Megszólaltak a városvezetők a jövő Budapestjéről
Ingatlan

Megszólaltak a városvezetők a jövő Budapestjéről

Portfolio
Fontos változások előtt áll a főváros. Azon túl, hogy jövőre önkormányzati választások lesznek, hatalmas városfejlesztési projektek indulhatnak és készülhetnek el a következő években. Tarlós István főpolgármesteri újraindulásának egyik legfontosabb feltételeként a Budapesti Fejlesztési Tanács létrehozását határozta meg.
Érdekel Budapest jövője és fejlődési irányai? Kíváncsi vagy az előttünk álló évtized legszükségesebb fejlesztéseire és projektjeire? Tudj meg többet a szakma és a város legfontosabb képviselőitől, az október 16-án megrendezésre kerülő Budapest 2030 konferencián!


Ma felkértem Tarlós Istvánt, hogy induljon el újra a főpolgármesteri székért, ezt szigorú megkötésekkel elfogadta - mondta szerdán Orbán Viktor, miután tárgyalt a főpolgármesterrel a városházán.


Tarlós István

Főpolgármester

Budapest Főváros Önkormányzata

A Budapesti Műszaki Egyetemen és a győri Közlekedési- és Távközlési Főiskolán tanultam és szereztem mélyépítő mérnöki diplomát. Később az Ybl Miklós Műszaki Főiskolán gazdasági- és szervező másoddiplomát... Tovább »

Budapesti Fejlesztési Tanács

A főpolgármester egyik legfontosabb megkötése a Budapest Fejlesztési Tanács létrehozása volt, aminek társelnöke a miniszterelnök és a főpolgármester lesznek. Az ebben foglalt fejlesztések egy részénél kimondottan hosszabb távon gondolkodnak, melyek 2030-ig történő fejlesztéseket és megvalósulási határidőket jelentenek.

A fejlesztési tanács ügyvezető alelnöke Fürjes Balász lesz, a kormány részéről Gulyás Gergely, Palkovics László és Bártfai-Mager Andrea lesznek a tanács tagjai, míg a főváros részéről a főpolgármester által jelölt helyettesek és két kerületi polgármester lesznek a tagjai.Budapesten már ma is számtalan fejlesztés zajlik mind a privát, mind az állami szereplők részvételével. Egymást érik az irodaház, üzletház, lakópark, szálloda építések és felújítások, valamint a legfontosabb közterek, középületek, sport-, kulturális- és egészségügyi létesítmények átépítése, megújítása. A főváros hosszú távú fejlesztése azonban a tervek szerint további lendülettel halad előre. Hogy mi lesz a fejlesztések fő iránya? Mik lesznek a kiemelt beruházások? Az, hogy a műemléki értékek megőrzése mellet a modern kor használati és energiahatékonysági irányelvei hogyan tudnak összhangba kerülni, mind a következő időszak kérdései és feladatai. Ezekről pedig széleskörű kommunikáció, szakmai egyeztetés indul, melynek első és egyik legfontosabb állomása a Portfolio által szervezett BUDAPEST 2030 konferencia.


Megszólaltak a városvezetők a jövő Budapestjéről

Várható fejlesztések

Ami a várható fejlesztéseket illeti, egy 62 pontból álló lista foglalja össze azokat a projekteket, amelyek a következő években összesen 1100 milliárd forintból valósulhatnak meg. A listán közterületfejlesztések, épületek felújításai, újabbak kialakítása és teljes városrészek megújítása szerepel, az azokhoz tartozó közlekedési kapcsolatok fejlesztésével együtt."Budapest valójában három. Három az egyben. A városnak ugyanis három minősége van, és aki bármelyiket szem elől téveszti, hibázik. Budapest egyszerre a budapestiek otthona és a nemzet fővárosa. A budapestiek otthonaként otthonosnak, jól működőnek, felhasználóbarátnak kell lennie. A nemzet fővárosaként pedig méltónak és nagyobbszerűnek. E két minőség egymást erősíti, egyik sincs a másik nélkül, egyik sem mehet a másik rovására, mert azzal önmagát is gyengíti" - mondta el Fürjes Balázs egy korábbi esemény köszöntőjében.


Fürjes Balázs

Budapestért és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár

Miniszterelnökség

2000-2002 között három évig a Budapest Sportcsarnok (Papp László Sportaréna) újjáépítéséért a 2012-es budapesti olimpiai pályázatért felelős miniszteri biztos voltam, 1998-2002 között igazgatósági tagja, részben... Tovább »

"Mélyen hiszek a jó, értelmes viták hasznosságában, a párbeszéd erejében, a több szem többet lát igazságában. Hiszek abban, hogy önmagában, egyedül senki sem mindentudó, senki sem tökéletes, senki sem tud tökéletes megoldásokat mondani. Hogy nincs egyetlen szereplőnek, személynek vagy csoportnak sem a zsebében a bölcsek köve. Ha meghallgatjuk egymást és odafigyelünk egymásra, akkor közös munkával sokkal jobb tervet tudunk alkotni Budapest jövőjéről, mint ha egymás megkérdezése és meghallgatása nélkül készülne el a Budapest-terv" - tette hozzá az államtitkár.

Budapest egyre népszerűbb célpont

Bár a Budapesten és az agglomerációban élő több mint 2,5 millió ember életére lesznek leginkább hatással a beharangozott fejlesztések, azt sem felejthetjük el, hogy a fővárost évről évre egyre több turista keresi fel a világ minden tájáról.

Csak augusztusban több mint 1,5 millió utas fordult meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, év végére pedig a repteret használó utasok száma várhatóan a 15 milliós határt is átlépi. A nyári hónapokban számos fesztivál, rendezvény teszi népszerűvé a fővárost, a fapados járatok kedvező jegyárai, illetve a sűrűn indított járatai miatt pedig azok számára is kedvelt célponttá vált Magyarország és Budapest, akik csak egy-, vagy kétnapos városnézés miatt érkeznek ide. A már elindított és a következő években induló városfejlesztési projektek az ő látogatásaik kényelmét is emelheti.
pf_gettyimages-148194927-20200414
szijjarto peter
koronavírus járvány covid-19 vakcina oltás ampulla
bill ackman getty editorial

Alapblog A stockpicking adás

Irány New York! Még két világvége! Most kell shortolni? Az elzálogosított Szent Korona Címlap indikátor jelez? Többek...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
budapest lakások felújítás