Prémium

Augusztus 21-én sikeresen lezárult a Saab Automobile AB reorganizációja. (x)

Portfolio
A Frankfurti Autószalonon bemutatkozik az új Saab 9-5
A Saab Automobile AB sikeresen lezárta a vanersborgi Kerületi Bíróság felügyelete mellett február 20-án indított reorganizációs folyamatot, melynek során teljesen újratrukturálta működését és megvalósította az átalakítási folyamat fő célkitűzéseit:
  • a vállalat csökkentette működési költségeit és a fedezeti pontot
  • még inkább a piaci igényekhez igazította termelését
  • megegyezett hitelezőivel a Saab adósságának 75%-os leírásáról
  • fő tevékenységeit Svédországba összpontosította
  • és ami a legfontosabb, a Koenigsegg Group részvényvásárlási megállapodást írt alá a GM-el a Saab átvételéről


' title='
A reorganizáció után a Saab Automobile AB a korábbinál áramvonalasabb és hatékonyabb vállalatként folytatja tevékenységét. Ez egy újabb mérföldkő, mely megerősíti az ügyfelek, márkakereskedők, üzleti partnerek, illetve az alkalmazottak bizalmát a Saab jövőjét illetően.

A Koenigsegg Grouppal a tervezett ütemben folynak a tárgyalások, melyek várhatóan már az elkövetkező hónapokban lezárulnak, ezzel biztosítva a Saab, mint svéd prémium autógyártó hosszútávú működését.


' title='

Az elkövetkező 16 hónapban bemutatni tervezett 4 új modell fejlesztése is terv szerint halad; az új 9-3X már augusztusban a szalonokba kerül, míg a Saabok következő generációját megtestesítő új Saab 9-5 Sedan modell szeptember 15-én debütál a Frankfurti Autószalonon.
Az új 9-5 modell tiszta, kifinomult és összetéveszthetetlenül Saab; egy modell, mely egyedi vonalaival és innovatív megoldásaival friss alternatívát kínál a prémiumszedánok kedvelőinek 2010-es modellévtől.

A letisztult forma a skandináv design tisztaságát szimbolizálja, az egybefüggő szélvédő pedig a márka repülőgép-gyártói múltjára utal. A díjnyertes Aero X tanulmány ihlette frontrészével, és masszív, alacsony karosszériájával az új 9-5 egy erőteljesebb, kifejezőbb formanyelv előfutára.

A high-tech extrák közt megtalálható a pilótafülkékből ismert szélvédőre vetítés, adaptív fényszórók (Bi-Xenon Smart Beam), adaptív vezetési segédlet, Saab DriveSense állítható karosszéria-magasság valós idejű lengécsillapító szabályzással, kulcsmentes nyitás és indítás, háromzónás klíma, dinamikus parkolási segédlet, valamint a piacvezető összkerékhajtási rendszer, a Saab XWD hátsó eLSD-vel.

A turbófeltöltős motorkínálat 1,6 literes hengerűrtartalomtól kezdődik, és a Saab méretgazdaságossági törekvéseivel összhangban főként alacsony fogyasztású négyhengeres turbómotorokat tartalmaz. Három üzemanyagtípus közül választhatunk, benzin, gázolaj és E85 bioetanol, az új 9-5-tel elérhető legalacsonyabb károsanyag-kibocsátás pedig 139g/km.

“Ezzel a modellel új korszak köszönt a márkára" - fogalmaz Jan Åke Jonsson, a Saab Automobile ügyvezető igazgatója. “Egy korszerű és roppant egyedi autót alkottunk azáltal, hogy nagyobb hangsúlyt fektettünk azon területekre, amikben hagyományosan erősek vagyunk, úgy mint skandináv design, sportos menettulajdonságok és környezettudatos teljesítmény. Az új Saab 9-5 maradandót alkotott ezeken a területeken, ezzel kitaposva az utat a jövő Saabjainak."

http://www.saab.hu
(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Válságban az autóipar, hatalmas a zuhanás
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
magyarorszag-magyar-gazdasag-tozsde-adat