Ingatlan

Bejelentették: Ilyen lesz Pest 90 méter magas új ékköve (képek)

Portfolio
Tóth József, a XIII. kerület polgármestere jelentette be, a Váci úti White House irodaház ünnepélyes megnyitóján, hogy a napokban megkaphatja az építési engedélyt a GTC legújabb projektje, így nemsokára elkezdődhet Pest első mini "felhőkarcolójának", a Twist irodaháznak a fejlesztése. Az Árpád híd pesti oldalára megálmodott 90 méter magas épület ugyan eltörpül majd a 120 méteresre megálmodott MOL székház mellett, de Pesten a 89 méter magas SOTE épületétől elvéve a címet, ez lehet a legmagasabb ingatlan a Bazilika és a Parlament (mindkettő 96 méter) egekbe nyúló tornyai után. A szomszédban még a HB Reavis tervez hasonlóan magas épületeket az Agora projekt keretében, de információink szerint ott még nincsen folyamatban a hivatalos engedélyeztetés.
A bejelentés szerint a GTC a napokban megkapja az építési engedélyt a Twist, Budapest City Tower megépítésére, ezzel megkezdődhet Pest első modern mini "felhőkarcolójának" a fejlesztése. A mintegy 90 méter magas épület megelőzi a jelenleg legmagasabb, 89 méteres SOTE épületét, így a Mol szákház felépítéséig vezetheti hazánk legmagasabb épületeinek a listáját (leszámítva a nem lakó-, vagy irodafunkciót ellátó épületeket, mint például adótornyok stb.). A vállalat már korábban is bemutatta a tervezési fázisban lévő projektjeit a világ legnagyobb ingatlanpiaci kiállításán, a MIPIM-en, ám az idén márciusban Cannes-ban megrendezésre került összejövetelen azonban még nem voltak meg a szükséges engedélyek, így az épület terveinek bejelentésére nem került sor, egészen mostanáig. A GTC Hungary ünnepi rendezvényén Tóth József dicsérte a céget és a projektjeit, és bizakodását fejezte ki a jövőben megvalósuló mini "felhőkarcoló" építésével kapcsolatban.
Felhőkarcoló definíciója
A felhőkarcolók nagyon magas, lakható épületek. Nincs általános meghatározás arra, hogy milyen magasság felett nevezünk felhőkarcolónak egy épületet, leginkább azokra mondjuk, amik kimagaslanak a többi épületek közül. Az Amerikai Egyesült Államokban és Európában most az alsó határ úgy 150 méter körül van, a 300 méternél magasabb épületekre a supertall ("szupermagas") jelzőt használják. De ennél alacsonyabbakra is rámondják, ha jelentősen kimagaslik a környezetből. A felhőkarcoló (skyscraper) kifejezést a 19. századtól használják, amikor az Egyesült Államokban, New Yorkban és Chicagóban megjelentek az első magas épületek. Forrás: Wikipedia
Magasház definíciója
Az a magasépület, melyben a legfelső építményszint szintmagassága a 30,0 m-t meghaladja, de melynek építménymagassága nem nagyobb 45 méternél, és az épület legmagasabb pontja nem éri el az 55 m-t. Forrás: Terc

Így már három "felhőkarcoló" is tervben van

Tavaly decemberben szinte villámcsapásként jelent meg Lázár János bejelentése a 106. Kormányinfóról, miszerint Budapesten nem engedélyezné a kormány a 65 méternél magasabb épületek fejlesztését. A törvényjavaslat már a parlament elé került, azonban még nem történt döntés a tervezet sorsáról. Ha valamilyen formában el is fogadják majd a szigorítást a mostanra már két darab engedéllyel rendelkező "felhőrkarcoló" vélhetően biztosan megépülhet.

A Twist irodatorony építése mellett két korábbi toronyház projekt is tervezési fázisban van, az egyik ilyen a Mol Campus projekt, a MOL új székháza a Kopaszi-gátnál, a BudaPart városközpont projekt keretében. Az épület a tervek alapján 120 méter magas lesz és a Mol 2021-re költözne be. De az Árpád hídnál épülő, HB Reavis által fejlesztett Agora projekt keretében is vannak tervben 65 méternél magasabb épületek a későbbi ütemekben.

Milyen lesz a pesti mini "felhőkarcoló"?

A Twist 36 ezer négyzetméter bérbe adható területtel megtervezett projekt körülbelül 90 méteres magasságával 23 emeleten lát majd el irodafunkciót, a Váci úti irodafolyosó egyik legforgalmasabb részén, az Árpád híd pesti hídfőjénél. A területet már elkerítették, de egyelőre még nem kezdődtek meg az építési munkálatok.

Bejelentették: Ilyen lesz Pest 90 méter magas új ékköve (képek)
Magyarország legmagasabb épületei közül több, szinte egymással szemben fog állni a környéken, a Twist 90 méteres magassága mellett, itt épülhet fel az Agora leendő toronyháza, illetve a Nyugdíjfolyósító már meglévő 73 méteres épülete is itt helyezkedik el. A fejlesztések befejeztével a csomópont és a környék jelentősen át fog alakulni, de az új projekt abból a szempontból talán nem alakítja át a városképet, hogy már jelenleg is állnak a környéken magas épületek.

The Twist - Budapest City Tower Magasság: 90 méter Alapterület: 37 100 négyzetméter Emeletek: 23 Mélygarázs: 3 szint Kiskereskedelmi egységek alapterülete: 1350 négyzetméter Pódiumszintek alapterülete: 2400 négyzetméter Toronyszintek alapterülete: 1040 négyzetméter Tetőkert: 834 négyzetméter Parkolóhelyek száma: 579 Elektromos töltőállomások száma: 24Bejelentették: Ilyen lesz Pest 90 méter magas új ékköve (képek)
Kép forrása: GTC


Bejelentették: Ilyen lesz Pest 90 méter magas új ékköve (képek)
Kép forrása: GTC


Bejelentették: Ilyen lesz Pest 90 méter magas új ékköve (képek)
Kép forrása: GTC
aszaly-szarazsag-fold-termofold-mezogazdasag-agrarium-novenytermesztes-vizhiany
GettyImages-1242379430
fukusima ellenorok
lakás költözés

Holdblog A pénz valódi értéke

(Archívumunkból 2019)   Értékalapú befektetőként törekednünk kell arra, hogy olcsó eszközöket tartsunk a portfóliónkban....

Holdblog Sörhatalmak klubja

Volt már amerikai steaktérkép és európai strandverseny, most mutatjuk, sörgyártásban mely nemzetek a legnagyobb szereplők!...

2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst

Tőkeszámítási szakértő IT területre

Tőkeszámítási szakértő IT területre

Tőkeszámítási szakértő

Tőkeszámítási szakértő
Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
Lakáskiállítás