Debreceni polgármester az akkumulátorgyárról: lesz elég víz a lakosság és az ipar kiszolgálására is

Debreceni polgármester az akkumulátorgyárról: lesz elég víz a lakosság és az ipar kiszolgálására is

A debreceni közgyűlés múlt nyáron egyhangúlag hagyta jóvá azt, hogy a debreceni Déli Gazdasági Övezet összvízfelhasználása napi 24 ezer köbméterben lesz maximálva, ami azt jelenti, hogy „van és lesz is elegendő víz mind a lakosság, mind az ipar kiszolgálására” – hangsúlyozta az Inforádiónak adott interjúban Papp László.

Bejelentették: napelempark épül a debreceni repülőtér mellett

Bejelentették: napelempark épül a debreceni repülőtér mellett

Az MVM Csoport növeli a megújuló energiaforrásokat hasznosító erőművi portfólióját: megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft. egy 28,8 megawatt beépített teljesítményű fotovoltaikus kiserőművet - napelemparkot - épít Debrecenben - jelentették be a város és a cég vezetői csütörtökön, miután a helyi repülőtér melletti déli ipari övezetben elhelyezték a beruházás alapkövét.

Elindult a debreceni BMW-gyár térségét a Nagyállomással összekötő 55 milliárdos vasútépítési projekt

Elindult a debreceni BMW-gyár térségét a Nagyállomással összekötő 55 milliárdos vasútépítési projekt

Ma tartották az észak-nyugati gazdasági övezet vasúti megközelítése projekt nyitó ünnepségét Debrecenben, azaz elindult az 55 milliárd forintos vasútfejlesztés, amelynek eredményeként 11,6 kilométeres szakon újul meg, illetve bővül a vasúti pálya a debreceni Nagyállomás és a leendő BMW-autógyárnak is otthon adó észak-nyugati gazdasági övezet között.

A Vöröskeresztnek ajánlották fel a járvány idejére a Papp László Sportarénát

A Vöröskeresztnek ajánlották fel a járvány idejére a Papp László Sportarénát

A Papp László Budapest Sportaréna és a Magyar Vöröskereszt együttműködésre lépett a koronavírus járvány elleni védekezés területén. A Sportaréna tulajdonosa, a BMSK Zrt., valamint annak üzemeltetője, a Gránit Pólus Csoport közös felajánlása alapján, a Magyar Vöröskereszt védő és fertőtlenítő eszközök, illetve a beérkező adományok raktározására használja a rendezvényközpont területét.

339 milliós EU-pénzből átadták a debreceni Zenede felújított épületét

339 milliós EU-pénzből átadták a debreceni Zenede felújított épületét

Átadták a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskolának otthont adó Zenede felújított épületét kedden, amely felújításban a jelentős önkormányzati támogatás mellett közel 340 millió forintnyi EU-pénz is benne van.

Debrecenben épít új üzemet a német multi

Megkezdi debreceni csomagoló és logisztikai üzemének építését a német Deufol cég, az előrehaladott előkészítő munka után októberben helyezik el az alapkövét a déli ipari övezetben felépülő gyárnak, melynek kivitelezését a Market Építő Zrt. végzi - jelentette be a cég ügyvezető igazgatója kedden sajtótájékoztatón a helyi Kölcsey központban.

Népességrobbanás várható Debrecenben a BMW-beruházás hátán

Meg vagyok győződve arról, hogy a BMW-vel együtt a városba érkező 500 milliárd forintnyi új beruházás hatására két-három évtizeden belül a mostani 203 ezer körülről 250 ezer főre nő Debrecen lakossága és ez már az ingatlanpiacon is jól látszik - hangsúlyozta a Portfolio-nak adott interjúban a készülő demográfiai fordulatot a város polgármestere. Papp László szerint tartható az a menetrend, hogy a város 2019 őszén át tudja adni az egybefüggő területet a BMW-nek, de az emiatt felveendő 44 milliárd forintos hitel visszafizetésének pontos kereteiről még zajlanak az egyeztetések, ahogy az sem tudható biztosan, hogy mikor kezdene termelni az autógyár. Abban viszont biztos a városvezető, hogy az induláshoz szükséges 1000 fős munkaerő rendelkezésre fog állni és leszögezte: bár az elmúlt években számos beruházó választotta Debrecent, de "nem akarunk kis gömböc módjára viselkedni, hogy mindent ide, és másnak semmit".

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Olyan történt a gáz árával, amire az orosz-ukrán háború kitörése óta nem volt példa
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.