Ingatlan

Elképesztő változásokat fog hozni az 5G

Portfolio
Mi is az az 5G és mit fog jelenteni az emberek számára? Az új kommunikációs technológia új lehetőségeket is teremt, a nagyobb sávszélességre, a nagyobb kapacitásra és biztonságra sem kell már sokat várni, 2019-től ugyanis már jönnek az 5G-s okostelefonok - szerepel az Ericsson cikkében.
A világ kapacitási szükséglete folyamatosan változik, főleg a sűrűn lakott városokban a jelenlegi 4G-s hálózatok már nem tudják tartani a lépést. Az Ericsson cikke alapján a globális adatforgalom 2023-ra várhatóan 8-szor több lesz a mostaninál. Ezért is van szükség az 5G hálózatok kiépítésére, aminek az egyik lépése, hogy az okostelefonok is képesek legyenek ehhez a hálózathoz kapcsolódni.

De mit is fog adni nekünk az 5G?

Egy teljes hosszúságú HD film letöltése még csak a kezdet, az 5G további értéke, a vállalatokra, üzleti életre, iparágakra és városokra is kiterjed, amelyek okosabbá és fenntarthatóvá válnak és mind kapcsolódni tudnak egymáshoz.

Hogyan jutottunk idáig?

1G: mobil hanghívások
2G: mobil hanghívások és SMS
3G: mobilos webböngészés
4G: videózás és nagyobb adatsebesség a mobilokon
5G: a fogyasztók kiszolgálása mellett az iparágak digitalizálására szolgáló technológia

A legfőbb ok, amiért az 5G hatalmas változást hoz az életünkbe az az, hogy drámaian javítja a hálózati kapcsolatot. Nem lesznek akadozások, a jobb minőségű videók nem fognak megállni és hosszú ideig töltődni. Biztonságosabb és stabilabb lesz viszont a kapcsolat, összességében tehát egy hatékonyabb és élvezhetőbb hálózatot kaphatunk a jövő évtől kezdve. A gyorsaságot jól szemlélteti az a videó, amit a francia focicsapat játékosaival vettek fel, és amelyben bemutatják, hogy mi a különbség a 4G és az 5G késlekedésében. Konkrét számokban 19 milliszekundum a különbség, vagyis 19-szer a másodperc ezredrésze, amit elsőre talán nagyon kevésnek gondolhatunk, de ahogy a videóból is kiderül, sorsdöntő pillanatok, passzok is múlhatnak rajta.



Az üzleti életben az 5G a költségeket is lecsökkenti, az Ericsson által végzett hatásvizsgálat alapján az 5G-s fejlesztéseknél gigabájtonként 10-szer alacsonyabb kiadással lehet számolni, mint a jelenlegi 4G hálózatoknál. Továbbá lehetővé teszi, hogy egyre több iparági folyamat digitalizálásra kerüljön.
RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
CTPark_Budapest_West