Ingatlan

Szerinted hol adták át idén a legtöbb felhőkarcolót?

Portfolio
Az idei évben majdnem ugyanannyi felhőkarcoló - 200 méternél magasabb épület - épült világszerte mint tavaly, szám szerint 143. Nem meglepetés, hogy ezek legtöbbjét Kínában húzták fel, ahol önmagában több toronyház épült, mint a világ többi részén együtt. A CNN cikkében és videójában megszólaló építész ezeknek az épületeknek a formavilágát mutatja be.
A világ 2018-ban épült felhőkarcolóinak 61,5 százaléka épült Kínában, ahol 88 darab 200 méternél magasabb toronyházat adtak át. Az épülő felhőkarcolók túlnyomó többsége egyébként Délkelet-Ázsiához kötődik. Ázsián kívül idén a legmagasabb épület a philadelphiai Comcast Technology Center lett a maga 342 méteres magasságával. A becslések szerint jövőre is hasonló nagyságrendben, 120-150 felhőkarcolót adhatnak át.

A felhőkarcolók sokáig az erő és a hatalom szimbólumai voltak, de újabban egyre több építész merít ihletet a természet formáiból. Vannak épületek, amelyeket például a női test formái ihlettek - mutatja be videójában Ma Yansong, építész, aki szerint az építészetnek organikusnak kell lennie és olyan helyeket kell létrehoznia, ahol a város és a természet összekapcsolódhat.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Liberty Hotel_big, tribe