Előfizetői tartalom

Madzagon rángatják az egész szállodaipart - Mégis jönnek a legújabb hotelcsodák

Portfolio
Elsőre talán szemöldök cincáló lehet a 2021-2022-es szállodaprojektek listáját olvasni egy olyan élethelyzetben, amikor kéthetente felváltva hallunk kellemesebb vagy éppen vészjóslóbb híreket arról, hogy "a 2019-es szintre tért vissza a turizmus, de csak vidéken" vagy hogy "a budapesti szállodák már 50%-on üzemelnek". Ezután pedig már érkezik is a rossz hír és a "vírus felfutásával újra rettegnek a szállodások" hiszen a külföldi bezárkózások miatt "sorra mondják vissza a szobafoglalásokat". Nem is fér hozzá kétség, hogy a gyorsan változó járványhelyzet, illetve az ezzel összefüggő szigorítások madzagon rángatják a hazai szállodaipart. A nagy bizonytalanság mellett viszont úgy tűnik, hogy a tapasztalt tulajdonosok és üzemeltetők egyáltalán nem ragadnak bele ebbe a rövid távú szemléletbe, és töretlenül haladnak afelé, hogy majd amikor (a varázsgömbök szerint) 2023-2024-ben egészséges szintre ugrik a vidéki, és fővárosi turizmus, akkor egy vadi új hotellel várják tárt karokkal az utazókat. Lássuk milyen hotelcsodák várnak ránk még 2021-ben és 2022-ben!

A konkrét projektek előtt illik talán néhány sort szánni a jelenlegi helyzetképnek is, amit röviden a bizonytalansággal és a gyorsan változó környezettel lehetne jellemezni. A nyári időszakban a vidéki szállodák biztosan nem panaszkodtak, a Balaton környékén nem volt olyan ár, amin ne vették volna ki a szobákat, és a budapesti szállodák is kezdték felidézni a turistáktól...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái