Gazdaság

Új egészségügyi javaslatot tettek a magáncégek

Portfolio
A magánegészségügyi szolgáltatók a munkáltatók társfinanszírozóként való bekapcsolását kérik az egészségügyi rendszerbe. Ezt a Primus Magánegészségügyi Szolgáltatók Egyesülete kezdeményezte, javaslatukat eljuttatták a szakminisztériumokhoz.
A magyar egészségügy finanszírozásának jövőjéről külön panelbeszélgetés lesz a Portfolio egészségügyi konferenciáján. Részletek itt:


A legnagyobb hazai magánegészségügyi szolgáltatókat tömörítő Primus Egyesület azt javasolja a kormánynak, hogy hazánkban is lehetőség legyen adómentes munkáltatói juttatásként prevenciós és ellátási célú egészségügyi szolgáltatásokat nyújtani.

“Az elmúlt években szabályozói szinten is megjelent az a szándék, hogy a munkáltatók társfinanszírozóként jelenjenek meg az egészségügyi szolgáltatórendszerben. A Primus szerint rendkívül aktuális, és minden szereplő számára előnyös lenne az ehhez szükséges jogszabályi háttér mielőbbi megalkotása" - mondta el Leitner György, a Primus Egyesület elnöke.

A Primus javaslatának lényege, hogy közvetlenül a munkáltatónak is lehetősége legyen köztehermentesen - nem pénzben kapott juttatásként - a dolgozóinak egészségügyi szolgáltatásokat nyújtani. Ez komoly előrelépést jelentene a munkavállalók egészségmegőrzése terén, hiszen elsősorban szűrővizsgálatokra, illetve a járóbeteg-ellátás egyes eseteire vonatkozna.

Mindez a cégek érdeke is: az egészségesebb munkavállaló hatékonyabban működést, és ezáltal versenyelőnyt jelent. A Primus hangsúlyozza, hogy a vállalatokat is felelősség terheli dolgozóik egészségének megőrzése, illetve annak fejlesztése terén. Ezért is indokolt, hogy megjelenjenek társfinanszírozóként az egészségügyi szolgáltatórendszerben. A nyugat-európai vállalati felmérések szerint egy euró befektetés az egészségfejlesztésbe akár 3-5-szörös megtérülést is hozhat.

Javaslatát a Primus Egyesület eljuttatta a Pénzügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve az Innovációs és Technológiai Minisztérium döntéshozóihoz, és felajánlotta konzultációs segítségét a jogszabályi háttér, továbbá a konkrét egészségügyi szolgáltatások kidolgozásában.

A javaslat tartalma és időzítése meglehetősen érdekes. A kormány ugyanis épp a legutóbbi adócsomagban döntött arról, hogy a jövő évtől megszűnik a magán egészségbiztosítások és egészségpénztári munkaadói befizetések adóelőnye és a legutóbbi kormánypárti kommunikáció sem abba az irányba mutatott, hogy ebben enyhült volna az álláspont:
A magyar egészségügy finanszírozásának jövőjéről külön panelbeszélgetés lesz a Portfolio egészségügyi konferenciáján. Részletek itt:
Új egészségügyi javaslatot tettek a magáncégek
kereskedő deviza trader currency
ebolavirus
A Credit Suisse svájci bankóriás homlokzata. Fotó: Shutterstock
sándor palota budapest fiatal nő getty stock
kukás közterület kuka
Tematikus PR cikk
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. október 19.
Budapest Economic Forum 2022
2022. november 16.
Private Investor Day 2022/2.
2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
lövér szálló