Húszmilliárdos fejlesztéssel tűnhet el a főváros szégyenfoltja
Ingatlan

Húszmilliárdos fejlesztéssel tűnhet el a főváros szégyenfoltja

Portfolio
Valóban elindul a munka a Rózsadombon álló egykori SZOT-szállónál - mondta el a Világgazdaságnak adott interjújában Wáberer György. A szállítmányozásból az ingatlanpiacra váltó üzletember elmondása szerint az engedélyek megvannak, így napokon belül indulhat az építkezés.
Kiválasztották a kivitelezőt, megkapták az engedélyt, így hamarosan valóban elkezdődhet a Rózsadombon álló betontorzó átalakítása. Az egykori SZOT-szálló már régóta rontja a budapesti városképet, átalakítása így különösen időszerű. A tervek szerint az új épületben hetven-nyolcvan nagyméretű - kb. 150 négyzetméteres - luxuslakás kap majd helyet, az átadásra pedig 2019 júniusában kerülhet sor. A beruházás teljes összege 20 milliárd forint körül várható.

A fejlesztés mostani szakaszában a várható négyzetméterárakról még korai beszélni, ugyanakkor, ha valóban 20 milliárd forintból valósul meg a teljes beruházás, akkor 80 darab 150 négyzetméteres lakás értékesíthetőségével számolva legalább 1,67 millió forintos négyzetméteráron kell majd kínálni a lakásokat ahhoz, hogy megtérüljön a befektetés. A fejlesztő nyereségét is hozzáadva pedig még magasabb lehet a fajlagos ár, így elképzelhető, hogy a két év múlva történő átadáskor itt fogják majd értékesíteni a főváros legdrágább lakásait.Húszmilliárdos fejlesztéssel tűnhet el a főváros szégyenfoltja
Az épület látványterve, Forrás: Építészfórum, Lab5
Wáberer György szerint a fejlesztés költségeit a részben a Waberer's International értékesítéséből, részben bankhitelből finanszíroznák, de az első lakások értékesítéséből befolyó pénz is beforgatható lesz az építkezésbe. A kivitelezést a Market fogja végezni.

Húszmilliárdos fejlesztéssel tűnhet el a főváros szégyenfoltja
Az épület látványterve, Forrás: Építészfórum, Lab5


Húszmilliárdos fejlesztéssel tűnhet el a főváros szégyenfoltja
Az üzletembernek azonban nem a SZOT-üdülő átalakítása az egyetlen ingatlanprojektje. A tavaly ősszel elindított Hillside Offices projekt esetében már előrébb tart az építkezés. Az Alkotás és a Csörsz utca sarkára tervezett 22 ezer négyzetméteres irodaháznál a háromszintes mélygarázs után az épület mostanában kezd kilátszani a földből.

Több ezer új lakás egy helyen a Portfolio Új Lakópark adatbázisában! Válogass Buda, Pest és vidék legjobb új építésű lakóprojektjei között! Nézegess képeket, tudj meg minél többet a projektekről és kérj személyre szabott ajánlatot közvetlenül a fejlesztőktől! Kattints és nézd meg a több mint 50 projektet!Húszmilliárdos fejlesztéssel tűnhet el a főváros szégyenfoltja
Völgy Liget, További információkért kattints a képre!


Húszmilliárdos fejlesztéssel tűnhet el a főváros szégyenfoltja
Kapás 21 by Cordia, További információkért kattints a képre!
bull
feldman zsolt államtitkár
koronavírus járvány sejt
koronavírus teszt szűrés pcr teszt
virág_barnabás_mnb
koronavírus európa térkép járvány
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Trade Surveillance Analyst

Trade Surveillance Analyst

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
corvin sétány új lakások