Prémium

Április 19-től jegyezhető az OTP Alapkezelő új tőke- és hozamvédett alapja (x)

Portfolio
Kedvezően fogadták a befektetők a Tartós Befektetési Számlán is elhelyezhető OTP Dupla Fix Plusz Alapot, így OTP Dupla Fix Plusz II. Alap néven újabb hasonló termék jegyezhető - mondta el Gáti László, az OTP Alapkezelő Zrt. marketing & értékesítési igazgatója.
Miért döntöttek a folytatás mellett?



' title='
Sikeresnek ítéltük meg az OTP Dupla Fix Plusz Alap fogadtatását, a befektetők több mint 3 milliárd forintot helyeztek el az alapba. Természetesen számos tőke- és hozamvédett alapot indítottunk már hasonló vagy ennél nagyobb vagyonnal, de ilyen hosszú, 5 évet meghaladó futamidővel még soha. Az érdeklődés a Tartós Befektetési Számlának (TBSZ), illetve az elérhető adóelőnyöknek köszönhető, de a hosszú futamidő további kedvező hatásait is élvezhetik a befektetők. Hosszabb távon ugyanis jobb teljesítmény érhető el.

Ezek szerint népszerű lett a Tartós Befektetési Számla?

A Tartós Befektetési Számla adóelőnyeit egyre többen ismerik fel. Kiváló megtakarítási forma azoknak, akik kamatadó-mentesen, vagy kedvezményes adófizetés mellett szeretnék befektetési jegyeiket hosszabb, legalább 3-5 éves időtávra elhelyezni.
Az OTP Dupla Fix Plusz Alap befektetői közül is sokan éltek a lehetőséggel, az alap vagyonának több mint 75%-a került Tartós Befektetési Számlára. Bízunk benne, hogy az új alap is hasonlóan kedvező fogadtatásra talál, és még többen fogják kihasználni a TBSZ nyújtotta lehetőségeket is.

Mit nyújt a befektetőknek az új alap?

Az OTP Dupla Fix Plusz II. Alap egyidejűleg több előnyt is nyújt a befektetőknek. Egyik előny a biztonság: a futamidő végéig tartott befektetési jegyekre tőkevédelmet nyújt, valamint a futamidő során kétszer is fizet fix hozamot. A másik fontos elem a rugalmasság: aki nem tudja, vagy nem akarja a futamidő végéig megtartani a befektetési jegyeket, kedvező visszaváltási jutalék mellett kiveheti pénzét. Annyi kockázata persze van, hogy a tőkevédelem ilyenkor nem érvényesíthető, az kizárólag a lejáratig tartott befektetési jegyekre vonatkozik, illetve az adóelőnyök is csökkennek vagy elvesznek.

Mit kell még tudni az OTP Dupla Fix II. Alapról?

Az alap 2010. április 19-től 2010. május 28-ig jegyezhető az OTP Bank értékpapír forgalmazással foglalkozó fiókjaiban. Az alap 2015. december 15-ig tartó, a TBSZ-hez igazodó futamidőre jön létre. Tőkevédett, lejáratkor a befektetők mindenképp visszakapják jegyzéskor befizetett tőkéjüket. Futamideje során két alkalommal is fizet 8%-8% fix hozamot, ami éves szinten 2,76% teljesítményt jelent. (EHM 2,76%) A hozamfizetések időpontját szintén a TBSZ feltételeihez igazítottuk, 2013. és 2015. végére esnek. A cél persze, hogy a fix ígéreten felül minél magasabb további hozamot tudjunk elérni. Ennek érdekében az alap származtatott eszközökön keresztül ígéretes feltörekvő régiók, a BRIC országok (Brazília, Oroszország, India, Kína) részvénypiacainak teljesítményéből nyújt részesedést. Az így elérhető többlethozam ezeknek a piacoknak a vezető részvényeitől függ, felső korlát nélkül.

Kapcsolódik-e valamilyen akció a jegyzéshez?

Igen, az OTP HozamDuó Tavaszi Megtakarítási Csomag keretében legfeljebb a jegyzett befektetési jegyek névértékének megfelelő összeg elhelyezhető az OTP Bank akciós kamatozású, két hónapos lekötött betétjében.

(x)
Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
DurerPark_05