FONTOS A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán
A válság az új normalitás? – Nehéz helyzetben a járműipar
Gazdaság

A válság az új normalitás? – Nehéz helyzetben a járműipar

Portfolio
Csökkenő kereslet, dráguló finanszírozás, kiszámíthatatlan energiaárak – jelentős kihívásokkal kell szembenéznie a járműiparnak. Ugyanakkor 2023 várhatóan az óvatos fellendülés éve lesz – legalábbis az S&P Global Mobility által közzétett 2023-as autóipari előrejelzése szerint. A Portfolio és a MAGE május 17-én rendezi meg a Járműipar 2023 konferenciát, amelyen meghatározó járműipari szereplők és szakértők vitatják majd meg az iparágat érintő legégetőbb kérdéseket.

A 2022-es év a globális járműpiac stagnálását hozta – írta a Portfolio-n Rózsa Tamás, a Top Tier Consultants Ügyvezető Igazgatója, aki kitért arra is, az európai piac előrejelzésében 2023-ra enyhe növekedéssel számol, de az optimista prognózis szerint is várhatóan a 2023-as piac a 2021-es alatt marad. A várható enyhe növekedést elsősorban a korábbi évek kielégítetlen keresleti piaca okozza, amit elsősorban a chip hiány okozott.

Óvatosan optimista az idei évvel kapcsolatban az S&P Global Mobility 2023-as autóipari előrejelzése is. Colin Couchman, az S&P Global Mobility globális jármű-előrejelzésért felelős ügyvezető igazgatója szerint idén 83,6 millió új járművet értékesíthetnek a világban, amely 5,6 százalékos növekedést jelentene az előző évhez viszonyítva.

Az S&P Global Mobility anyagában külön kitér arra, hogy az akkumulátorral szerelt elektromos járművek rendkívül népszerűek lehetnek 2023-ban is, globálisan több mint 10 milliót értékesíthetnek belőlük, amely a teljes piac közel 13 százalékát jelentené.

Égető kérdések, gyakorlati megoldások a Portfolio-MAGE Járműipar 2023 konferencián – hallgassa meg a szakmai programot és egyúttal látogasson el az Ipar Napjai és az Automotive Hungary szakkiállításra!

Az előrejelzés szerint idén már a kínálat szűkössége helyett a kereslet csökkenése várható, és felhívják a figyelmet arra is, hogy Nyugat-Európában enyhe recesszió jelentkezhet.

Ennek ellenére a prognózis szerint a nyugat- és közép-európai járműeladások száma 13,9 millióra nőhet 2023-ban, ami 7,6 százalékos emelkedést jelenthet a tavalyi évhez képest.

Mire számítanak az iparági szereplők Magyarországon?

A Portfolio és a Mage 2015 óta szervez sikeresen közös rendezvényeket – az idei Járműipar 2023 konferencia újra az IPAR NAPJAI 10. Nemzetközi ipari szakkiállítás és az AUTOMOTIVE HUNGARY Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás hivatalos programja lesz a Hungexpon, május 17-én. A rendezvényen kiderül, mit gondolnak a hazai járműipar meghatározó szereplői az energiaválságról, a gazdasági trendekről, válságkezelésről, versenyképességről és fejlesztési irányokról.

A konferencia első két szekciója az energiaválság kezelésére és a termeléshatékonyság, versenyképesség növelésére fókuszál – energiabeszerzés nagyvállalati szinten, energiahatékonysági beruházások, az ellátási lánc fenntarthatósága, körforgásos gazdaság, gyártászöldítés, szabályozás (ESG, EKR). A kávészünet utáni harmadik szekcióban az előadók, panel résztvevők az elektromobilitásra és HR menedzsmentre koncentrálnak, szó lesz többek között a harmadik országbeli munkavállalók foglalkoztatásáról, a zöld beszerzési és dekarbonizációs lehetőségekről a járműiparban, és a technológiaváltás kihívásairól.

Teljes program és részletek a konferencia oldalán itt.

Kinek érdemes eljönnie?

Mindenkinek, akit érdekel a téma, de különösen javasoljuk a

  • gyártó és termelő vállalatok felső vezetői számára minden szektorból
  • járműgyártók (OEM) – Rendszerintegrátorok (TIER1) – Technológia beszállítók (TIER2) – Alapanyaggyártók (TIER3) vezetői és szakértői
  • logisztikai vállalatok,
  • technológia cégek, IT-fejlesztő és IT-biztonsági vállalatok, start-up vállalkozások
  • bankok, pénzintézetek, finanszírozói oldal képviselői
  • ügyvédi irodák, tanácsadó cégek
  • autóipari szervezetek, klaszterek, szabályozó hatóságok
  • energiaszolgáltatók
  • HR tanácsadók

számára, és azoknak, akik szeretnék bővíteni kapcsolati hálójukat, keresik az üzleti networking lehetőségeket a szektorban. Bővebb információ és regisztráció a konferencia oldalán.

Címlapkép: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
szeméttelep