Elképesztő változásokat fog hozni az 5G
Ingatlan

Elképesztő változásokat fog hozni az 5G

Portfolio
Mi is az az 5G és mit fog jelenteni az emberek számára? Az új kommunikációs technológia új lehetőségeket is teremt, a nagyobb sávszélességre, a nagyobb kapacitásra és biztonságra sem kell már sokat várni, 2019-től ugyanis már jönnek az 5G-s okostelefonok - szerepel az Ericsson cikkében.
A világ kapacitási szükséglete folyamatosan változik, főleg a sűrűn lakott városokban a jelenlegi 4G-s hálózatok már nem tudják tartani a lépést. Az Ericsson cikke alapján a globális adatforgalom 2023-ra várhatóan 8-szor több lesz a mostaninál. Ezért is van szükség az 5G hálózatok kiépítésére, aminek az egyik lépése, hogy az okostelefonok is képesek legyenek ehhez a hálózathoz kapcsolódni.

De mit is fog adni nekünk az 5G?

Egy teljes hosszúságú HD film letöltése még csak a kezdet, az 5G további értéke, a vállalatokra, üzleti életre, iparágakra és városokra is kiterjed, amelyek okosabbá és fenntarthatóvá válnak és mind kapcsolódni tudnak egymáshoz.

Hogyan jutottunk idáig?

1G: mobil hanghívások
2G: mobil hanghívások és SMS
3G: mobilos webböngészés
4G: videózás és nagyobb adatsebesség a mobilokon
5G: a fogyasztók kiszolgálása mellett az iparágak digitalizálására szolgáló technológia

A legfőbb ok, amiért az 5G hatalmas változást hoz az életünkbe az az, hogy drámaian javítja a hálózati kapcsolatot. Nem lesznek akadozások, a jobb minőségű videók nem fognak megállni és hosszú ideig töltődni. Biztonságosabb és stabilabb lesz viszont a kapcsolat, összességében tehát egy hatékonyabb és élvezhetőbb hálózatot kaphatunk a jövő évtől kezdve. A gyorsaságot jól szemlélteti az a videó, amit a francia focicsapat játékosaival vettek fel, és amelyben bemutatják, hogy mi a különbség a 4G és az 5G késlekedésében. Konkrét számokban 19 milliszekundum a különbség, vagyis 19-szer a másodperc ezredrésze, amit elsőre talán nagyon kevésnek gondolhatunk, de ahogy a videóból is kiderül, sorsdöntő pillanatok, passzok is múlhatnak rajta.Az üzleti életben az 5G a költségeket is lecsökkenti, az Ericsson által végzett hatásvizsgálat alapján az 5G-s fejlesztéseknél gigabájtonként 10-szer alacsonyabb kiadással lehet számolni, mint a jelenlegi 4G hálózatoknál. Továbbá lehetővé teszi, hogy egyre több iparági folyamat digitalizálásra kerüljön.
GettyImages-1211246441 (1)
Angela Merkel jogallamisag veto magyarorszag lengyelorszag 201119
párizs_getty_stock
európai bizottság brüsszel eu európai unió

Alapblog S&P500, te drága

A P/E ráta a részvények árazottságának egyik legismertebb mérőszáma. Azt mutatja meg, hogy a jelenlegi vállalati...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
BJASZ20171207001