Prémium

Új trend az autópiacon: bérelni sokszor okosabb (x)

Portfolio
Hosszú távú elkötelezettség és jelentős ráfordítás nélkül akár többféle modellt is kipróbálhat, ráadásul a bérleti díjak költségként leírhatóak: érvek, amelyek a nagyfokú kényelmet kínáló, mind kelendőbb tartósbérleti konstrukciók mellett szólnak.


' title='


' title='
Az utazások, vagy éppen a sérült, meghibásodott jármű javítási idejére szóló, alapvetően rövid távú járműbérlet után a hazai piacon is elérhetővé váltak azok a tartósbérleti konstrukciók, amelyek mind komolyabb alternatívát képviselnek a gépkocsivásárlással szemben. A tartósbérlethez újdonságánál fogva óvatosan közelítők elsőként rendszerint a konstrukció által kínált anyagi előnyökre figyelnek fel. A vásárlással szemben nincsenek hosszú távú elkötelezettségek, adott esetben elkerülhető a hitelfelvétel, így a bérleti konstrukció mellett döntő vállalkozás pénzügyi mutatói kedvezőbben alakulnak. További előny, hogy a gépjármű értéke vagy a jelentős önerő nem foglalja le a szabad pénzeszközöket, azaz a pénz nem egy-egy autóban áll, így a vállalkozás megőrizheti likviditását. Emellett a vásárlás hosszú és lassú amortizációjával szemben a havi bérleti díjak teljes egészében elszámolható költségként jelentkeznek. A vásárlás és a tartósbérlet összehasonlításából nem maradhatnak ki a gépjármű üzemeltetésének járulékos költségei sem: a bérleti konstrukcióknak létezik olyan formája is, ahol az érezhető kedvezményekkel csökkentett bérleti díj többek közt már tartalmazza a biztosítások, a szükséges szervizelések, a téli és nyári gumiabroncsok költségeit, illetve az autópálya díjakat is. Az anyagi előnyök mellett nem szabad megfeledkeznünk a tartósbérlet által nyújtott kényelmi szolgáltatásokról sem. A közel 100 darab exkluzív felszereltségű Mercedes-Benz modellt kínáló MB Rentals például egy sor kényelmi szolgáltatással színesíti palettáját.

' title='
A csillagos márkához illően a tartósbérlet után érdeklődők egy mindenre kiterjedő igényfelmérésen esnek át, ahol a járműhasználati szokásokon túl még akár a családi háttér is szerepet játszhat a jármű kiválasztásában. A szóba jöhető modellek felmérése, megtekintése után a tesztvezetés következik, így a pénzügyi ajánlatok mellett az érdeklődők a járműveket is pontosan megismerhetik. Ahogy az igények, úgy az ajánlatok sem egyformák, éppen ezért a vállalkozás egy modulrendszerű szolgáltatási csomagot kínál, amely a hétköznapokon túl a váratlan helyzetekhez is tökéletesen alkalmazkodik. A delegált, egyablakos ügyfélkezelési háttérnek köszönhetően átvállalják például a gépkocsik üzemeltetésével kapcsolatos hatósági és biztosítós teendők ellátását, figyelnek a műszaki vizsga, a zöldkártya, de még a jogosítvány érvényességére is. A Mercedes-Benz hálózat és az Assistance szolgáltatás pedig megnyugtató hátteret nyújt az esetleges meghibásodások vagy káresemények bekövetkezésekor. Hasonló megnyugvást jelenthet, hogy az élet- és balesetbiztosítást magába foglaló bérleti konstrukció a műholdas járműkövetéssel kiegészítve pontos információt adhat a jármű vagy az egész flotta mozgásáról, ami a komplex, havi rendszerességű riportokkal együtt átfogó képet nyújt az üzemeltetőnek.


' title='
Nem csoda hát, ha a tartósbérlet által elérhető anyagi előnyök és a hozzájuk társuló kényelmi szolgáltatások egyre többekben feledtetik a saját tulajdon hiányát, hiszen ahogy azt az MB Rentals is hirdeti: a birtokviszony nem vész el, csak átalakul.


További információk: www.berelniokosabb.com
(X)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
shutterstock_1940409019