Üzlet

Influenza: 10 éve nem volt ilyen!

MTI
|
Portfolio
Az elmúlt héten kiugróan magas volt az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma; intenzíven terjed az influenza, a járvány az egész országot érinti - tette közzé az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán a honlapján.
Az OEK-hoz beérkezett jelentés szerint január 26. és február 1. között az országban 71 500 ember, az előző hetinél másfélszer több beteg fordult influenzás tünetekkel orvoshoz.

Az országban mindenhol emelkedett az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma az előző héthez viszonyítva, a legtöbben Tolna, Fejér, Pest és Győr-Moson-Sopron megyében keresték fel az orvosukat.

Az OEK jelentése szerint nem történt jelentős változás az életkor szerinti megoszlásban, még mindig a gyerekeket és a fiatal felnőtteket érinti leginkább az influenza.

A laboratóriumi vizsgálatok a legtöbb esetben az influenza A vírus valamelyik formáját mutatták ki.

A jelentésben megjegyezték, hogy

az elmúlt tíz évben nem észleltek ilyen magas heti orvoshoz fordulási arányt, és nem emelkedett ilyen meredeken a betegek száma, mint az elmúlt három hétben.

Influenza - évente új vakcina

Az influenzás fertőzésért a rendkívül változékony influenzavírusok okolhatók. Három csoportja van:
  • az A és B típusú influenzavírus felelős a minden télen kialakuló, légúti megbetegedést okozó járványokért, a kórházi elhelyezést igénylő súlyos állapotért, a nem ritka halálos kimenetelért,
  • a C típusú influenzavírus csak enyhe légúti tüneteket okoz, és nem idéz elő járványokat.

Az influenza vírusai évente körbejárják a Földet. A gyakori mutációk révén megváltozik az örökítőanyagban hordozott információ, és az ennek alapján felépülő fehérje, vagyis a vírus külső burkának szerkezete is, így számos fertőzőképes altípus jön létre. Ezért nem lehet egyetlen oltással életre szóló védettséget szerezni influenza ellen, és ezért kell minden évben új védőoltást előállítani.
Kasza Elliott-tal

Solventum Corp. - ajándék

Nézegettem a számláimat ma, és az Ersténél észrevettem egy soha nem látott részvényt a portfóliómban. Solvenum Corp. (SOLV), valahol volt egy split, ami elkerülte a figyelmemet. Rákerestem a

Összkép

Merre visz a ballagók útja?

Hétfő reggel a lányokon matrózblúz, a fiúkon öltöny, előttük egy kitöltendő gondolattérkép Ady Endre veresiről. Élete eddig legfontosabb napjain van túl 75 ezer érettségiző diák. Múlt

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Vadonatúj autóvásárlási támogatás jöhet Magyarországon

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hitelezés 2024
2024. május 14.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Ez is érdekelhet
kina eu