Gazdaság

Végre elérhető az új cafeteria-csomag

A parlament honlapján pénteken elérhetővé vált a 2017-es adócsomaghoz benyújtott bizottsági módosító javaslat, amely többek között a cafeteria új szabályait tartalmazza. A lényeget a képviselők már megtárgyalták csütörtökön, de azért van olyan újdonság, amit eddig nem ismertünk. Az is váratlan, hogy kisebb mértékben emeli a kormány a dohánytermékek jövedéki adóját.
Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága csütörtöki ülésén tárgyalta meg és fogadta el az adócsomaghoz benyújtott módosításokat, a köz számára azonban ez a dokumentum egészen a mai napig nem volt elérhető. A parlament oldalára nemrég felkerült módosító javaslat 97 oldalas, ami alapján úgy tűnik, hogy az egy hónappal ezelőtt benyújtott 2017-es adócsomag (ami önmagában 205 oldalas volt) finoman szólva sem volt teljes. Az új módosítás ide kattintva elérhető, benne a cafeteria új szabályaival.

A módosítás értelmében
  • A kedvezményes adózás mellett adható cafeteria éves keretösszege 450 ezer forint, a közszférában dolgozók számára pedig 200 ezer forint.
  • Ebből készpénzben 100 ezer forint adható. A maradék összeget a SZÉP-Kártyára utalhatják a munkáltatók.
  • Az adómentes juttatások köre bővül jövőre: a kulturális belépő, a sportrendezvény belépő, lakáshitel támogatás mellé bekerül a mobilitási célú munkáltatói támogatás. Ez utóbbi lényegében az albérlet munkáltatói támogatása. Ezt akkor igényelheti egy munkavállaló, ha heti 36 órában dolgozik és az állandó lakhelye és a munkavégzés helye legalább 60 km van egymástól vagy a munkába járás naponta a 3 órát meghaladja.

A javaslat kimondja továbbá (amit szintén ismertünk):

A munkáltató által 2016-ban béren kívüli juttatásként adható egyéb juttatások (pl . üdülési szolgáltatás, munkahelyi étkeztetés, iskolakezdési támogatás, helyi utazási bérlet, képzési költségek átvállalása, önkéntes kölcsönös biztosító pénztári munkáltatói hozzájárulás, önkéntes kölcsönös biztosító pénztárba célzott szolgáltatásra befizetett összeg) 2017-től nem minősülnek az Szja törvény 71 .§-a szerinti béren kívüli juttatásnak

A módosításból az is kiolvasható, hogy az eredetileg tervezettnél kisebb mértékű lesz a jövedéki adó emelése első körben a dohánytermékek esetében.
Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
romos ház szegénység