Ingatlan

Újabb fordulat a hányattatott sorsú Rác fürdő ügyében

Portfolio
Elrendelte a bíróság a Rác Nosztalgia Kft. felszámolását, aminek következtében az állami Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. kezébe került a komplexumot újjáépítő mindkét cég - írja a Világgazdaság.
A fővárosi Rác fürdőt és a hozzá tartozó hotelt annak idején 9 milliárd forintból újították fel, de már hatodik éve üresen áll. A kormány még augusztusban elrendelte a Rác Beruházó Kft. felszámolását, a két társaságot pedig kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilvánította.

Júliusban még azt lehetett hallani, hogy egy kínai befektető fogja megvásárolni majd megnyitni a fürdőt, ez azonban végül nem történt meg. Hat évvel ezelőtt a főváros magánbefektetőkkel együtt újította fel az épületet, melynek során a 750 milliós állami támogatáson túl a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. további 7 milliárd forintnyi hitelt adott, a magánbefektetők pedig 1,5 milliárd forinttal szálltak be. A bank azonban felmondta a kölcsönszerződést, így a két cég 2012-ben csődöt jelentett. A főváros és a magánbefektetők csődegyezséggel próbálták rendezni a helyzetet, de ez végül nem sikerült, így a Fővárosi Közgyűlés tavaly nyáron kezdeményezte a két cég felszámolását.

A fürdő és a mellette lévő 67 szobás hotel tehát a használatbavételi engedélyek ellenére egy napot sem volt nyitva, a rekonstrukció óta az állaga is romlani kezdett, így a becslések szerint a megnyitásához további egymilliárd forint lenne szükséges.
RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Holdblog

Vége a luxusóra-őrületnek?

A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid válasz az, hogy közel sem. A 2022-es esztendőhöz képest... The post Vége a luxusóra-őrül

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Liberty Hotel_big, tribe