Húszmilliárdos fejlesztéssel tűnhet el a főváros szégyenfoltja
Ingatlan

Húszmilliárdos fejlesztéssel tűnhet el a főváros szégyenfoltja

Portfolio
Valóban elindul a munka a Rózsadombon álló egykori SZOT-szállónál - mondta el a Világgazdaságnak adott interjújában Wáberer György. A szállítmányozásból az ingatlanpiacra váltó üzletember elmondása szerint az engedélyek megvannak, így napokon belül indulhat az építkezés.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet
Kiválasztották a kivitelezőt, megkapták az engedélyt, így hamarosan valóban elkezdődhet a Rózsadombon álló betontorzó átalakítása. Az egykori SZOT-szálló már régóta rontja a budapesti városképet, átalakítása így különösen időszerű. A tervek szerint az új épületben hetven-nyolcvan nagyméretű - kb. 150 négyzetméteres - luxuslakás kap majd helyet, az átadásra pedig 2019 júniusában kerülhet sor. A beruházás teljes összege 20 milliárd forint körül várható.

A fejlesztés mostani szakaszában a várható négyzetméterárakról még korai beszélni, ugyanakkor, ha valóban 20 milliárd forintból valósul meg a teljes beruházás, akkor 80 darab 150 négyzetméteres lakás értékesíthetőségével számolva legalább 1,67 millió forintos négyzetméteráron kell majd kínálni a lakásokat ahhoz, hogy megtérüljön a befektetés. A fejlesztő nyereségét is hozzáadva pedig még magasabb lehet a fajlagos ár, így elképzelhető, hogy a két év múlva történő átadáskor itt fogják majd értékesíteni a főváros legdrágább lakásait.Húszmilliárdos fejlesztéssel tűnhet el a főváros szégyenfoltja
Az épület látványterve, Forrás: Építészfórum, Lab5
Wáberer György szerint a fejlesztés költségeit a részben a Waberer's International értékesítéséből, részben bankhitelből finanszíroznák, de az első lakások értékesítéséből befolyó pénz is beforgatható lesz az építkezésbe. A kivitelezést a Market fogja végezni.

Húszmilliárdos fejlesztéssel tűnhet el a főváros szégyenfoltja
Az épület látványterve, Forrás: Építészfórum, Lab5


Húszmilliárdos fejlesztéssel tűnhet el a főváros szégyenfoltja
Az üzletembernek azonban nem a SZOT-üdülő átalakítása az egyetlen ingatlanprojektje. A tavaly ősszel elindított Hillside Offices projekt esetében már előrébb tart az építkezés. Az Alkotás és a Csörsz utca sarkára tervezett 22 ezer négyzetméteres irodaháznál a háromszintes mélygarázs után az épület mostanában kezd kilátszani a földből.

Több ezer új lakás egy helyen a Portfolio Új Lakópark adatbázisában! Válogass Buda, Pest és vidék legjobb új építésű lakóprojektjei között! Nézegess képeket, tudj meg minél többet a projektekről és kérj személyre szabott ajánlatot közvetlenül a fejlesztőktől! Kattints és nézd meg a több mint 50 projektet!Húszmilliárdos fejlesztéssel tűnhet el a főváros szégyenfoltja
Völgy Liget, További információkért kattints a képre!


Húszmilliárdos fejlesztéssel tűnhet el a főváros szégyenfoltja
Kapás 21 by Cordia, További információkért kattints a képre!
bécs
terror europa dzsihad
kórházi ágy egészségügy
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

getty, toronydaru, daru, építkezés