300 milliós bírságot kapott az MNB-től a bizalmi vagyonkezelő, mert kölcsönöket nyújtott

Az MNB 300 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a Primus Trust Bizalmi Vagyonkezelő Zrt.-re annak jogosulatlan pénzkölcsönnyújtási tevékenysége miatt. A társaság éveken át nyújtott üzletszerűen, az arra vonatkozó engedély hiányában jelentős összegű kölcsönöket, noha a pénzpiac ismerete – a jogszerű és illegális tevékenység megkülönböztetése – üzletszerű bizalmi vagyonkezelői volta okán fokozottan elvárható tőle - áll az MNB közleményében.

Kényszermunkára ítélnék az orvosokat: mi lesz ebből?

Kényszermunkára ítélnék az orvosokat: mi lesz ebből?

Egy új kormányzati terv szerint az orvosok engedélyének megújításához már nem lesz elegendő a magánellátásban történő praktizálás, havi 20 órát kellene dolgozni az állami rendszerben. A tervezet hivatalos indoklásában egy szó sincs arról, hogy valójában miért is van szükség erre az első ránézésre éles beavatkozásra. Szakértőket kérdeztünk arról, hogy mi állhat a háttérben, és hogy milyen hatásokat válthat ki a tervek szerint január elsején már életbe is lépő módosítás.

Recseg a magyar egészségügy: 5 új javaslattal tennék rendbe

Recseg a magyar egészségügy: 5 új javaslattal tennék rendbe

Új elnöke van a Primus Magánegészségügyi Szolgáltatók Egyesületének Lancz Róbert személyében. A Doktor24 vezérigazgatója a szervezet új terveiről beszélt a szerdai sajtótájékoztatóján. Ezek között szerepel a szektorsemleges finanszírozás bevezetése, a prevenciós programok hangsúlyosabbá tétele, az átjárás engedélyezése az állami és magánszektor között.

Négy új taggal bővült a magánszolgáltatók egyesülete

A FirstMed, az Istenhegyi Klinika, a Medserv és a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet csatlakozásával 2019 júliusára a legnagyobb hazai privát egészségügyi szolgáltatók többsége tagja az iparág érdekvédelmi szervezetének a Primus Magánegészségügyi Szolgáltatók Egyesületének, öt tagvállalat pedig már az egyesület által létrehozott "Minőségi Magánegészségügyi Szolgáltató" iparági védjegy megszerzéséhez szükséges szigorú auditfolyamatot is teljesítette - közölte az egyesület. Időközben a szervezet két nagy tagját veszítette el, a Róbert Kórházat működtető TritonLife Csoportot és a Budai Egészségközpontot.

Ítéletet mondtak a magánegészségügyi cégek a legújabb programokról

Valósággal pezseg az egészségügy, ha csak az ágazat átalakítását célzó, nemrégiben bemutatott programokat nézzük. Szinte egy időben tette le javaslatait ugyanis az asztalra a Magyar Nemzeti Bank, a Pénzügyminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A Primus Magánegészségügyi Szolgáltatók Egyesülete ezért most látta elérkezettnek az időt arra, hogy véleményt mondjon a tervezetekről. Összességében jelezték: nagy reményeket fűznek a tervekhez és várják az időzítést.

Két magánegészségügyi cég kapott minősített védjegyet

Az Affidea és a Rózsakert Medical Center elsőként szerezte meg a transzparens, jogkövető és etikus magánegészségügyi szolgáltatók számára létrehozott iparági minősítést - jelentették be a Primus Egyesület keddi eseményén. A tervek között szerepel, hogy a tanúsítási folyamatot az egyesület 12 tagjánál folytatják le 2019 közepéig, ezt követően pedig bármely szolgáltató kérheti.

Új egészségügyi javaslatot tettek a magáncégek

A magánegészségügyi szolgáltatók a munkáltatók társfinanszírozóként való bekapcsolását kérik az egészségügyi rendszerbe. Ezt a Primus Magánegészségügyi Szolgáltatók Egyesülete kezdeményezte, javaslatukat eljuttatták a szakminisztériumokhoz.

Elképesztő a béremelkedés az egészségügyben - Mihez kezdenek a privátcégek?

A magánegészségügyi szolgáltatók piacán további koncentrációra számít az Affidea Magyarország vezérigazgatója, Leitner György, aki a Portfolio-nak adott interjújában a nemrégiben bejelentett felvásárlás hátteréről is beszélt. Az akvizíció azért is különleges, mert ez az Affidea Csoport első olyan akvizíciója, amelyik kívül esik a képalkotó diagnosztika területén. Arról is beszámolt a szakember, hogy az egészségügyi szektorban elképesztő a bérnyomás, rendkívül gyors a növekedés. A foglalkozás-egészségügyben, illetve vállalat-egészségügyi programokban pedig óriási potenciált lát.

Példátlan segítséget kapnak a betegek

Példátlan segítséget kapnak a betegek

Eddig nem látott újítást vezet be a magánegészségügyi szolgáltatók egyesülete. A Primus csütörtöki bejelentése szerint létrejön a "Minősített Magánegészségügyi Szolgáltató" védjegy a transzparens, jogkövető és etikus szolgáltatók számára. Idén ősztől ez a védjegy nyitott lehetőség lesz minden hazai szolgáltató számára, melynek kiállítása egy nagyobb cég esetében 800-900 ezer forintba kerülhet. Az audit során nem vizsgálják azt, hogy a beteg orvosszakmailag (például egy beavatkozás során) milyen minőségű ellátást kap, egyelőre csak az ellátás körülményeit ellenőrzik és értékelik.

Új adókedvezményt kérnek, 3-4 millió embert érinthet

A Primus Magán Egészségügyi Szolgáltatók Egyesülete és az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége stratégiai együttműködési megállapodást kötött a pénztártagok, illetve a számukra szolgáltatást nyújtó magánegészségügyi szolgáltatók érdekében - jelentették be a csütörtöki eseményen. Itt kiderült az is, hogy konkrét kéréssel fordulnak a kormány felé, a tárgyalásokat megkezdték a Nemzetgazdasági Minisztériummal.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagyon gyorsan terjed egy régi-új fertőzés Magyarországon - Ezt kell tenni, hogy megelőzzük a halálos bajt!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.