Megszólaltak az érintettek a Diófa Alapkezelő eladásáról
Ingatlan

Megszólaltak az érintettek a Diófa Alapkezelő eladásáról

Portfolio
Megállapodást kötött a Diófa Alapkezelő Zrt. többségi tulajdonának megvásárlásáról az Indotek Group. A társaság célja, hogy - hosszú távon gondolkodó szakmai befektetőként – biztosítsa a jövőben azt a tulajdonosi hátteret, amelyre támaszkodva a Diófa Alapkezelő tovább tudja erősíteni piaci pozícióit, fejleszteni szolgáltatásportfólióját, mind a vagyonkezelés, mind a befektetési termékek piacán. A Takarékbank a Portfolio megkeresésére megerősítette, hogy a stratégiájába illeszkedő lépésről van szó, valamint, hogy továbbra is forgalmazza és kezeli az alapkezelő befektetési jegyeit, így az ügyfelek számára nem jár érzékelhető változással a tulajdonosváltás.

Az Indotek Group kizárólagos érdekeltségébe tartozó Tarragona Holding Zrt. vásárolta meg a Diófa Alapkezelő Zrt. 89,86 százalékos tulajdonrészét, amely a szavazati jogok 98,89 százalékát biztosítja az új tulajdonos számára. Az Indotek Group által létrehozott projektcég, valamint az eddigi többségi tulajdonos MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. között 2019. december 30-án született meg a megállapodás a tranzakcióról. Az Indotek képviselői előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a Diófa Alapkezelő többi kisebbségi tulajdonosával is tulajdonrészük megvásárlásáról. A teljes tranzakció várhatóan márciusban fog zárulni.

A hazai építőipar aktuális kérdéseiről beszélnek majd a szakértők a február 27-én megrendezésre kerülő Építőipar 2020 konferencián.

A Diófa Alapkezelő eladása része a Takarék Csoport megújulásának. A Takarékbank Zrt. ugyanakkor a továbbiakban is forgalmazza és kezeli a Diófa Alapkezelő befektetési jegyeit, továbbá biztosítja a teljes banki hátteret a Diófa Alapkezelőnek és ügyfeleinek. Ennek megfelelően a Diófa Alapkezelő Zrt. ügyfelei számára a tulajdonosváltás közvetlenül nem lesz érzékelhető, az Alapkezelő az eddig megszokott módon végzi tovább tevékenységét és kínálja szolgáltatásait intézményi és lakossági ügyfelei részére egyaránt.

A Diófa Alapkezelő több mint 340 milliárd forintos vagyont kezel intézményi és lakossági ügyfelei számára, melynek ingatlanportfóliójába többek között olyan  „A” kategóriás irodaházak tartoznak, mint az Alkotás Point, a Green House, a V17, vagy az Infopark A, E és G épülete. A vételárat a felek nem hozták nyilvánosságra.

Portfolio Ingatlan Irodakereső
Green House

Green House

1134 Budapest, Kassák Lajos utca 19-25

Bérleti díj: 13 – 16 EUR
Átadás:
2012

Ajánlatot kérek
Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
CTPark_Budapest_West