miért foglalkozunk egy ilyen helyzetben a hotelfejlesztésekkel. Mivel azonban a tapasztalt fejlesztők és hotelbefektetők hosszú távon gondolkoznak, és nem riadnak vissza egy "kis" járványtól, vagy egy "kis" energiaár-emelkedéstől igenis van miről beszámolnunk. Megnyílt hotelekről, újratervezésről, új projektekről, de emellett persze megállt építkezésekről is. Lássuk milyen hotelcsodák várnak ránk 2022-ben vagy 2023-ban!

Így halad a Népliget melletti irodaház építése - Képeken a látványos komplexum

Így halad a Népliget melletti irodaház építése - Képeken a látványos komplexum

Elérte szerkezetkész állapotát a Liberty, a WING iroda- és szállodafunkciókat is kínáló mixed-use ingatlanfejlesztése. A IX. kerületi Könyves Kálmán körúton helyet kapó, többfunkciós épület környezettudatos megoldásokkal, kényelmi szolgáltatásokkal és egy dual-branded ibis-Tribe hotellel várja majd bérlőit. Az épületet a tervek szerint 2023-ban adják át.

Tovább erősödhet a fővárosi és a vidéki szállodapiac

Tovább erősödhet a fővárosi és a vidéki szállodapiac

A pandémia okozta kihívások még éreztetik hatásukat, azonban a magyarországi piacon – adottságainak köszönhetően - további fellendülés várható 2022-ben - fejtette ki a CBRE Hotel üzletágának vezetője. Régiós szinten Budapesten a legmagasabb az egy szállodai szobára jutó bevétel, a főszezon eseményei pedig serkentően hatnak a magyar piacot érintő nemzetközi turizmusra. A szegmenst a hosszú távú befektetési és fejlesztési tervek jellemzik, a folyamatosan növekvő tervezett kapacitással hamarosan megközelíthetők lesznek a pandémia előtti értékek.

Új, 4 csillagos szálloda épül a déli megyeszékhelyen

Új, 4 csillagos szálloda épül a déli megyeszékhelyen

Új, 4 csillagos szálloda épül Szegeden, a sportkomplexum mellett. Az 50 szobás Hotel Szent Gellért Fórum sporthotel kivitelezését a Market Építő Zrt. végzi, a Szeged-Csanádi Egyházmegye megbízásából, több mint nettó 3,264 milliárd forint értékben - írja a Magyar Építők.

Lottó ötös tippjáték megjósolni, hogy mikor áll vissza teljesen a turizmus

Lottó ötös tippjáték megjósolni, hogy mikor áll vissza teljesen a turizmus

Mi vár a hotelpiacra? A moratórium lejártával átsöpör a szektoron a kegyetlen tisztítótűz? Lesznek a vesztesek mellett nyertesek? Hova készül az a sok száz szoba a mai napig? Mikor állhat vissza a turizmus a járvány előtti szintjére, és egyáltalán visszaáll-e? Ezekre a kérdésekre keresték a választ a Property Investment Forum szállodpiaci szakértői.

Új hotelmárka érkezik Magyarországra

Új hotelmárka érkezik Magyarországra

Újabb hotelmárkáját vezeti be Magyarországon az Accor szállodacsoport: a cégcsoport a Futureallal közösen hozza létre nem csupán Magyarország, de Közép-Európa első TRIBE szállodáját.

Kiállítás idézi vissza az egykori Balettintézetet (x)

Kiállítás idézi vissza az egykori Balettintézetet (x)

Művészi fotókiállítással idézi vissza az egykori balettintézet hangulatát, illetve tiszteleg az épület és a balett összefonódása előtt a Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE) és a Drechsler palota megújulásáért felelős kivitelező, a DVM group közös kulturális projektje. A „The Art Around us – Képek a volt Balettintézetből” szabadtéri installáció 2021. június 24. és július 5. között ingyenesen megtekinthető a Szervita téren a Szervita Square Building előtt.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.